返回列表 回覆 發帖

基督教之原創性

唔係  「x 你」咁解咩?
回覆 2# beebeechan

x 你

回覆  beebeechan

x 你
沙文 發表於 2016/2/7 13:58

係呀
好想打救你
想就想, 可惜有心無力
Don't know where God is but the Devil is in the details
想就想, 可惜有心無力
沙文 發表於 2016/2/7 14:05

係呀,
打救唔到,就「掉」囉

香港政府當年每人派六千蚊
都有人唔肯要架哩
雞碎咁多, 申請都屣時間
Don't know where God is but the Devil is in the details
雞碎咁多, 申請都屣時間
沙文 發表於 2016/2/9 00:53

即係去到一個位:唔係雞碎時,你都會申請既。

那麼當有日你衰到貼地時,都會可能講聲:天啊,打救我罷!
回覆 8# beebeechan
唔会. 派錢都唔係我求佢咖啦
回覆  beebeechan
唔会. 派錢都唔係我求佢咖啦
沙文 發表於 2016/2/9 02:10

你無話有無求,定係邊個俾
雞碎,才是你無申請原因
(也可能是無資格,申請唔到既借口)
那麼當有日你衰到貼地時,都會可能講聲:天啊,打救我罷! ...
beebeechan 發表於 2016/2/8 10:07

您就衰咗好耐啦咁淒涼不如申請埋綜援
http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_socsecu/sub_comprehens/
您就衰咗好耐啦咁淒涼不如申請埋綜援
沙文 發表於 2016/2/9 03:30

無你咁貪心, 無社會公民意識, 見$$$就摷
凱撒歸凱撒嘛

証明你無$6000, 唔係因為是雞碎,
是申請唔到

我就一早使哂哩
您以為申請到區區$6000就好巴屎閉咩? 可以自我陶醉哂命, $6000我大擰把, 畀乞兒都唔止啦
留畀您睇医生啦
您以為申請到區區$6000就好巴屎閉咩? 可以自我陶醉哂命, $6000我大擰把, 畀乞兒都唔止啦
留畀您睇医生啦 ...
沙文 發表於 2016/2/9 04:16

咁好心你就唔好成日吼住 SWD 的綜緩申請資格和程序哩

沙文 發表於 2016/2/9 04:16

俗語都叫: 乞兒仔, 乞兒仔
乞兒係你個仔, 梗係唔止俾$6000哩
您就啱啱好收$6000, 衰過乞兒仔哩
您就啱啱好收$6000, 衰過乞兒仔哩
沙文 發表於 2016/2/9 05:02

我使完6000先使大擰把嘛
高級模式 | 發新話題
換一個