返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆  beebeechan

梅瑟五書不是全部都由梅瑟寫的 ...
沙文 發表於 2016/6/17 20:19

不如你話係由沙文,抽水合編哩
肯出作者名都表示肯負責, 寫得渣嘅作品咪唔敢出作者名咯
Don't know where God is but the Devil is in the details
肯出作者名都表示肯負責, 寫得渣嘅作品咪唔敢出作者名咯
沙文 發表於 2016/6/17 20:41

《詩經》都是一堆作者不詳的詩集,
你話係咪寫得渣呢
唔渣就今人寫詩都係寫詩經啦, 不過話明唔見咗作者名都負責過老吹什么"霉虱五書"
Don't know where God is but the Devil is in the details
你們沒有祈求以先、你們所需用的、你們的父早已知道了。

既然係咁, 仲講黎把q咩
我們日用的飲食、今日賜給我們。

譬如, 明知老婆日日都會去買餸, 唔通仲日日call佢一次提佢記得去買餸咁卵煩, 不如分手算啦
你們沒有祈求以先、你們所需用的、你們的父早已知道了。

既然係咁, 仲講黎把q咩
我們日用的飲食、今日賜給 ...

譬如, 明知老婆日日都會去買餸, 唔通仲日日call佢一次提佢記得去買餸咁卵煩, 不如分手算啦
沙文 發表於 2016/6/17 21:17

係你老婆買在乜卵返黎, 你就食乜卵
你老婆買乜春, 你就食乜春
你老婆買多舊魚, 你就多舊魚
願你的國降臨。願你的旨意行在地上、如同行在天上。

不但以前佢嘅旨意行在天上出事, 天使長作反.
既然以前試過咁, 將來一樣會發生, 隨時都有可能有天使作反

因為上帝雖老吹無處不在, 但許多事不能親力親為, 始終都要靠7大天使
願你的國降臨。願你的旨意行在地上、如同行在天上。

不但以前佢嘅旨意行在天上出事, 天使長作反.
既然以前 ...
沙文 發表於 2016/6/17 21:49

拍戲, 都係要有人做奸角架哩
有奸角時, 成部戲仍是編導既旨意。
顛鼠真人騷就係角色自由發揮啦
顛鼠真人騷就係角色自由發揮啦
沙文 發表於 2016/6/17 22:00

講得係騷, 就係有編導哩。

自打咀
自打咀, 亦係小耶嘅專長之一
免我們的債、如同我們免了人的債。
我實在告訴你、若有一文錢沒有還清、你斷不能從那裡出來。

-- 我就從來冇听過同教友借錢有得write off, 債仔被弟兄追瘦自己申請破產就有
自打咀, 亦係小耶嘅專長之一
我實在告訴你、若有一文錢沒有還清、你斷不 ...
沙文 發表於 2016/6/17 22:31

你有福哩。。

今日又有機會教你野

猶太俗例, 每七年為一安息年
七個七年後的一年為喜年

在喜年, 
你應計算七個安息年,即七乘七年;七個安息年的時期,正是四十九年。
在這喜年內,人各歸其祖業。
祝聖第五十年,向全國居民宣布自由;為你們是一喜年,人各歸其祖業,人各返其家庭。

見肋未紀25章

喜年內, 奴隷會獲釋變回自由身, 
有債的也免了,

你見識少, 未學到
我唔怪你
我知, 顛鼠教一唔掂就搬猶太教出黎抽水, 慣例黎

out啦
小耶新例:
我實在告訴你、若有一文錢沒有還清、你斷不能從那裡出來。
我知, 顛鼠教一唔掂就搬猶太教出黎抽水

out啦
小耶新例:
我實在告訴你、若有一文錢沒有還清、你斷不能從那 ...
沙文 發表於 2016/6/17 23:05

債獲免了, 就等同是還清哩。
免了你債, 但你仍要每月還錢, 怎叫免債?
無腦!
你有福哩。。

你應計算七個安息年,即七乘七年;七個安息年的時期,正是四十九年。
在這喜年內,人各歸其祖業。
祝聖第五十年,向全國居民宣布自由;為你們是一喜年,人各歸其祖業,人各返其家庭。
beebeechan 發表於 2016/6/17 06:56

做50年都唔死, 慢慢等喜年啦
回覆 955# beebeechan

边鬼度有教徒免人地債, 您唔好吹水啦
做50年都唔死, 慢慢等喜年啦
沙文 發表於 2016/6/17 23:11

1997都等到哩

50 年, 好忍耐咩
好忍耐, 50年不變, 都係要還
-- 所以, "我們免了人的"先可以" 免我們的債".

猶太佬有喜年, 關顛鼠教卵事, 乜都想抽水
回覆  beebeechan

边鬼度有教徒免人地債, 您唔好吹水啦
沙文 發表於 2016/6/17 23:14

今日既人借貸, 年年都係喜年哩
因為, 通常都有借無還
高級模式 | 發新話題
換一個