返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

橙,係人都買得起,點tie in with高價如珠寶呢?飛機就高價如珠寶嘞!前兩年先發生過。就算跌一隻落泥唔停飛,跌第二隻,即刻全球全綫停
沙文 發表於 2022/4/23 04:42

俗語有話一樣米養百樣人, 人人唔同。 食同一米出了個衰人, 唔等如其他99個都係衰。
但係手鎗, 可以打死人, 就支支鎗都一樣可以打死人, 無話呢支鎗可以打爆你個頭, 第二支就唔會。

飛機都係一樣, 呢架有呢個問題, 其他既都係一無忍樣...所以全線停飛係啱架喎

唔通你搵到架737有兩副撃既, 第二架係用三副輵架咩
請問您點樣證明“唔等如其他99個都係衰”
最多只可以肯定“唔等於其他99個都被捉到”啫 ...
沙文 發表於 2022/4/26 07:32

即係你唔會知道蘿莎蓮有無出軌
最多只可以肯定「未被捉姦在床」
我真係唔知牧師望住我老婆諗緊乜嘢喎

只 是 我 告 訴 你 們 、 凡 看 見 婦 女 就 動 淫 念 的 、 這 人 心 裡 已 經 與 他 犯 姦 淫 了 。
沙文 發表於 2022/4/26 08:06

呢條罪, 你比牧師早犯了十幾廿年哩

你唔止望, 仲起筷......好采你有50舍客勒銀子
同埋,雞#2咁講,產後抑鬱亦是作為父母官所羅門應該考慮的因素。
完全冇諗這些可能性就猛吹所羅門如何如何 ...
沙文 發表於 2022/5/1 09:48

我亦都幾難為你用啲咁低智慧嚟反經。。

你連搬出現代科技都唔曉: 點解唔去驗一驗 DNA? 所羅門命沙文做執行官, 去兩個婦人既陰道採樣, 取些陰液。。。
所羅門一B兩吃既故事唔係要說明誰是生母,
是誰人會當好母親。生母只為要嬴埸官司...就......

有時, 生母不如養母架。

好比有日蘿莎蓮會同沙文講,好采亞仔跟咗你, 你做佢老荳,養佢育佢, 供書又教學....如果跟佢個渣男生父...就窩河囉......

https://exchristian.hk/forum/redirect.php?tid=4968&goto=lastpost#lastpost
德国曝惊天丑闻!修女把上千孩子“出租”给恋童癖,恶行持续20年!

而作为主诉者的卡尔,最终因为被性侵的1000多次,获得了天主教15000欧元的赔偿。

呢嗰帖同所羅門開邊男嬰故事都有點似。

有人提出查無可考的指控, 所羅門同包青天共審都審唔出既案,
教會就係男嬰生母, 不忍給人愈抺愈黑, 潑黑油咁, 寧俾一萬幾千你, 你收聲好過。

條友話被侵1000次, 先賠你15000歐元, 15歐元一次....($120港元), 真係侮辱佢多一次哩。(係咪應該連$15000歐元都唔要? 唔係為錢而嚟既...咁呢? 見到$15000歐元就跪低既人........)
驗dna都要駛費,慳得就慳。
祈譸叫天主聖斷先唔駛動用公帑嘛,好心您啦 ...
沙文 發表於 2022/5/4 21:30

俾你搞就真係屣咗冤枉錢哩
做老荳同仔親子鑑定托咩......故事中兩個都係妓女, 咁岩嗰晚個猛男起雙飛咁點算?
應該做個仔同佢老母既親子鑑定嘛
我幾時話做老荳親子鑑?
沙文 發表於 2022/5/5 03:44

你真係有眼欠珠

睇野差咗一大截
report有好多頁嘛,唔係睇一頁就完,畀曬錢就有得turn to page two.
沙文 發表於 2022/5/5 04:16

你以為俾百幾蚊就有份財政咁厚既報告?
一頁架咋!
您一貼出來大家就肯定梗有p2。
一張A4紙先至啱啱夠講曬老荳嗰part. 所以老母要第2頁。(如果驚唔環保可印背 ...
沙文 發表於 2022/5/5 05:56

你做得老細少哩
老細梗係在文件最後才簽名架喎,

呢份報告, P1老細已簽咗, 即係P2 唔使個director 負責既?
您簽親嘅文件都唔重要啫。
重要文件驚凈簽在last page. 但之前的pages畀人偷換,所以每頁都簽先穩陣

,and% ...
沙文 發表於 2022/5/5 20:29

神經普簽文件都唔係頁頁簽架啵

(或者由佢簽過啲都唔會係重要文件嚟)
佢唔係好似伯多祿咁睇得個錢字咁重。伯多祿,聽名都知道係一個阿伯很著重多奉祿,冇改錯名嘅,好好意頭添
沙文 發表於 2022/5/7 04:40

咁你都無改錯名, 沙文沙文, 寫在沙上的文章.....
風吹雨打大水一來便消失無影又無踪
正如你的九翕帖......
所以主耶穌都寫沙文:他們說這話,是要試探耶穌,好能控告他;耶穌卻彎下身去,用指頭在地上畫字。
沙文 發表於 2022/5/10 00:19

外經上說, 耶穌在地上寫的是在埸眾人曾犯個的罪。。。。
(例如。。沙文在何年何日叫個雞。。。。。打個機之類)

無錯, 人能悔改, 這些罪就如沙, 風,水一來便擦掉, 忘記它
世界又真係無奇不有。條友三張嘢lotion未生埋。
對不義的判官,如果您係都要和理非,咁唔係用錢就係除褲畀佢屌,仲有咩辦法啫?
有冇尐不義的判官會畀人煩下就聽您點?

沙文 2022/5/15 03:23 提交

婦人無錢可搾,又不索無顏值,男人不會肅然起莖,只會俯首稱臣,但又日日24/7咁煩住你呢?
正如啲新教徒打多個電話同你講耶穌你都嫌煩。
沙文 發表於 2022/5/15 04:15

咁用ANDROID既點算好?
非基最好用iPhone呀?
試過有靚女襟鐘傳教,我都不為所動:thank you for your time, but it is not my concern. 冇乘機昆佢入屋姦殺佢。我都算聖潔卦?
沙文 發表於 2022/5/15 10:27

聖潔係敬畏上主而不做天主不喜歡的事
你不敢姦靚女是因為怕打蘿友...

呢啲唔係聖潔, 是猴子被殺雞嚇怕了
但係,寡婦係絕對冇機會騷擾到不義的判官嘅。耶穌係咪瞓唔著,睇太多粵語長片?攔轎告狀的frequency都至多係同月事一樣啫,而且會先打60大板先有機會開聲講嘢,點可能常常呢?
--------------------------------------------------- ...
沙文 發表於 2022/5/16 05:26

社會最低的草根可以經常接觸到階層最高的...似乎是不現實。
但經文講明耶穌是在說比喻, 不是現實描述。
正如耶穌說一個婦人先後嫁了七個兄弟, 未必當真如此發生過。
唔係喎,如果我要姦佢,莫講打羅柚,殺頭我都照姦。
--------------------------------------------------- ...
沙文 發表於 2022/5/16 05:26

你唔敢姦, 因為你敬畏被打籮友或是殺頭
攔轎告狀的frequency都至多係同月事一樣啫,而且會先打60大板先有機會開聲講嘢,點可能常常呢?

你估係買樓花要落訂咩。

沙文 2022/5/16 05:26 提交

未見官先打六十板唔係去 file a lawsuit 都要打既意思啵 。
現實都冇可能發生的比喻。即係佢嘅意思就係祈禱根本係嘥聲壞氣,大家get到嘅。 ...
沙文 發表於 2022/5/18 00:32

咁龜同兔會比賽都係現實唔會發生既比喻, 
但比喻教人既:唔好懶醒以為嬴梗就掉之輕心。。。。就係無錯, 係真既
高級模式 | 發新話題
換一個