返回列表 回覆 發帖

其實絕大部分人都低估了 AI 的能力

ChatGPT-4 等大型語言模型,基本已經㒹覆咗人類對AI的想象

迷思:AI 沒有情感
實際:即使ChatGPT 沒有真實情感,但可以有效分析情感,也可以幫助使用者舒緩情緒,也可以比人類看得更像有「同理心」。這在照顧使用者情緒方面,比有真正情感的人更好,最少唔駛擔心「對方不舒服、嬲」,可以任意把它當作「情緒垃圾筒」而唔會累或者嬲你。

迷思:ChatGPT 不懂人心
實際:它對人際社會分析力,或許不及真正的談判心理專家,但肯定比大部分人好。相反,人類在心理分析能力相當差,經常誤解人意,仲要扮晒自己強。

迷思:ChatGPT 對宗教哲學方面不懂
實際:絕大部分情況下,關於宗教和基督教,比離教者或教徒,都說得更中肯、更得體、更賠近事實。
其實你不嬲都高估AI及剃刀嘅能力。
更加之,其實你連AI係乜都唔知。
唔好以為識得上OPENAI網㩒幾個掣就叫識AI。

話題要轉了嗎?
其實你不嬲都高估AI及剃刀嘅能力。
更加之,其實你連AI係乜都唔知。
唔好以為識得上OPENAI網㩒幾個掣就叫識 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/2 17:03
感【这样】你又识AI的乜呀碌7
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

連個咁字都唔識,就唔好懶醒。行家一伸手,便知有沒有。
呢個遊客科學唔識經濟唔識政治倫理唔識邏輯唔識,一日到黑淨識AI洗版,歸納式把剃刀剃來剃去,你鍾意做架兩咪拋自己出黎囉。

話題要轉了嗎?
呢個遊客科學唔識經濟唔識政治倫理唔識邏輯唔識, ...

黃絲撐暴搞破壞,燒地鐵站,燒中大,導致國安法,咪自HIGH話自己懂政治倫理囉
上流寄生族

Jimmychauck係黃絲,識得撐暴燒地鐵,導致政府搞國安大法出現,然後話自己懂得政治倫理
上流寄生族

Jimmychauck係黃絲,識得撐暴燒地鐵,導致政府搞國安大法出現,然後話自己懂得政治倫理 ...
Guest from 124.244.37.x 發表於 2024/9/3 06:58

Jimmychauck還有錯字,再錯字,次次錯字連篇,俾人嘲笑過千萬次,然後話自己識字。…

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
jimmychauck 發表於 2024/9/3 03:20

人地唔寫個咁字,踩到你條死人尾咩?
你自己成噸的錯別字,要不要我與旁觀者兄同你重溫丢面一下呀?

你呢種基督教徒流氓既行為,撩事鬥非,蝦蝦覇覇,欺善怕惡,十足你個耶穌一個鳩樣。
睇你而知基督教,見你既行為已經好清楚基督教究竟是一個什麼樣的貨色!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
jimmychauck 發表於 2024/9/3 03:20

你又係乜鳩野行家呀?錯字行家?吹牛行家?流氓行家?做賊行家?黑暴行家?黄屍曱甴行家?
你每次一伸手,除了探耶稣個屎忽㝫,便知有沒有………屎?

.
回覆 5# Guest from 124.217.137.x

咁你識唔識科學方法呀?
咁你知唔知宏觀經濟學一樣有邊際效應呀?
咁你淨係識講歸納邏輯又講唔講得出幾時適用呀?
你連政府洗唔洗守信都唔敢講,學咩人講政治倫理呀?
咁上下流識唔識寫個"咁"字呀?
咩AI呀?你識幾多AI呀?
除左講東講西你識乜?
講唔過人就轉話題,爛屍通病。
回覆 7# leefeng

仆宇都唔識,仲話人唔識字寫錯字,咪仆直囉。
回覆 9# leefeng

你#117 #156一整年都唔識答,你咪鳩縮嘅行家囉。
次次同你講親歷史你都俾我片到飛起,你咪俾我片嘅行家囉。
仆字唔識仲話人寫錯,你咪寫錯字嘅行家囉。
賓利都唔識,你咪唔係車嘅行家囉。
你有能力有知識咪問到我咩行家囉,但自己冇能力,次次只有淪落到俾我用普通邏輯都嘲到仆直,你點會有能力知我係咩行家?

呢啲咪叫行家一伸手,便知有沒有囉。
回覆 5# Guest from 124.217.137.x

日L日喺度幫個屠夫政權說話,你咪同我講你識倫理添呀。
回覆  Guest from 124.217.137.x

日L日喺度幫個屠夫政權說話,你咪同我講你識倫理添呀。 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/4 00:58
日L(粵語粗言穢語)日{日日}
喺度[在此]

幫個屠夫“宗教”【基督教】說話,

你咪《弭<莫>》同我講你識倫理添呀。 ... 曉你基督個老母
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆 14# 上流寄生族

我不嬲唔幫天主教說話,你講咩屠夫?
你口中所謂屠夫,1989年後屠左邊個?講黎聽吓?
你夠膽就喺中國批評個共產屠夫吖笨,睇吓幾時被消失?
你批評左你口中嘅屠夫咁耐,消失左未呀?

套用唔到同一標準,就唔好以為拾人牙慧有幾叻,只顯出自己雙重標準。
回覆  leefeng

你#117 #156一整年都唔識答,你咪鳩縮嘅行家囉。
次次同你講親歷史你都俾我片到飛起,你咪 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/3 16:55

爛仔,無賴,下流賤格,黑暴,打砸燒,食「碗底反碗面」,反中仇共,傳教分裂中國,賣國,你的確係行家,而且你唔鳩縮,更奮勇向前,行先打先死先添。
因為呢度冇人夠你賤到咁徹底吖馬!

你的瀝屎比起你的狗屋間隔靠吹來自稱自贊,你面皮之厚的確係嚇到個個飛起!
繼續吹啦你,邊個俾人嘲笑,要問下全版觀眾見證過你係咪成世未行出過劏房一步先啦!

.
回覆 16# leefeng

轉話題、拾人牙慧、無理辱罵、無中生有你都係行家。
AI、邏輯、答問題呢啲你就一定唔係。
識答人先出黎獻世啦,日日出黎罵街以為自己幾醒,俾人嘲到底褲都冇都唔知醜。
回覆  leefeng

轉話題、拾人牙慧、無理辱罵、無中生有你都係行家。
AI、邏輯、答問題呢啲你就一定唔係。
...
jimmychauck 發表於 2024/9/4 16:43

你唔轉話題?你轉用屁股代替你個腦。
你唔拾人牙慧?你重複再重複用別人的字眼當作自己的。
你唔無理辱罵?你自屌笨柒on9白痴仔。
你唔無中生有?你含住自以為好有料的156,1乜7來自慰到高潮爆肛。

你連間隔唔L曉,還自屌個高低級間隔洩爆你既無知夾白痴來日日出醜人前。
罵街,真是沒有任何人比得上你,你包辦潑婦,爛仔,流氓,曱甴,黑暴,賤精,賣國賊一條龍。

.

回覆 18# leefeng

咁叻你咪講我幾時轉話題囉。你咪又俾我捉到無中生有呀。

我從來都係長篇大論講完道理先有理有據鬧你,你揾到我一次無理辱罵俾我睇吖笨柒。你咪又俾我捉到無中生有呀。
叫左你好多次舉例我幾時無中生有㗎啦,你次次都不舉,想幫你都幫唔到。你咪又俾我捉到無中生有呀。

識答人先出黎獻世啦,日日出黎罵街以為自己幾醒,俾人嘲到底褲都冇都唔知醜。

點啫?#117 #156唔識答,日日同我講乜野打人燒人乜乜柒柒啫?#117 #156成年都唔識答,香港問題你同我躝返鄉下收皮啦。
回覆  leefeng

咁叻你咪講我幾時轉話題囉。你咪又俾我捉到無中生有呀。

我從來都係長篇大論講完道理先有 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/5 04:11

叻就間隔啦,猪。

你集潑婦,爛仔,流氓,曱甴,黑暴,賤精,賣國賊于一身,唔信問下離教人士咧!
小心#117 #156令你爆肛要返舊屎果度呀!

.
高級模式 | 發新話題
換一個