返回列表 回覆 發帖

我認為香港的反耶大業大有前途

在2013年時,香港已經是一個高度世俗化的社會。主張無神論或不可知論等的人很多,比例也相當高。

經過大約三十年的發展,香港社會的世俗化的特性已經固定化與明朗。

所以,在香港進行反耶教的宣傳應該會在將來蔚成風潮。
反左耶教係教會學校洗腦
基督徒返教會叫啦
先吧,可能要成立一個組織叫學人思潮
基督徒返教會叫啦
好難,耶教撈好多野,辦學團體都難搞
所以,在香港進行反耶教的宣傳應該會在將來蔚成風潮。

哈佛專家 發表於 2013/11/15 17:38

一張圖以足夠說明甚麼是『蔚成風潮』:
教會學校招生, 家長在校外風雨排隊輪候
回覆 5# beebeechan

家長在校外風雨排隊輪候?

完全睇唔到係教會招生喎。會唔會係輪候厠所呀?
回覆  beebeechan

完全睇唔到係教會招生喎。會唔會係輪候厠所呀? ...
沙文 發表於 2013/11/28 08:41

去邊個廁所屙屎屙尿有金執耶?
急屎急尿, 咁多人排緊你仲排?

完全睇唔到係教會招生喎。會唔會係輪候厠所呀? ...
沙文 發表於 2013/11/28 08:41

左邊個花裙師奶一定好急屎, 見咁多人, 馬上咀蔑蔑
回覆 7# beebeechan

香港人守秩序乜都排隊,好難證明此圖係攝於教会學門口嘛

除了厠所之外, 新股IPO以及買樓、搶購奶粉都有可能。未必係輪候教会招生

香港人守秩序乜都排隊,好難證明此圖係攝於教会學門口嘛

除了厠所之外, 新股IPO以及買 ...
沙文 發表於 2013/11/28 08:55

總算你能拎番少少腦出黎, 話唔係排廁所
在2013年時,香港已經是一個高度世俗化的社會。主張無神論或不可知論等的人很多,比例也相當高。

經過大約 ...
哈佛專家 發表於 2013/11/15 17:38

得閒, 排隊屙完屎, 請來解釋一下, 甚麼是『高度世俗化的社會』
回覆 10# beebeechan

咁我又冇話實唔係排廁所。港人乜都排一餐咖啦。或者排隊反耶反到嘴蔑蔑呢

咁我又冇話實唔係排廁所。港人乜都排一餐咖啦。或者排隊反耶反到嘴蔑蔑呢 ...
沙文 發表於 2013/11/28 09:06

在我面前, 你有『話』, 都『實』不起哩....
腦腦實實咁話就有
回覆 13# beebeechan

車,廢噏。唔通對住您我都『起』咩?

車,廢噏。唔通對住您我都『起』咩?
沙文 發表於 2013/11/28 11:25

原來你無起.
怪唔知你咁鍾意『吹』哩..........吹, 吹牛, 吹噓, 吹BB, 吹漲
回覆 15# beebeechan

主耶穌先有此雅興, 仲過咗龍
http://exchristian.hk/forum/view ... 4815&extra=page%3D1

主耶穌先有此雅興, 仲過咗龍
沙文 發表於 2013/11/28 18:00

吹唔岩你,
你不如含忍不語
回覆 17# beebeechan

Jer  6:11        因此我被邪儍瑕的忿怒充滿、難以含忍

Jer  6:11        因此我被邪儍瑕的忿怒充滿、難以含忍
沙文 發表於 2013/11/29 00:39

咁又係, 谷住度氣....
不如試下玩吹簫, 吹小喇叭....洩洩氣
回覆 19# beebeechan

老吹係主耶穌玩得最有興致啦

耶穌自暴其短,老吹吹過籠:眾星要從天上墜落
正是:
耶穌老吹吹過龍
含住啖屎當蓮蓉
眾星要從天上落
撞入教宗屎忽窿
高級模式 | 發新話題