返回列表 回覆 發帖

Jhn10:11 我是好牧人,好牧人為羊捨命。

咁攞羊命係咩牧人呢?
---------------------------------------------------
英牧師貼南非獵殺羚羊照 引外國網友公憤

〔即時新聞/綜合報導〕很多人對牧師的印象都是善良、謙遜,然而最近有一位英國牧師在網路貼出他獵殺羚羊的照片,引來網友熱烈討論。
綜合外媒報導,英國諾丁漢的牧師杜蘭(Rikki Doolan)之前到南非遊玩,並在當地展開狩獵,獵到一隻羚羊。事後他在臉書貼出自己和獵殺的羚羊的合照,並寫到,「我們今年在南非開槍狩獵、進行殺戮。」這張照片在網路傳開後,引來批評聲浪,許多網友都批評杜蘭相當殘忍、會遭到報應。
英國一位牧師在南非獵殺羚羊,並將照片放上網路。(圖擷取自臉書)
英國一位牧師在南非獵殺羚羊,並將照片放上網路。(圖擷取自臉書)
不過杜蘭對網友的批評並不以為意,他還大方表示,被他獵殺的羚羊烤起來相當好吃。許多南非人也認為杜蘭的行為沒有錯,那就是南非人的生活方式;也有人反嗆批評杜蘭的網友,「你們吃的魚類、肉類,全部都是被人宰殺的,只是這些肉類有被處理過,然後乾淨地端上桌。」http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/1850336
Don't know where God is but the Devil is in the details
牧師可唔可以去釣魚咁呢?
神唔係愛万物咩?原来背後真正的含義係神愛殺万物,由牧师執行!
回覆 2# beebeechan

和尚都釣得魚啦, 您見聞咁淺窄一定未玩過哩
https://en.wikipedia.org/wiki/Catch_and_release
是承接聖職的好牧者,你咪諗住去分一杯羊肉添呀:

(出29:31-33)
你要將承接聖職所獻公羊的肉煮在聖處。
亞倫和他兒子要在會幕門口吃這羊的肉和筐內的餅。
他們吃那些贖罪之物,好承接聖職,使他們成聖;只是外人不可吃,因為這是聖物。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回覆  beebeechan

和尚都釣得魚啦, 您見聞咁淺窄一定未玩過哩
沙文 發表於 2016/10/9 14:58

用個鈎釣住條女個咀

拉佢上黎摸身摸勢一番

都可以告你虐待, 加非禮哩, 係嘛!

你令條魚受不必要痛苦, 驚嚇。
是承接聖職的好牧者,你咪諗住去分一杯羊肉添呀:

(出29:31-33)
你要將承接聖職所獻公羊的肉煮在聖處。
...
抽刀斷水 發表於 2016/10/9 21:07

傻佬,

羚羊是不會用作祭獻的。
比起邪儍瑕, 勾下咀好聞啫

9:3        耶和華的手加在你田間的牲畜上、就是在馬、驢、駱駝、牛群、羊群上、必有重重的瘟疫。
29:16
要宰這羊、把血灑在壇的周圍。

愛護動物,就梗係冇邪儍瑕份啦。
仲要話好牧人為羊捨命, 丈二厚面皮就有份
Don't know where God is but the Devil is in the details
比起邪儍瑕, 勾下咀好聞啫

9:3        耶和華的手加在你田間的牲畜上、就是在馬、驢、駱駝、牛群、羊群上、必有重重的瘟疫。

沙文 發表於 2016/10/10 02:33

原来世界有瘟疫就係耶和华所創,有疫情的唯佢是问啦,耶邪即係耶邪,心腸咁悪毒?
基督徒咪成日話要迎接聖灵(耶和华)入住嘅,如果耶和華的手加在牲畜上就会有重瘟疫?
咁耶和華的手加在基督徒心/身上就会有乜野吖拿?!
原来世界有瘟疫就係耶和华所創,有疫情的唯佢是问啦,耶邪即係耶邪,心腸咁悪毒? ...
leefeng 發表於 2016/10/10 03:35

咁風調雨順, 甘霖慈雨呢?
係人類自己搞掂架?
回覆 11# beebeechan
係呀。佢唔好做嘢就冇事咖啦
咁風調雨順, 甘霖慈雨呢?
係人類自己搞掂架?
beebeechan 發表於 2016/10/10 04:15

風調雨順係佛祖果范,甘霖慈雨梗係观音大士啦!
基督教果啲除咗降災殺人下地狱好事唔会做之外,就重有恐嚇同收虧啰!
風調雨順係佛祖果范,甘霖慈雨梗係观音大士啦!
基督教果啲除咗降災殺人下地狱好事唔会做之外,就重有恐 ...
leefeng 發表於 2016/10/10 04:42

佛徒本色
邀功, 有著數時就湧埋黎
問責便閃
9:3        耶和華的手加在你田間的牲畜上、就是在馬、驢、駱駝、牛群、羊群上 ...
9:3        耶和華的手加在你田間的牲畜上、就是在馬、驢、駱駝、牛群、羊群上、必有重重的瘟疫。29:16
要宰這羊、把血灑在壇的周圍。

愛護動物,就梗係冇邪儍瑕份啦。
仲要話好牧人為羊捨命, 丈二厚面皮就有份
沙文 發表於 2016/10/10 02:33

咁將隻羊肢解, 斬件上碟就係愛護耶?
12:8        當夜要喫羊羔的肉、用火烤了、與無酵餅和苦菜同喫。
係呀,邪儍瑕就係教猶太佬咁樣愛護羊, 然後就哎通街:
"各位街坊埋黎睇啦!不得了啦!我好撚偉大呀!我為羊捨命呀....."
佛徒本色
邀功, 有著數時就湧埋黎
問責便閃
beebeechan 發表於 2016/10/10 06:35

唔喜欢佛徒?冇所谓,
風調雨順係玉皇大帝果范,甘霖慈雨梗係四海龍王啦!
香港本土風調雨順係黄大仙果范,甘霖慈雨梗係天后啦!
位位中国神都緊守岡位照住中国每个炎黄子孫,唔会比啲外族邪神洽我地啲子民既!

唔似得啲gay督邪教,天誅邪教收靚收規就仆倒黎,係人地既地头霸屋霸地起埋啲邪教堂邪教会,
收收埋埋啲奉献天誅邪教就送去邪教總部凡帝肛,gay督邪教就袋落自己袋啰!

君不見教牧神父个个都好油水咩?
得闲又去call下美少女,玩厭咗又去性侵下美少年,退休又两公婆去遊下埠,幾梳乎!

如果唔趁机有傳教着数之便,你以为有災難時会見倒佢地咩?

問責便閃?边个閃呀?呵呵,你係話gay督邪教同天誅邪教牙?
耶邪神两父子梗係更加闪得快过你啦,点解?咁都唔明?
因为佢地根本係唔存在的東西!
12:8        當夜要喫羊羔的肉、用火烤了、與無酵餅和苦菜同喫。
係呀,邪儍瑕就係教猶太佬咁樣愛護羊, 然後就哎通街:
"各位街坊埋黎睇啦!不得了啦!我好撚偉大呀!我為羊捨命呀....."沙文 發表於 2016/10/10 08:47

成班gay督教天誅教的信徒係白痴的最佳证明 ;
耶邪经話信徒係羊,耶邪神係牧羊人,牧师神父又係牧羊人,
而耶邪经内又吃烤全羊,但白痴基督徒又睇唔倒咁奇?
咁將隻羊肢解, 斬件上碟就係愛護耶?
beebeechan 發表於 2016/10/10 08:27

根据12:8 當夜要喫羊羔的肉、用火烤了、與無酵餅和苦菜同喫。

係耶稣親爱的羊信徒们,天国肯定比你们上,
因为耶邪神两父子同邪灵三位一体日日都要有足够既货源黎將隻羊肢解, 斬件上碟,烧羊排,羊腩煲,烤全羊,羊串焼,涮羊肉,羊雜湯。。。!
耶稣說:嚟啦!嚟我呢度啦,我爱你们,你们係我的羊,嚟啦,我愛你们!(今晚整乜野餸好呢?耶稣流緊口水!)
傻佬,

羚羊是不會用作祭獻的。
beebeechan 發表於 2016/10/9 22:04

根據「羚羊不是羊」的理論,咁呢位獵人依然都係好牧羊人。
高級模式 | 發新話題
換一個