返回列表 回覆 發帖

天主vs天照大神

尋日, Men's individual all-around, 條烏克蘭佬上槓之前好似道士劃符咁凌空劃一個sign of the cross, 結果即刻P K, 畀日本仔奪金。

以前在出埃及記時代冇电視, 同埃及術士鬥法情節就可以任作, 今日在鏡頭面前, 全世界都見證咗天主唔夠天照大神fight.
法國北部諾曼第兩個伊斯蘭教刀手闖入教堂,要個「神父」跪低就跪低,仲聽話過屋企隻狗(口添)。
法國北部諾曼第兩個伊斯蘭教刀手闖入教堂,要個「神父」跪低就跪低,仲聽話過屋企隻狗(口添)。 ...
旁觀者 發表於 2016/8/12 06:15

你好似身在現埸, 直擊報導咁啵
「神父」係倒瓤冬瓜,其來有自。
        當年移鼠恃住有百數十號爛仔,四圍收陀地,強搶個伯法其村民(口既)驢仔,又弄死棵全無反抗能力(口既)無花果樹,吔文吔武。但係一碰上同心合力(口既)撒瑪利亞村民,立時變成縮頭烏龜,官府圍剿,便乖乖扮蟹。原來鼠輩就係鼠輩,連凡人都打唔過(一招都未出),還講啥同神打呀。
「神父」係倒瓤冬瓜,其來有自。
        當年移鼠恃住有百數十號爛仔,四圍收陀地,強搶個伯法其村民(口 ...
旁觀者 發表於 2016/8/14 03:06

你係咪未食藥
回覆 4# 旁觀者

佢一听見約翰被殺頭, 並唔係好似妖酋咁發表声明讉責暴行, 而係嚇到徒弟都唔等, 即刻著草避一避風頭:
14:12 約翰的門徒來、把屍首領去、埋葬了.就去告訴耶穌。
14:13 耶穌聽見了、就上船從那裡獨自退到野地裡去.眾人聽見、就從各城裡步行跟隨他。
唔單只「神父」,耶和華原來也是個倒瓤冬瓜!
        希律王當時要殺盡境內兩歲的孩子,「全知」的耶和華自忖「練」唔過希律,於是吩咐約瑟帶移鼠逃往埃及。「全能」的耶和華,連凡人都贏不了,是個膿包,還講啥主宰天地呀?
回覆 7# 旁觀者

同凡人玩摔角, 出術搣大脾計唔計?
回覆  旁觀者

沙文 發表於 2016/8/15 21:36

搣大脾?
不是猴子偷桃咩?
不是猴子偷桃。hollow of the thigh, 位置在委中穴。玩玩下摔角, 卻出手點穴, 在奧運会都屬於犯規啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
不是猴子偷桃。hollow of the thigh, 位置在委中穴。玩玩下摔角, 卻出手點穴, 在奧運会都屬於犯規啦
...
沙文 發表於 2016/8/16 05:46

摸身摸勢呢家野你唔掂架哩

等我教下你:
那人見自己不能制勝,就在他的大腿窩上打了一下;雅各伯正在與他搏鬥之際,大腿窩脫了節

大腿窩, 係呢到:

嗰度就係沖門穴, 那人技不如人,就用極為陰毒的邪派內功暗中傷咗雅各伯嘅經脈
Don't know where God is but the Devil is in the details
天主又唔衰得晒, Usain Bolt每次起跑前都畫符先。
但係佢始終唔夠胆一路跑一路畫符,下屆試下咁, 一定破9.58

不過都試過畫完符偷步畀人DQ
回覆  旁觀者
沙文 發表於 2016/8/15 21:36

那要看兩人是否同一級別,若「神」與人玩,就不公平,用陰招就更下作。
各位可能会不明白, 雅各點知呢條粉腸係神, 要佢祝福呢?這段經文有咩屬靈嘅解釋呢?

32:26那人說、天黎明了、容我去罷.雅各說、你不給我祝福、我就不容你去。
32:27那人說、你名叫甚麼、他說、我名叫雅各。
32:28那人說、你的名不要再叫雅各、要叫以色列、因為你與 神與人較力、都得了勝。
32:29雅各問他說、請將你的名告訴我.那人說、何必問我的名.於是在那裡給雅各祝福。
32:30雅各便給那地方起名叫毗努伊勒。〔就是 神之面的意思〕意思說、我面對面見了 神、我的性命仍得保全。

因為雅各知道, 只有神先会咁陰濕
「神」給人打敗,這「神」真是太膿包了。
天主又唔衰得晒, Usain Bolt每次起跑前都畫符先。
但係佢始終唔夠胆一路跑一路畫符,下屆試下咁, 一定破9.5 ...
沙文 發表於 2016/8/16 11:46

耶徒赢咗果啲肯定大事见证宣传,衰咗果啲就鵪鶉隻字不提!
高級模式 | 發新話題
換一個