返回列表 回覆 發帖

原來信左邪穌唔可以叫老豆架??

你睇番瑪竇福音23章, 這段之前是論著甚麼便明白囉
你不去看, 又如何了解?> ...
beebeechan 發表於 2010/12/18 20:20

我了解點樣解决此問題啦
這段之前全人類都上船。咁, 叫船上的人為父就咩問題都冇啦!
例:http://hk.myblog.yahoo.com/messiah_pig/index?l=f&id=5

**Christ99 發表於 2010/12/19 12:28

呢個真係好例子, 亞張三李四既網頁也可作為參考依歸.....
怪唔知你反基反得咁易哩..
反基係好易喎
從來都未難過
Don't know where God is but the Devil is in the details
反基係好易喎
從來都未難過
沙文 發表於 2010/12/19 12:34

連你也做得的, 也不會難到去邊囉.
回復 24# beebeechan
係呀, 連您都認為gay督教不會難反, 可見都嗰頭近
反基也曾說過: 係咪也要比佢接觸一下毒品K仔索天拿水....達到疫苗效果?
beebeechan 發表於 2010/12/18 23:54

係呀,如果一個人完全未接觸過天拿水,又怎知那是天拿水?
係呀,如果一個人完全未接觸過天拿水,又怎知那是天拿水?
抽刀斷水 發表於 2010/12/19 20:49

我想人是不需要先吃一口屎, 才知屎是不好吃的囉.
咁又未必。您試咗先向版友報導,咁先夠理性嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁又未必。您試咗先向版友報導,咁先夠理性嘛
沙文 發表於 2010/12/20 00:52

等我萬歲...
全壇版友, 一人一件
出爐poo撻

預你沙文有兩件
出爐太熱
我鍾意攤凍尐
等您食完話咗咩味我先食
人到我這裡來,若不愛我勝過愛自己的父母,妻子,兒女,弟兄,姐妹,和自己的性命,就不能作我的門徒徒‧凡不背著自己十字架跟從我的,也不能作我的門徒(路:14,26-27)

仲話耶穌心地好的人, 掙開眼睇睇聖經有幾矛盾啦!
人到我這裡來,若不愛我勝過愛自己的父母,妻子,兒女,弟兄,姐妹,和自己的性命,就不能作我的門徒徒‧凡不背著自己十字架跟從我的,也不能作我的門徒(路:14,26-27)

仲話耶穌心地好的人, 掙開眼睇睇聖經有幾矛盾啦
.
葉仔 發表於 2010/12/20 15:32

你不把眼睜大一點, 真是睇唔到野囉!

耶穌教人愛人, 甚至愛仇人, 為甚麼突然間要人恨自己父母弟兄先? 呢dee矛盾你唔覺得有問題?
睇其它「矛盾」就咁眼利?
實際上你對眼只睇到一些矛盾, 對另一些矛盾視而不見, 豈不是是你的問題大一點?
馬爾谷 7:10
梅瑟原說過:『你該孝敬你的父親及你的母親;』又說:『咒罵了父親或母親的,應處以死刑。』
beebeechan 發表於 2010/12/18 07:50

霉虱都儍儍地嘅
人地俾仔鬧已經夠慘啦, 仲要俾個仔您捉去殺頭
霉虱都儍儍地嘅
人地俾仔鬧已經夠慘啦, 仲要俾個仔您捉去殺頭
沙文 發表於 2010/12/20 21:33

如一個衰仔, 衰到要父母在眾人面前指証衰仔不敬, 要處死。
呢個衰仔都唔多使可憐。

正如有日你亞女要在法庭前指証你強姦性侵佢, 你都真係會是賤精一名矣.
阿beebee san,夠啦,有失聖徒體統,而見討論並無結果,已經完全離題。

話題要轉了嗎?
阿beebee san,夠啦,有失聖徒體統,而見討論並無結果,已經完全離題。
jimmychauck 發表於 2010/12/21 01:31

你的出帖, 更不見如何地對題, 完全是浪費網絡資源
阿beebee san,夠啦,有失聖徒體統,
jimmychauck 發表於 2010/12/21 01:31

有問聖徒該有甚麼體統呢?
不是聖徒是否不需要這體統?
回復 37# beebeechan

你講, 你係咩身份??
回復  beebeechan

你講, 你係咩身份??
葉仔 發表於 2010/12/21 10:33

我講, 你聽住
我係香港永久居民身份, 身份証三粒星
你果然好狡滑!
高級模式 | 發新話題
換一個