返回列表 回覆 發帖

道歉了事?传教士与八国联军

回覆  旁觀者
回覆  leefeng

八國聯軍始於清廷放任拳亂屠殺外國人及圍攻使館,清廷不守國際慣例招人攻打只能怪罪自己。
沒有八國聯軍攻華,就不會有清政府倒台,就沒有今天共產黨在中國作威作福,就沒有你兩隻舔共粉紅爛屍喺到口出狂言,仲唔跪低謝恩?
jimmychauck 發表於 2024/6/26 02:06

中國需要基督教干涉中國內政?需要八國聯軍攻華來左右中國的內政?
你舔耶媚洋,正牌信了基督教就一定會賣國求榮的樣版!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  旁觀者
回覆  leefeng

基督教定基督徒呀?乜Q完全背离了宗教的主旨呀?基督教主旨係要行善定行惡呀?基督徒行左善定行左惡呀?咁到底最後有冇背离主旨呀?
jimmychauck 發表於 2024/6/26 02:06

你係基督教徒,你自己係善定惡?自己講啦!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  旁觀者
回覆  leefeng

老實講,我冇睇你任何內容㗎,係唔洗睇都識駁你㗎。

你盲既,的確冇用眼睇。
你係用屁股思考,大家明嘅!

.
呢個又真係八國聯軍既軍事目標嚟喎
聯軍到北京後, 再没有進一步的攻打其他城市, 搶地......所以, 不是「 ...
beebeechan 發表於 2024/6/26 23:01

照你地咁講,梵蒂岡,所有基督教國,大使館國,
都好應該派軍隊入黎香港同中國各省各市保護駐中使館及僑民,及所有基督教徒了?(㸃解今日唔敢做 ???)

.
庚子賠款確有部分支付給中國遇害教民的遺屬,作為撫恤金。

據總督李鴻章奏稱:「合計通省殺害教民多至數萬丁口,所毀房屋多至數十萬間」。如果要求徹底賠償,庚子賠款的三億三千多萬美元,就是光賠中國的基督徒都不夠!」

beebeechan 發表於 2024/6/26 02:35

你們基督教徒個腦的確係生在屁股上! ! !

如果基督教不進入中國傳教,中國就沒有【教民】,更沒有【中國人的教民】。

你們亦是今世紀的【中國人教民】的版本,
拼命抹黑中國,打殺中國香港人,強姦搶掠,賣國媚洋舔耶,
有一天中國人實在忍受不住了,殺Q晒你們中國基督教徒,不知要不要再割地賠款咁呢?

好信唔信,去信基督教?做隻賣國媚洋舔耶狗?

.
洋人有收錢, 不過一直被抺黑的美國卻是最有良心。

用美國退還賠款成立獎學金入讀大學的中國青年

...
beebeechan 發表於 2024/6/26 21:40

八個賊入你bbc屋企傳教,你唔肯信,
八個賊就殺你老母同家人,強姦你個老婆,
又話殺你屋企人的時候,隻手好累,斬崩咗把刀,要你賠湯藥費同把刀的錢。
你賠了錢,又要把你間屋割一半給個賊,
然後個賊幫你祈禱,再回水些少給你做補償(假仁假義洗衣粉費),
你bbc于是用這筆錢買個棺材葬你老母同家人。

這些賊令一眾基督徒非常感動,一個二個跳出來為賊歌功頌德,大贊這些賊好人?
不知如果當初這些賊從來冇入過你屋企傳教,歷史會點寫呢?

你賠的錢夠不夠自己用來開十間八間圖書館,大學小學呢?
基督徒最叻是本末倒置,顛倒黑白來為基督教洗白!

.
八國派遣的聯合遠征軍,以保護駐京使館及僑民為名
jimmychauck 發表於 2024/6/26 21:55

呢個又真係八國聯軍既軍事目標嚟喎
聯軍到北京後, 再没有進一步的攻打其他城市, 搶地......所以, 不是「侵略」行為嚟。
50-70年代長城內出品既中國歷史, 太扭曲真相矣。

唔知今日聯合國維和部隊, 又唔被唱成是「各國聯軍」入侵第三世界國家既

呢舖, 中國都有份參與啵

1900年就未有UN, 只能有八國聯軍啫
回覆 16# 旁觀者

@DIOR,佢係咪聞我呀?

胡亂放屁好易反駁㗎咋,你唔係做唔到吓話?
回覆 14# 旁觀者

八國聯軍之役是指1900年(清光緒二十六年)清朝向俄、德、法、美、日、奧、意、英宣戰後,八國派遣的聯合遠征軍,以保護駐京使館及僑民為名,與排外的義和團作戰,並與一度支持義和團的清朝(僅北部,見東南互保)之間的戰爭。

我諗啲歷史學家喺你面前全部都叫食屎學家㗎啦。你鍾意點講就點講啦。
咁洋人有冇收到錢呢﹖
旁觀者 發表於 2024/6/26 20:57

洋人有收錢, 不過一直被抺黑的美國卻是最有良心。

用美國退還賠款成立獎學金入讀大學的中國青年

睇歷史, 唔係睇亞爺用嚟煽情的料子。

(呢啲智慧你呢條屎忽旁又點會有!)
回覆  旁觀者
回覆  leefeng

你冇睇你爺爺任何文字內容就答,即係你在胡亂放屁啦。
歷史你條友懂個屁!
4億5千萬両唔係淨係俾洋人喎
beebeechan 發表於 2024/6/26 02:35

咁洋人有冇收到錢呢﹖
回覆  旁觀者
回覆  leefeng
八國聯軍始於清廷放任拳亂屠殺外國人及圍攻使館

阿柒頭,八國聯軍係基督妖徒先欺凌百姓,然後有拳民出頭懲戒妖徒,妖徒是自尋死路。你因果關係都未明,難怪你叫阿柒頭。
庚子賠款4億5千萬中, 分到最大份既係俄國。(29%)
1917年世界大戰, 各國同意中國可暫停償還, 只有俄國仲要繼續收。

唔緊要喇, 今日中俄都老友, 前事不要計, 要計落老美到就掂。
成篇野係60年代既宣傳料嚟....
中國人窮慣, 見到4億5千萬....就嚇到腳軟。
【短文集:转宜伦秀才重磅文章,让你认识当年的八国联军!】
《美国不曾伤害中国?难道八国联军侵略中国是为 ...
leefeng 發表於 2024/6/26 00:09

八国联军攻占北京后,逼迫清政府签下了丧权辱国的《辛丑条约》,要求清政府赔付战争赔款4亿5千万两白银

歷史你條友懂個屁!
拎個4億5千萬両出嚟嚇人, (國家屎料係咁寫, 五毛子只照搬)

4億5千萬両唔係淨係俾洋人喎,
庚子賠款不但賠洋人,而且賠華人。賠款的對象列明在《辛丑條約》第六款,是「各國、各會、各人及中國人民」。庚子賠款用來賠償中國人民之損失,當代中國人可能聞所未聞(亞爺既宣傳部更唔會提); 但是它不但清清楚楚列明在《辛丑條約》及《各國索賠章程》之內,而且實實在在付諸於西方國家的行動之中。庚子賠款確有部分支付給中國遇害教民的遺屬,作為撫恤金。

據總督李鴻章奏稱:「合計通省殺害教民多至數萬丁口,所毀房屋多至數十萬間」。如果要求徹底賠償,庚子賠款的三億三千多萬美元,就是光賠中國的基督徒都不夠!」
回覆 6# leefeng

哎喲,原來你咁解讀呀,真係恭喜你,你原來係識得自證自己係冇閱讀理解能力㗎。

或者,你原來係唔洗認同任何自己所引述嘅癈文,或為其負責。
唔怪得之你一路唔識答#117 #156啦,原來你引親乜野都係癈引灌水。
回覆 8# 旁觀者
回覆 4# leefeng

兩個基礎邏輯都冇,歷史都唔識嘅人,同我講乜Q   歷史?

基督教定基督徒呀?乜Q完全背离了宗教的主旨呀?基督教主旨係要行善定行惡呀?基督徒行左善定行左惡呀?咁到底最後有冇背离主旨呀?

八國聯軍始於清廷放任拳亂屠殺外國人及圍攻使館,清廷不守國際慣例招人攻打只能怪罪自己。
沒有八國聯軍攻華,就不會有清政府倒台,就沒有今天共產黨在中國作威作福,就沒有你兩隻舔共粉紅爛屍喺到口出狂言,仲唔跪低謝恩?

話題要轉了嗎?
都唔知你想講乜,一日到黑自打嘴巴。
jimmychauck 發表於 2024/6/26 00:22

阿柒頭,挈大你屁眼看清楚貼文,基督邪教如何禍害國人,虧你還有面目講「國之大義」!
高級模式 | 發新話題
換一個