返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆  beebeechan

乜佢咁孤寒咖?唔係連嗰1蚊師奶數都打賞埋咩?
既然資源咁無限, 咁唔見咗1隻羊就濕碎啦 ...
沙文 發表於 2015/6/3 01:21

係囉。。。
李首富跌左一蚊, 濕濕碎哩, 搵乜鬼。(膚淺, 抵你做不到首富。)
羊又的確係有鳩毛嘛,用得就唔好嘥,首富都係咁講啦

------------------------------------------
資源無 ...

我個個月都係1號到了先致叫住客交租,唔会咁擒青,1號近了就話要收租嘅。

沙文 發表於 2015/6/3 07:59

所以話你未做過業主便充大頭,一點都不內行。
個個月去收租,幾錢一缸油啊?
收到都嘥電油啦,NYMEX CL今日幾錢桶?痴膠線

有腦既都會收一年遠期支票,到時入數搞定。
我又塞錢入你袋,教你點做業主勒
所以話你未做過業主便充大頭,一點都不內行。
梗係用啦,派僕人去收數,真係耶穌尐鄉下仔先諗得出 ...
沙文 發表於 2015/6/3 22:49

又可以咁樣收租都得

Vermont GOPer Charged With Pressuring Women To Pay Rent With Sex
http://talkingpointsmemo.com/livewire/norman-mcallister-vermont-sexual-assault-charges

咁唔可以用eSex 俾哩卦
呢位園主有無限資源,確係乜都做得出嘅。

所謂發財立品,連我都識间中揾小小善事做下,何況係一個有無限資 ...
沙文 發表於 2015/6/3 23:20

所以收唔到租就收人係明智既?

佢唔係收唔到租就收人。
佢係收唔到租兼且收買人命
沙文 發表於 2015/6/4 00:07

唔係喎
相中人好似好 happy,一副 lur  飯應
「亞媽,我得左哩」咁款
除了鳩毛同户外兩大因素之外,耶穌是否就係逾越節喜羊羊?以最基本的「他的骨頭、一根也不可折斷」而論,亦 ...
沙文 發表於 2015/6/4 09:40

想唔挑你都唔得

猶太人食逾越節羊扒都唔會完隻上碟哩...死蠢
無牌猶太專家,一睇就知您張相配菜唔啱,一定唔係Kishka,您唔係嗰皮就唔好獻世啦。
以下係逾越節羊正式規 ...
沙文 發表於 2015/6/4 17:16

黐銀線哩你。。。
讀死書

猶太人食逾越節晚餐係一份份上,六樣拼盤

邊係成隻羊上檯,各有各手斯羊,食得咁無文化架!
早抖啦, 一睇就知係冒牌逾越大餐
將羊斬件係第2聖殿被拆之後才出現:

原本傳統係原隻上,經文都講得好清 ...
沙文 發表於 2015/6/5 06:33

睇遍全埸,都睇唔到有「烤羊全體」。
因為70CE後猶太佬第二祠堂被拆,客觀條件唔可以fulfill上帝對羊咩嘅要求, 現時嘅配菜亦唔係原先上帝要求嗰 ...

現今撒馬利亞人仍沿襲此全羊傳統, 佢地比猶太佬更猶太佬, 並唔係好似新約吹牛佢地叫耶穌住兩日听聽佢發噏風
沙文 發表於 2015/6/5 15:41

撒馬利亞人都唔係全羊上碟哩,
食盤菜咁添
指雞為羊?

easy to access啫。全羊要專程去farm先有得賣
沙文 發表於 2015/6/6 04:23

下次你去餐廳叫一客羊架
人地俾份雞肋你, 講聲: easy to access 唶, 得唔得?
白膠真黐
原因係佢乸過嘢,知衰。從前,就係佢自己親手整咗個殘廢人出泥,結果被此人激到彈起:
2:21        耶和華 神使他沉睡、他就睡了.於是取下他的一條肋骨、又把肉合起來。

佢唔明此人点解要咁樣激佢,後來諗咗好耐,終於諗到,原來physical嘅problem會影响到思想都袋埋,所以就見過鬼都怕黑,唔敢接受以上種種動物
------------------------------ ...
沙文 發表於 2015/6/6 15:17

你應當接受多一點通識教育, 學識博一點, 宏觀一點。

人類的肋骨, 只要手術一流, 即使給切去, 也是可以長回的。
讀過醫的人, 睇見你呢帖, 笑到甩肺, 變殘疾矣
上帝做手術唔会好叻,淨係睇個anesthetist就知啦。切肋骨淨係「沉睡」, 做做下肯定郁身郁勢,痛到甩肺, 有 ...

冇咗成條penn骨, 只好到此訴苦:嗚....我...Adam....冇咗...成條....penn骨......痛到.....透唔...到氣....晚晚....瞓唔著.....我...唔同佢...改名啦....你...鍾意點...就點啦..
沙文 發表於 2015/6/7 17:51

嗚....我...啊。。。哎,,,.....痛.....喔。喔。。。。油麻地....你...鍾意點...就點啦..
+做做下郁身郁勢

乜您咁肉緊呀,初夜咩?
====================================
25:1 那時、天國好比十 ...
沙文 發表於 2015/6/8 03:49

呢個, 問你先至知勒
預備多尐油賣畀冇油童女,照NYMEX CL價加1年opt 都得啦,我話佢地好蠢就真。

沙文 發表於 2015/6/8 03:49

傻佬,
油價跌哩
仲掹入貨,搵定地方跳樓哩你

.....
張chart舊啦, 而家開始好番了...

沙文 發表於 2015/6/8 15:33

你一開口便知你未見過大風浪哩。
呢 d  係大跌市後既小楊春,
下三流的師奶便以為撈底,執筍野,
第二浪到時,便屍橫遍野,

有經驗的,未到第三浪出現前,都不會輕易話見底。

其實,嗰尐有油童女冇咩經驗,逢親新郎,必定猴急洞房,尤其是佢已經遲到,更不會浪費春宵一刻值1,000金。

「必定猴急洞房,尤其是佢已經遲到」
老爺年紀大,行得慢

過 d 係印度神油黎
係老爺唔夠力水同丫鬟小紅開封時用既
所以新郎來到之後,只須點燈童女照一照,驗明正身就叫童女收工返屋企,

食得唔好屣
點解唔起雙飛
您見過風浪, 一直念念不忘被風浪打沉,所以用6個月前嘅chart
咁您write咗幾多張call出街?睇您幾時跳樓預早 ...
沙文 發表於 2015/6/9 03:47

我有無睇錯?
拎張2009年既心電圖出黎扮內行?你點出黎行架!
鄉下仔而無農業知識:

4:31
好像一粒芥菜種、種在地裡的時候、雖比地上的百種都小

其實,地上的百種, 要計小,排隊都未輪到芥菜種

沙文 發表於 2015/6/9 03:52

你未睇清原文講乜就咪亂翕。
最基本既邏輯你都未曉!
耶穌是在講兩個條件: 種籽小,而生得大

猶如我話大波女中,靚模娜最靚。
比亞娜波大的可以有,但無亞娜咁索

所以,唔可以咁比。

比芥子小的籽是有,但細籽中,似芥子生得咁勁既就無。

你見過蘭花生得咁大棵未?
高級模式 | 發新話題
換一個