返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

乜耶穌已經來了?佢咩國籍?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
您又唔識經嘞,梗唔會冇用啦。

本來,牙擦穌嘅性格,係好懦弱嘅,但聖殿一有失閃,就立刻觸動佢嘅神經,發哂爛渣:

11:15
他們來到耶路撒冷、耶穌進入聖殿、趕出殿裡作買賣的人、推倒兌換銀錢之人的桌子、和賣鴿子之人的凳子.

可見,聖殿關係到耶氏王朝嘅龍脈,殿在神在,殿亡神亡,佢先會咁緊張。若是冇用,您地鍾意擺檔咪擺到夠咯,好生意喎老闆。

=======================
其實陳版友嘅問題, 都可以再進一步探討。

刀下留人呢尐情節, 睇得多女人劇集,  即番文之所謂female drama,  都会相當熟習, 唔駛我探討。

我想探討嘅係 game theory, 点樣諗埋對手諗乜嘢, 而制定應付辦法。

亞伯拉罕会諗到嘅就係: 若然我唔肯插死以撒, 咁就會辣慶天主, 天主發起老脾,一樣會攞以撒條命洩憤及宣示佢嘅爛鬼權柄, 橫又死掂又死, 不如等我插落去博一博......
Don't know where God is but the Devil is in the details
您又唔識經嘞,梗唔會冇用啦。

本來,牙擦穌嘅性格,係好懦弱嘅,但聖殿一有失閃,就立刻觸動佢嘅神經,發哂爛渣 ...
沙文 發表於 2017/2/26 02:14

你間屋都未搬出交吉
下手業主就話入黎搞裝修?
你梗係掃把佢哩。

常理之喎。
當時, 佢老吹話:
11:17便教訓他們說、經上不是記著說『我的殿必稱為萬國禱告的殿』

諗住唔要都「萬國」? 教堂都冇萬國啦,猶太佬嘅殿依家點萬國法呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details
當時, 佢老吹話:
11:17便教訓他們說、經上不是記著說『我的殿必稱為萬國禱告的殿』

諗住唔要都「萬國」?  ...
沙文 發表於 2017/2/26 08:41

咁你依家祝人福如東海。。
東海好很大咩?
都唔夠印度洋大, 唔夠太平洋大哩

福如東海, 即係福ltd.
福氣大極有限。。?

好多時, 唔係經我點醒下你
你真唔知你講野係咁硬膠耶?!
支那人夠謙虛, 特登唔敢祝到最盡, 費事折福。

譯做萬國,係打咗折頭,優惠酬賓周咖啦。 番文經就最放肆, 唔止係萬國, 索性吹到係全世界添: "And he taught, saying unto them, Is it not written, My house shall be called of all nations the house of prayer?"

在祠堂被拆前, 究竟有幾多個nations嘅人入過去邪儍瑕嘅卵屌殿稟神?
唔係好多時,而係鑊鑊, 唔係經我點醒下你
all nations?!

我見呢度周時尐網友郁尐都話gay督教殺人多。
究竟應唔應該計埋笑死嗰尐? 如果計,咁我都報名!我都係畀gay督教害死嘅。
.
在祠堂被拆前, 究竟有幾多個nations嘅人入過去邪儍瑕嘅卵屌殿稟神?
唔係好多時,而係鑊鑊, 唔係經我點醒下你
沙文 發表於 2017/3/1 04:58

係喎。。。。
唔知呢間野又有幾多個nations嘅人入過去既呢?

真係要改名勒
唔係會殺死好多香港既低能人架!
都好, 改名做萬國禱告的殿。

稟神嘅時候, 除哂尐胸圍底褲出來, 掛喺出便做萬國旗, 咁咪應哂景咯: 嗱, 冇揾您丁喎, 真係萬國喎
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶

倚天不出, 誰與爭鋒
一國兩件?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
一國兩件?
抽刀斷水 發表於 2017/3/2 20:20

有一國一件既:

芙厘攝平呀。。。。。送件俾老婆
幫助起機
其實,是但揾個律師查一查間卵屌祠堂嘅Purchase and Sale Agreement, 就可以肯定當時已交吉 :

在 Mak嘅第1章, 牙擦穌自己都已棄用祠堂,  求其揾個荒山野嶺就地稟神, 即係, 山頂稟得, 屎坑又稟得, 根本唔係在聖殿稟神 :
可1:35        次日早晨、天未亮的時候、耶穌起來、到曠野地方去、在那裡禱告。
所以, 不但根本已經唔係萬國禱告的殿, 連一國禱告的殿都唔係。一國一件都係冇用,一扯就甩 。
其實,是但揾個律師查一查間卵屌祠堂嘅Purchase and Sale Agreement, 就可以肯定當時已交吉 :

在 Mak嘅第1章, 牙擦穌已在求其一個荒山野嶺稟神, 即係, 山頂稟得, 屎坑又稟得, 根本唔係在聖殿稟神 :
可1:35        次日早晨、天未亮的時候、耶穌起來、到曠野地方去、在那裡禱告。
沙文 發表於 2017/3/3 07:26

聖殿唔係要黎稟神架。
你真唔曉

睇清楚張大契寫左係乜用途哩
咪工業用地當農地賣。
尐猶太佬就曉嘞 - 係要黎做賊窩嘅
尐猶太佬就曉嘞 - 係要黎做賊窩嘅
沙文 發表於 2017/3/3 07:38

係呀, 捉隠左你老婆入去做慰寨婦。
畀人拆卵咗, 天主咩面都丟哂啦。慰唔返lu
先前, 大大聲诟話萬國禱告的殿, 畀您窒鳩佢話唔係用來稟神, 就已小小地丟一次小架。

及後畀阿拉佬拆卵埋, 就更加冇面。 所以天主自此都冇喺人間出現過。
不过話唔埋佢冇咗萬國禱告的殿,就是是旦旦上鬼咗bbchan身,揾bbchan做佢代言人,
係度專卖【性经】廣告!
及後畀阿拉佬拆卵埋, 就更加冇面。 所以天主自此都冇喺人間出現過。
沙文 發表於 2017/3/3 07:49

大粒老細使乜出面架
「有野你同我律師講哩!」
於是, ICAC 都唔敢郁「李惡母」
連請佢返去合作都唔敢。
高級模式 | 發新話題
換一個