返回列表 回覆 發帖

陳樞機有冇煮過青蛙先發言?

回復  beebeechan

佢就因為中四之前讀非教會學校打好基礎, 先致僅僅夠攞獎。若果唔係中四誤入教會學校, ...
沙文 發表於 2011/10/2 19:49

死哩....又有咁岩, 佢又係讀教會學校架啵
[/img]
中學時, 他就讀 St Albans High School
天仙局都要自己出D本钱先可以呃人嘅,無理由问孙公攞钱姐

ali 發表於 2011/10/3 00:41

你既千術真狗流, 分分鐘血本無歸
quote:"喂。。。。咁你知唔知即使在今日, 建校的經費都是要來自辦學團體架?
政府有無俾錢團體建校?"

...
ali 發表於 2011/10/3 00:41

你呢種80後點會體會到教會在60-70年代對香港教育的貢獻!
你生下來便以為有學返是必然的。
寵壞了

佢就因為中四之前讀非教會學校打好基礎, 先致僅僅夠攞獎。若果唔係中四誤入教會學校, ...
沙文 發表於 2011/10/2 19:49

一早有得賣哩...你真揹!!
quote:"喂。。。。咁你知唔知即使在今日, 建校的經費都是要來自辦學團體架?
政府有無俾錢團體建校?"

天仙局都要自己出D本钱先可以呃人嘅,無理由问孙公攞钱姐!
回復 16# beebeechan

佢就因為中四之前讀非教會學校打好基礎, 先致僅僅夠攞獎。若果唔係中四誤入教會學校,他的成就斷不止此,何止光纖,連star trek嘅活體實物無綫遠程輸送機都在best buy有得賣了

如果我讀嘅唔係教會學校,今日我諾貝爾獎都攞咗啦。
沙文 發表於 2011/10/2 17:04

1949年高錕進入香港聖若瑟書院就讀中學四年級。。。
人又讀教會學校, 你又係讀教會學校。。。係你屎啫
回復 11# beebeechan

如果我讀嘅唔係教會學校,今日我諾貝爾獎都攞咗啦。

有點似走進了元氣壽司, 然後埋怨店中只有日本料理, 沒有細蓉, 豬紅粥吃!
太無意思了
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
真係國之將亡,永有妖孽呀....
...
Jom 發表於 2011/10/2 14:18

所以你消失, 收聲咪好囉。。。少一隻妖孽
一同受罪就有
我幼稚園同小學讀顛鼠教學校

中學讀抗議教學校

沙文 發表於 2011/10/1 16:29

咁你已經係受惠者哩。
可惜今日你食碗面, 反碗底!!!
受惠?全學校人出糧做義工呀?府衙無支助?定係免費辦學呀?有無收生請人既時候耶徒加分咁呀?

陳主教退休想轉 ...
Jom 發表於 2011/10/2 14:18

喂。。。。咁你知唔知即使在今日, 建校的經費都是要來自辦學團體架?
政府有無俾錢團體建校?
受惠?全學校人出糧做義工呀?府衙無支助?定係免費辦學呀?有無收生請人既時候耶徒加分咁呀?

陳主教退休想轉行由神棍變身成政棍,求其搵個借口又標出黎做政治booker.....實在係孖陶日君等人為一丘之駱,唉,真係國之將亡,永有妖孽呀....
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心
一同受罪就有
我幼稚園同小學讀顛鼠教學校

中學讀抗議教學校

好在大學終於唔係東正教
Don't know where God is but the Devil is in the details
梗係傳教啦,仲駛問既。
抽刀斷水 發表於 2011/9/30 14:09

不過唔信既人都一同受惠
共享教育果實
教会办学到底系为咗教育or传教边一样先?
ali 發表於 2011/9/29 22:34

梗係傳教啦,仲駛問既。
陳日君有必要睇回聖經, 不然他背離他的宗教, 就上不到天堂
提 多 書 3
1 你 要 提 醒 眾 人 , 叫 他 們 順 服 作 官 的 、 掌 權 的 , 遵 他 的 命 , 預 備 行 各 樣 的 善 事 。

2 不 要 毀 謗 , 不 要 爭 競 , 總 要 和 平 , 向 眾 人 大 顯 溫 柔 。
教会办学到底系为咗教育or传教边一样先?
煮青蛙可能會構成虐畜,您咁有求真相的决心
不如您揸住條蛇飲砒霜啦老襯

Mak 16:17 信的人必有這些奇蹟隨著他們:因我的名驅逐魔鬼說新語言,
手拿毒蛇,甚或喝了什麼致死的毒物,也決不受害;按手在病人身上,可使人痊癒。」
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個