返回列表 回覆 發帖

道歉了事?传教士与八国联军

八國派遣的聯合遠征軍,以保護駐京使館及僑民為名
jimmychauck 發表於 2024/6/26 21:55

呢個又真係八國聯軍既軍事目標嚟喎
聯軍到北京後, 再没有進一步的攻打其他城市, 搶地......所以, 不是「侵略」行為嚟。
50-70年代長城內出品既中國歷史, 太扭曲真相矣。
洋人有收錢, 不過一直被抺黑的美國卻是最有良心。

用美國退還賠款成立獎學金入讀大學的中國青年

...
beebeechan 發表於 2024/6/26 21:40

八個賊入你bbc屋企傳教,你唔肯信,
八個賊就殺你老母同家人,強姦你個老婆,
又話殺你屋企人的時候,隻手好累,斬崩咗把刀,要你賠湯藥費同把刀的錢。
你賠了錢,又要把你間屋割一半給個賊,
然後個賊幫你祈禱,再回水些少給你做補償(假仁假義洗衣粉費),
你bbc于是用這筆錢買個棺材葬你老母同家人。

這些賊令一眾基督徒非常感動,一個二個跳出來為賊歌功頌德,大贊這些賊好人?
不知如果當初這些賊從來冇入過你屋企傳教,歷史會點寫呢?

你賠的錢夠不夠自己用來開十間八間圖書館,大學小學呢?
基督徒最叻是本末倒置,顛倒黑白來為基督教洗白!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
庚子賠款確有部分支付給中國遇害教民的遺屬,作為撫恤金。

據總督李鴻章奏稱:「合計通省殺害教民多至數萬丁口,所毀房屋多至數十萬間」。如果要求徹底賠償,庚子賠款的三億三千多萬美元,就是光賠中國的基督徒都不夠!」

beebeechan 發表於 2024/6/26 02:35

你們基督教徒個腦的確係生在屁股上! ! !

如果基督教不進入中國傳教,中國就沒有【教民】,更沒有【中國人的教民】。

你們亦是今世紀的【中國人教民】的版本,
拼命抹黑中國,打殺中國香港人,強姦搶掠,賣國媚洋舔耶,
有一天中國人實在忍受不住了,殺Q晒你們中國基督教徒,不知要不要再割地賠款咁呢?

好信唔信,去信基督教?做隻賣國媚洋舔耶狗?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
呢個又真係八國聯軍既軍事目標嚟喎
聯軍到北京後, 再没有進一步的攻打其他城市, 搶地......所以, 不是「 ...
beebeechan 發表於 2024/6/26 23:01

照你地咁講,梵蒂岡,所有基督教國,大使館國,
都好應該派軍隊入黎香港同中國各省各市保護駐中使館及僑民,及所有基督教徒了?(㸃解今日唔敢做 ???)

.
回覆  旁觀者
回覆  leefeng

老實講,我冇睇你任何內容㗎,係唔洗睇都識駁你㗎。
jimmychauck 發表於 2024/6/26 02:06

你盲既,的確冇用眼睇。
你係用屁股思考,大家明嘅!

.
回覆  旁觀者
回覆  leefeng

基督教定基督徒呀?乜Q完全背离了宗教的主旨呀?基督教主旨係要行善定行惡呀?基督徒行左善定行左惡呀?咁到底最後有冇背离主旨呀?
jimmychauck 發表於 2024/6/26 02:06

你係基督教徒,你自己係善定惡?自己講啦!
回覆  旁觀者
回覆  leefeng

八國聯軍始於清廷放任拳亂屠殺外國人及圍攻使館,清廷不守國際慣例招人攻打只能怪罪自己。
沒有八國聯軍攻華,就不會有清政府倒台,就沒有今天共產黨在中國作威作福,就沒有你兩隻舔共粉紅爛屍喺到口出狂言,仲唔跪低謝恩?

中國需要基督教干涉中國內政?需要八國聯軍攻華來左右中國的內政?
你舔耶媚洋,正牌信了基督教就一定會賣國求榮的樣版!

回覆 26# leefeng

不論行善行惡,你講嘅都站唔住腳,呢個咪問題囉傻仔。
你自己都唔知自己講乜,矛盾乜,點樣自打乜嘴巴,又唔知人地講乜,基礎邏輯都搞唔掂,仲妄想乜野同人討論?
回覆 27# leefeng

講咁多,你舔共粉紅爛屍跪低謝恩未?沒有八國聯軍,哪有你收共產黨錢上網放厥詞?
回覆  旁觀者
回覆  leefeng

基督教定基督徒呀?乜Q完全背离了宗教的主旨呀?基督教主旨係要行善定行惡呀?基督徒行左善定行左惡呀?咁到底最後有冇背离主旨呀?

基督教基督徒一個柒樣!!!

基督教主旨係要行惡!(例如現在入中國傳教,教唆中國教民反中仇共,散播呼籲基督教徒只能信奉耶穌為王,絕不服從任何“人”的統治,企圖顛覆中國政權!)

基督徒係要行惡,(例如jimmychauck 以打中國香港人為興奮快樂,以反中仇共為目的 。
例如基督教徒性侵幾十萬小孩子,例如基督教徒以抹黑中國為終生舔耶媚洋之目的)。

你jimmychauck 是一個不折不扣的漢奸+壞人,因為你信了基督教,是一个基督教徒。你是用屁股来思考,用屁股窿来發聲,當然你也是用屁股来食飯,所以你的言論全部臭不可聞,非常的臭

.
回覆  leefeng

不論行善行惡,你講嘅都站唔住腳,呢個咪問題囉傻仔。
你自己都唔知自己講乜,矛盾乜,點樣自打乜嘴巴,又唔知人地講乜,基礎邏輯都搞唔掂,仲妄想乜野同人討論?
jimmychauck 發表於 2024/6/27 00:10

又在幻想我係和你討論咁L幼稚?
對付你呢隻漢奸舔耶狗賣國賊,
最好既方法就是揾你們神父或牧師來強姦你,
又或者入你屋企打完你叫你賠錢,然後叫你跪低謝主隆恩!

.
回覆  leefeng

講咁多,你舔共粉紅爛屍跪低謝恩未?沒有八國聯軍,哪有你收共產黨錢上網放厥詞? ...
jimmychauck 發表於 2024/6/27 00:13

你呢隻畜生又錯了,本來我只是小小粉紅,同你們一班舔耶媚洋畜生雜碎寫下,寫下,我已經轉正變深紅了!吹咩!
照你地咁講,梵蒂岡,所有基督教國,大使館國,都好應該派軍隊入黎香港同中國各省各市保護駐中使館及僑 ...
leefeng 發表於 2024/6/26 23:57

你都白鳩痴既....無事無幹, 派乜軍隊
係咪醫管局要長期派部白車係你樓下候備, 睇下你幾時中風, 爆血管, 馬上風?
有需要時先打999嘛, 死蠢
照你地咁講,梵蒂岡,所有基督教國,大使館國,都好應該派軍隊入黎香港同中國各省各市保護駐中使館及僑 ...
leefeng 發表於 2024/6/26 23:57

香港警察, 中國武警仲有能力保護外國使館。
當年滿清京城官兵就無能力提供保護時, 仲落埋手攻打使館, 殺洋人啵。
你呢隻畜生又錯了,本來我只是小小粉紅,同你們一班舔耶媚洋畜生雜碎寫下,寫下,我已經轉正變深紅了! ...
leefeng 發表於 2024/6/27 00:43

你唔係紅, 係懵
回覆 30# leefeng

即係唔係完全背离了宗教的主旨啦,連你都話佢錯,你引啲文真係好癈,無需認真睇,唔該唔好拎出黎灌水啦。睇你自說自話仲好過睇你啲癈引文啦。
回覆 31# leefeng

你討論唔到,唔好上討論區啦唔該。
回覆 32# leefeng

跪低謝恩未?
唔好上討論區啦唔該。...
要上之時, 都唔好學人講歷史
lick屎你leefeng就有份

學「屎忽旁」咁放個屁咪算囉
回覆  leefeng

即係唔係完全背离了宗教的主旨啦,連你都話佢錯,你引啲文真係好癈,無需認真睇,唔該唔好 ...
jimmychauck 發表於 2024/6/27 04:16

呢篇野真係幾廢..

樊国梁发出布告,动员抢劫。他在布告中命令:“每户所抢财物为全家使用,在解围八天之内所抢之粮、煤或其他物品,如其总值不超过50两银子(合175法郎),可视为无义务偿还,因为这些东西属于绝对必要;每户或每人于上述期间所抢之物,价值超过50两银子者,应负责偿还,可通知自己的本堂神父,将所余之物归公;如所抢之物,不论是实物或银钱,价值超过500两银子(折合1750法郎)者,神父皆不能听其神功,为之赦罪

豬一樣的國家五毛隊, 引些資料來說明自己是在老作。穿哂崩!

有那些搶掠的人會定下「只搶總值不得超過50両銀子」的東西?
超額的要償還?
我未聽過有咁白痴既洗劫。

實情是主教樊国梁使人到商戶找物資補給品給被圍困了55天的教民, 使節家眷。
有些商戶戶主避難無人留守舖內, 只能自取。
明顯是叮囑不要搶, 只是記帳。日後回來找數的指示。
被改寫成是「搶」。。

白痴既編劇, 還要有白痴既觀眾囉......leefeng,屎忽旁就係呢啲表表者…
高級模式 | 發新話題
換一個