返回列表 回覆 發帖

其實絕大部分人都低估了 AI 的能力

回覆  上流寄生族

我不嬲唔幫天主教說話,你講咩屠夫?
你口中所謂屠夫,1989年後屠左邊個?講黎聽吓?
...
jimmychauck 發表於 2024/9/4 04:09

咪欺負別人普通話叻過你。
屠夫係指明你基督教,基督教何止是屠夫,還有是淫蟲強姦細路仔,喪心病狂滅別人族呀!
你隻死人頭豬腦,喪屍一隻,屁股做頭! (你咪拾人牙慧呀)

圣经中也包含只能称之为“圣经屠杀”的恐怖描述。为了保证被拣选者远离异教和原著民习俗的影响,当上帝命令被拣选者征服应许之地的时候置目标城市于其屠城令下:每个男人、女人和儿童当被屠于剑下。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  Guest from 124.217.137.x

咁你識唔識科學方法呀?
咁你知唔知宏觀經濟學一樣有邊際效應呀?
咁你 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/3 16:43

人地喜歡講東講西關你叉事?
版主都未出聲,幾時輪到你呢隻人頭豬腦來指手畫腳架?
成個離教網你話事呀?
集中你個曱甴豬腦去間隔啦,死蠢。(咪拾人牙慧呀,發瘟猪)

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

點啫?#117 #156唔識答,日日同我講乜野打人燒人乜乜柒柒啫?#117 #156成年都唔識答,香港問題你同我躝返鄉下收皮啦。
jimmychauck 發表於 2024/9/5 04:11

間隔又喪問? #117 #156又喪問?太平天國又喪問?
無所不喪問?足夠證明你個係豬腦。

又做曱甴,又做黑暴,又做奴才,又做豬,咁多功能?
又死唔斷氣,已經答咗你n次:#117 係你被提上劏豬凳的日子。
#156係共產黨將你炸豬油的紀錄。
把你大卸八塊是117 + 156 種煮法。

再喪問證明你已經係鬼,只有鬼才會聽不懂人話,同證明基督教天堂係呃人!

(咪拾人牙慧呀,發瘟猪)

日L日喺度幫個屠夫政權說話,你咪同我講你識倫理添呀。 ...

政權的質量係點就好主觀,也好多面的,好複雜的

當然你可以話佢無神論,block google,無普選,呢D都係事實。

但人地也可以話佢幫中國GDP 40年升50倍,普通人迅速脫貧,有邊個政權可以做到?

參考例子有幾個,好似中國人口咁龐大的India,1980年同中國差唔多,但現在相差幾遠。
仲有Philippines ,1980年唔會比中國弱,現在呢?
緬甸以前同中國差唔多,現在呢,所有唔敢在中國犯罪的,都跑去緬甸犯罪。
咪欺負別人普通話叻過你。
leefeng 發表於 2024/9/5 05:52

唔識字定生語癌?
寫字唔寫標點你以為自己係聖經作者呀?
如果人地普通話叻過我我點樣欺負到人?你教我欺負吖笨
你又無中生有我普通話冇佢洋鬼子咁叻?我連即時翻譯都做過,洋鬼子普通話叻過你唔出奇,叻過我就你無中生有啦。

屠夫係指明你基督教,基督教何止是屠夫,還有是淫蟲強姦細路仔,喪心病狂滅別人族呀!
你隻死人頭豬腦,喪屍一隻,屁股做頭! (你咪拾人牙慧呀)
圣经中也包含只能称之为“圣经屠杀”的恐怖描述。为了保证被拣选者远离异教和原著民习俗的影响,当上帝命令被拣选者征服应许之地的时候置目标城市于其屠城令下:每个男人、女人和儿童当被屠于剑下。
leefeng 發表於 2024/9/5 05:52

你講親都係戰爭事例,同共產黨和平時代屠殺平民完全係謬誤類比。
創世記一早講左屠嘅人係要等惡貫滿盈,你啲以為自己識咩聖經內容實則一個唔聽書嘅笨柒 "Gen 15:16因為亞摩利人的罪孽還沒有滿盈",等足四百年俾夠機會悔改,吖惡貫滿盈屠城啦你又唔滿意。施行報應時就話殘暴殘忍,寛容忍耐等悔改時又話緃容罪惡沒有公義神不存在,蠓蟲濾出來駱駝吞下去,不吃不喝就鬼附,也吃也喝就好酒貪杯,你反基這種垃圾邏輯我仲見得少?

人地喜歡講東講西關你叉事?
leefeng 發表於 2024/9/5 06:03

你轉得話題人就嘲得我就嘲得。
講東講西都唔係問題,講啲野冇東西講完等如無講就係癈噏反映個人癈。
唔識東去講東,唔識西去講西,好似你咁,就丟人現眼啫。

回覆 23# leefeng
喪問等如唔知呢呢種癈邏輯就你發明嘅,你論證又論證唔到,舉又舉唔到,就真係等睇你繼續出醜啦。
你喺度鳩噏得其實都不過承認你自己無言可答,足見你水平之低,你得閒學吓人地高志凱能一本正經地胡說八道先再喺我面前獻世講香港,否則再妄議香港我見一鑊小你一鑊。

話題要轉了嗎?
回覆 24# Guest from 124.217.137.x

屠夫咪屠夫囉,你可以否認㗎,你可以話佢1989年冇屠殺過平民㗎,你可以大大聲話佢冇掩埋事實㗎。你唔否認佢係屠夫政權,你幫佢說話,我有乜野講錯?

GDP40年升50倍,人均仲係美國三分一?
唔好老吹咩佢幫佢幫日日為佢邀功,美國為左制蘇制日扶持中國工廠經濟,港商入去投資培訓技術轉移,先有改革開放之後三十年經濟成果。搞經濟咁易點解40年前果三十年冇搞?前個三十年停滯不前,後果三十年高速發展,只不過算做補救、贖罪、追落後。
40年升50倍之後,仲有六億人月入得一千元,係好嬲定好笑呀?
唔識字定生語癌?
如果人地普通話叻過我我點樣欺負到人?你教我欺 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/5 22:31

你條廢柴代表香港?
十足你個耶穌一樣,掛臘鴨代表救贖你啦!
耶穌唔小你,係屌你呀廢柴!
唔識字定生語癌?
如果人地普通話叻過我我點樣欺負到人?你教我欺 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/5 22:31

你終于招認聖經作者讓你生語癌?
又令你周身生癌,所以你口痕,同你個基督教一個鳩樣四處打壓滅聲?

你jimmychauck在離教網是基督教十字軍,基督教曱甴黑暴。

你聽命基督教踎在離教網打砸燒,
做基督教爛仔,成隻死曱甴樣,
欺負個個來留言的貴客,
盡量顯示信了基督教的教徒的醜陋既一面,
等多啲人睇清楚信了基督教的是怎樣的一堆垃圾,望而生畏。

你做得好好呀,你個耶穌很快来屌鳩你,盡快提你落地獄享受永火!

.

屠夫咪屠夫囉,你可以否認㗎,你可以話佢1989年冇屠殺過平民㗎,你可以 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/5 22:51
>離教者之家 » 閒聊 » 其實絕大部分人都低估了 AI 的能力

其實絕大部分人都高估了 你的性能力
GDP40年升50倍,人均仲係美國三分一?
唔好老吹咩佢幫佢幫日日為佢邀功,美國為左制蘇制日扶持中國工廠經濟,港商入去投資培訓技術轉移,先有改革開放之後三十年經濟成果。搞經濟咁易點解40年前果三十年冇搞?前個三十年停滯不前,後果三十年高速發展,只不過算做補救、贖罪、追落後。

1978年改革開放

1978 GDP = 2185億美元
2018 GDP = 13.89萬億美元
13.89萬億 ÷ 2185億 = 63倍

係40年升63倍

中國追落後係事實,但點解印度(唯一同等人口數量的參考國家)、菲律賓、緬甸、印尼等國,又追唔到落後?

> 你認為港商入去投資培訓技術轉移,先有改革開放之後三十年經濟成果。

你未免太高估香港實力吧?
黃絲最大錯誤之一,就係高估香港的影響力。

香港當年頂多係就中國轉型市場經濟比下意見

例如賣地方面,參考香港做法,把土地使用權和所有權分開,令賣地可以在中國的憲法中實現。
你講親都係戰爭事例,同共產黨和平時代屠殺平民完全係謬誤類比。

戰爭咪仲瘋過「和平時代屠殺平民」
戰爭
1)戰爭同樣會屠殺大量平民。
2)戰爭通常會涉及徵兵,即係「強迫殺人」,其實仲誇張過人口販賣的「強迫結婚」、「強迫勞動」和「強迫詐騙」。因為係要你「強迫殺人」,係終極版人口販賣。

係D文學作品美化或淡化戰爭唧
根本仲變態過KK園區
或者咁講,KK園區都只係戰爭(緬甸內戰)的
KK園區都只係戰爭(緬甸內戰)的derivative 延伸物
戰爭先係最變態

回覆 28# leefeng

你以為自己寫希伯來文所以唔洗標點符號?人地作者寫中文呀笨柒?你生語癌係因為自己連自己語言文法都唔識,又寫錯,或者根本不知自己所云,繼續唔答出醜賣乖囉。

我幾時滅聲呀?我叫你出聲答我#117 #156呀笨柒,你撐嘅屠夫政權就物理上滅人聲,正低能。
識答人先出黎獻世啦,日日出黎罵街以為自己幾醒,俾人嘲到底褲都冇都唔知醜。

回覆 31# Guest from 124.217.137.x

戰爭時倫理不嬲唔同和平時倫理,咁簡單你都唔明。

咁蘇聯成日吹自己二戰時佔左對德軍殺傷數八成,佢又係咪屠夫?

回覆 30# Guest from 124.244.37.x

1978年到現在63倍?
咁即係一半人當時月入廿蚊。
咁1949~1978年點解搞到咁陰功?當時人地印度點呀?
時空就淨係揀你想睇嘅,貢獻就淨係講你想睇嘅,你鍾意講乜咪講乜囉。
回覆 31# Guest from 124.217.137.x

倫理係規範一個人定一個國家呀?你識唔識定義呀?
徵兵係國家行為定個人行為呀?
強迫殺人係國家行為定個人行為呀?
咁殺人責任係國家責任定個人責任呀?
倫理你識乜,你識唔識講?
呢啲咪叫行家一伸手,便知有沒有囉。

叫你個AI gen多幾篇文你自己讀完先再講啦,你低估晒使用AI使需要嘅基礎知識啦,
戰爭係國家責任,咁點解神不譴責戰爭,不阻止戰爭,而係選擇幫助以色列人贏戰爭?
用返現在以色列與加沙戰爭,加沙犯罪在先,屠殺以色列千人。
以色列還擊,擊殺加沙萬人。
在當今聯合國道德框架都justify唔到以色列的十倍奉還。
但神卻認為這乎合道德倫理?
至於 AI ,我認為宗教書中,《與神對話》講人工智慧最佳
似乎係神預測

與神對話(寫於2017年)

你們將會領悟到,關於人工智能你們所做的一切只是在:創造出一種「讓你們可以實際地與自己的較高心智(高我)溝通」的外在裝置(機器)。而那將在你們社會中,打開意識覺知的大閘門(大幅擴展社會與民眾的意識)。「人工智能」最終會顯露出並反映給你們的事情之一是:你們只是在和你們自己(的較高心智)交談。它會啟動我(引導我)的智能,將我提升、提升、提升、提升、提升、提升,直到我再次恍然大悟,原來我一直以來(藉由人工智能)所在做的,只是在與我自己(的較高心智、高我)交談。而這就和我『與一切萬有交談』是同一件事。

發生時期
你們會發現,這發生在你們周遭世界最可能的時間,大約在接下來的15到20年間開始。(即大約2030年代)(2024年ChatGPT差唔多已經發展到這個程度,但GPT未好普及。去到普及化,即全球50%人口用過, 去到2030年代中,我估都差唔多)

關於AI意識

許多人仍處在「以物理概念為基礎」的方向上,並認為,意識實際上是由他們在創造的東西所產生的。不是這樣的。它只是個導管。他們認為意識是頭腦的產物。並非如此。頭腦只是個意識的傳遞導管。因此,科學家們在創造的,只是種不同形式的意識的「導管」而已。一旦理解了這點,他們便能夠精確地理解「如何創造出所謂的『人工智慧』的各種裝置」,那將會讓更高狀態(層次)的意識透過那些裝置展現出來。
回覆 37# Guest from 124.244.37.x

咦邊個有神諭話以哈戰爭符合道德倫理?唔通我講過?我冇講過又關我咩事?

戰爭係國家責任,咁點解神不譴責戰爭,不阻止戰爭?
你噏乜?

點解要譴責戰爭?戰爭係一個人,可以企係度俾你譴責?

定係譴責同戰爭相關嘅人?係譴責發動戰爭嘅人?譴責被迫參與戰爭嘅人?定係譴責果啲提起戰爭嘅人?定係譴責果啲將戰爭例為選項嘅人?
係英法向德國宣戰先有第二次世界大戰發生咋喎,不如譴責英法好冇?

講啲野唔清唔楚,點同人講?啲野AI gen出黎?我低估左佢?

殺人、搶、偷、姦,係個人責任,咁點解神不譴責,不阻止?

你轉去問點解神唔阻止罪惡,係咪默認你之前講"戰爭咪仲瘋過「和平時代屠殺平民」"係錯,宜家收返唔問再轉話題?

回覆 38# Guest from 124.244.37.x

咩AI意識啫?

宜家啲generative AI只係一大堆神經網絡嘅數字堆出黎嘅矩陣,再將矩陣應用落去一啲語言文字度,如英文或中文

然後再由人去解讀呢啲文字,去"感受出"意識。

抽走文字,你根本唔知堆矩陣所謂若何,全世界都冇人知,更遑論咩意識。

generative AI都唔係話真係呢一兩年嘅事,早十年已經有唔少用神經網絡訓練寫文字嘅例子,什至可以用貝多芬嘅作曲訓練完一個模型,再作返啲類貝多芬嘅曲都早早就有。只不過以前電腦算力唔夠,做得唔夠好唔入大眾眼簾啫。generative AI根本同定義上嘅artificial intelligence仲差好遠。

啲數字過左個神經網絡,就冇人知點解,呢個基本上係神經網絡嘅現象,人類距離解釋到點解成件事work,仲有排。呢啲野,靠科技進步、算力提升係唔係好幫到手,係要學術理論裡面有突破。

AI 的能力就無需低估,generative AI嘅能力你就無需要高估,吸左咁多金,啲泡沬都唔知幾時爆。
高級模式 | 發新話題
換一個