返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 屠龍小隊案充分總結中國香港情況

回覆  leefeng

講東講西鳩貼乜都做就係唔識答問題

唔識答咪認左佢或者過主囉,癈噏乜野? ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 23:56

你即本擺出一副爛仔既語氣同衰样,你在向全版示範緊你地黑暴曱甴黄絲既真實面目。扮什么民主自由?
你地黑暴曱甴黄絲根本就是極權的統治。

收受黑金=貪污
打人=强權
滅聲=欺壓
乜有人會覺得你地黑暴曱甴黄絲真係比共產黨好太多了嗎?

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

你唔洗再同我講你啲香港癈話,#117 #156你同沖生答到我之前我只會叫你返鄉下收皮。
jimmychauck 發表於 2024/9/13 00:14

你還有面提沖生?
你連上佢節目都怕到死,怕一上電台就俾全香港人插到你體無完膚,死得好慘!

你咁叻抱住你既#117 #156謬論,又唔敢當面質問沖生啵?
一味喺度自彈自唱做乜呢?懦夫!

我介紹大家睇沖生既視頻,冇責任,亦冇資格可以代表沖生答你的廢up。

你唔敢正面質問沖生,證明你已經知道沖生的影片内容是對的,是正確的。
所以你一味龜縮,只敢在離教網做流氓做爛仔wewa鬼叫,因為怕全香港人會插死你。

你只不過是一隻論壇老鼠,自己上秤自稱自讚的黑暴餘孽。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

回覆 42# leefeng

你仲有面提?
追左你個爛屍一年唔敢覆,當時日日叫你答你左推右推。半年後仲要問我#117 喺邊度。
你個垃圾,識答當日答左啦。阿沖生淨係敢喺YOUTUBE舖自己片,又唔夠膽上黎答喎。佢夠膽可以喺YOUTUBE開片答㗎,佢唔敢之嘛。
我等左阿沖生又一兩日啦,佢可能同你一樣咁癈。

你唔洗再同我講你啲香港癈話,#117 #156你同沖生答到我之前我只會叫你返鄉下收皮。

講東講西鳩貼乜都做就係唔識答問題

回覆  leefeng

1.濫告
2.盡失民心
3.天滅中共
你自己揀啦。

講東講西就係乜柒都唔識答,收皮啦。 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/7 04:17

唔識答咪認左佢或者過主囉,癈噏乜野?
回覆  leefeng

你仲有面提?
追左你個爛屍一年唔敢覆,當時日日叫你答你左推右推。半年後仲要問我#117 喺 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/13 00:56

你除了次次厚面皮無恥拾人牙慧之外,就是監人賴,成隻生番既衰樣
無賴厚顏地強迫別人要答你既垃圾言論,既然你咁有自信你既廢#117 #156係言之有物,點會只敢屈喺度講呀?
乜你叫,人地就要回答?

咁,我問你收咗幾多錢黑金出黎做黑暴,你又答?
我問過你如果你地黑暴控制咗香港,你地會點,你又答?
其他很多版友都問過你 n 多問題,你一樣講東答西唔敢

除了次次厚臉皮拾人牙慧之外,就只有自以為是的一大堆似是而非的廢up
你成副黑暴曱甴爛仔欵,收皮?香港人想幫你收屍呀!

回覆  leefeng

你仲有面提?
追左你個爛屍一年唔敢覆,當時日日叫你答你左推右推。半年後仲要問我#117 喺 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/13 00:56

你繼續攬住你既廢#117 #156去自以為是,自我陶醉,撒賴打滾。
沖生識你係老鼠?黃屍黑暴曱甴等同過街老鼠,人人喊打!

你成副黑暴曱甴爛仔
leefeng 發表於 2024/9/13 02:19

擅長執人錯字條屎忽旁...有野執喇

回覆 44# leefeng

邊N題都有個先來後到㗎,我2011年一返壇已立刻答晒2009年棄坑時未答嘅題啦。你冇大冇細俾人問左先,好咩意思話我咩後來嘅野未答?

你答唔到我冇咩㗎,叫你關於香港嘅題目收皮唔好再出聲之嘛,我有叫過你唔好批評基督教或者信徒咩,冇喎。你自己功課做唔完憑咩叫我俾回應你。
連香港人都唔係,代咩表香港人講乜柒?我就香港人啦,你收皮啦。

你答唔到問題,成年都答唔到,又冇我收左錢嘅證據,點解仲唔收皮嘅?出醜當食飯呀?
回覆 45# leefeng

沖生識答我先算啦。你繼續打飛機啦。
擅長執人錯字條屎忽旁...有野執喇
beebeechan 發表於 2024/9/13 02:29

欵是什么意思 欵的解释 欵怎么读
请输入要查询的汉字或者拼音

查询

拼音:
kuǎn
注音:
ㄎㄨㄢˇ 偏旁部首:
部外笔画:
7 总笔画数:
11 五笔86/98:
XTDW 仓颉:
PKNO 郑码:
RRMR 电码:
27882 笔顺编号:
35311343534 四角号码:
27882 UNICODE:
6B35

基本字义介绍同款。各地方言集汇
  • 粤语:fun2
  • 客家话:[客英字典]kwan3kan3[海陆丰腔]kwan3kan3[梅县腔]kwan3kwan5[台湾四县腔]kwan3kan3
《康熙字典》
  • 《辰集下》《欠字部》 ·欵 ·康熙筆画:11 ·部外筆画:7
  • 俗款字
回覆  leefeng

沖生識答我先算啦。你繼續打飛機啦。
jimmychauck 發表於 2024/9/13 02:34

你有狂犬病,個個都咬! 離教網有需要買一套!

欵是什么意思 欵的解释 欵怎么读
请输入要查询的汉字或者拼音

查询

• 欵的解释欵
    拼音:
    kuǎn
    ...
    leefeng 發表於 2024/9/13 02:41

• 屌....不如你寫「歀」喇, 同款架!
    唔跟住社會嚟轉, 人地依家著牛仔褲, 你留辮著馬褂喇
    回覆 50# leefeng

捉阿沖生黎答我吖嘛。橫掂你唔識答,咪唯有幫手捉人囉。
    回覆  leefeng

捉阿沖生黎答我吖嘛。橫掂你唔識答,咪唯有幫手捉人囉。
    jimmychauck 發表於 2024/9/13 03:16

沖生係要請,你曱甴jimmychauck係要捉,捉黎bbq或釘十字架。

屌....不如你寫「歀」喇, 同款架!
    唔跟住社會嚟轉, 人地依家著牛仔褲, 你留辮著馬褂喇 ...
    beebeechan 發表於 2024/9/13 03:08

哈,亦得 https://chardb.iis.sinica.edu.tw/meancompare/6B3E/6B40

「款」1. 意有所欲。    2. 親愛;親密。    3. 誠懇;衷心。    4. 議和;講和。    5. 臣服;歸附。    6. 招待;款待。    7. 留;歇息。    8. 緩慢。    9. 至;到達。    10. 款式;規格;樣子。    11. 條目;分項列舉的事項。    12. 錢財;經費。    13. 重。    14. 空。    15. 鐘鼎彝器上鑄刻的文字。    16. 擊;敲。    17. 人名用字。    18. 書畫或信件上的題字。    19. 量詞。①計算文書分項的單位。②閩南方言計算物件的單位。   

「歀」1. 同「款」。2. 同「隸」。   

哈,亦得

「款」1. 意有所欲。    2. 親愛;親密。    3. 誠懇;衷心。    4. 議和;講和。    5.  ...
    leefeng 發表於 2024/9/13 04:38

再屌....
    咁你寫甲骨文喇
    再屌....
    咁你寫甲骨文喇
    beebeechan 發表於 2024/9/13 04:49

人都可以從人變曱甴,字都好有机会寫甲骨文架!

說文

• 魏上尊號奏
    • 楷书
      楷書

回覆 53# leefeng

答我你又冇能力,請佢你又冇能力,捉佢你都冇能力,最無能就你,

1.濫告
    2.盡失民心
    3.天滅中共
    你自己揀啦。

答唔到問題,成年都答唔到,又冇我收左錢嘅證據,點解仲唔收皮嘅?出醜當食飯呀?你繼續打飛機啦。
    真正要落實人權,就係自由,人民有得揀
    拆晒全世界所有口岸就得

國家繼續KEEP但無口岸
    政治各有各做
    人民先有真正自由

呢樣野外國討論咗好耐
    好多人權組織都講過當今最大問題係口岸管制
    不過係香港人被洗腦+既得利益者角度思考無注意到

試想下,如果某人喜歡中國的政策,就可以繼續留在中國
    不喜歡,就可以自由去加拿大,澳洲,日本等
    加拿大,澳洲人都一樣
    自由入國,自由離開
    咁先乎合真正人權

Border呢樣野,表面保障安全
    但其實長遠保護唔到

1)限制自由
    有人喜歡美國政策,有人喜歡新加坡政策。最好就係自由選擇。
    但目前的制度係限制,你出世係中國人就中國人,美國人就美國人,新加坡人就新加坡人,無得揀。

伊斯蘭國強行推行伊斯蘭法,被狠批違反人權。但如果係open border又邊成點?呢樣又變成咗political / life diversity,係保障人權和offer人民有更多選擇。

2)升級國際衝突
    Border或許可以保護你少些受窮國人民的干擾,減少太多人問題,以及文化衝突。但長遠呢,只會令國與國之間的關係更緊張,無核戰都變有核戰,係戰爭的加速器。

3)民主推行
    理想係,有些國家相信民主,有些國家選擇精英制。最重要的係你有得揀stay or leave the country freely at any time 。如果沒有口岸,這反而會令一些違反人權的國家,加速改革,以留住人。
    回覆 58# Guest from 124.217.188.x

答唔到問題,跑題講東講西同我過主啦。
    回覆  Guest from 124.217.188.x

答唔到問題,跑題講東講西同我過主啦。
    jimmychauck 發表於 2024/9/13 18:58

咪講咗,既然你們黃絲咁有理想,為主為神,為世界,為貧窮人
    就唔該唔好咁狹窄
    要爭取真正的普世價值
    例如 remove border control
    否則,你只係一名偽君子。
    高級模式 | 發新話題
    換一個