返回列表 回覆 發帖

教會升降機

教徒思維,十分騎哩,例子不勝枚舉。
信手拈來,我老婆間教會內的升降機內有notice一則:

心水清嘅版友,好似我咁,應該可以一眼睇到間題所在。

譬如,有5個parent推住5架BB車,又有8條老坑一齊等,咁個"or"字係賦予priority 畀 BB車定老坑呢?咁盏令BB車同老坑係電梯口開debate比賽,請牧師出來做評判。
點解有BB車就優先過手抱BB?有車階級大L晒呀?

連一架升降機嘅management都搞唔掂,伸旨意佢地:

24:14這天國的福音、要傳遍天下

拔甩痾遍天下佢地就將得。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
Don't know where God is but the Devil is in the details
教徒思維,十分騎哩,例子不勝枚舉。
信手拈來,我老婆間教會內的升降機內有notice一則:

心水清嘅版友,好似 ...
沙文 發表於 2017/3/19 05:22

心水清既人, 一樣可以睇到同樣問題都會發生在地鐵內:

咁岩有個老坑, 抱嬰媽, 大肚婆, 傷殘同時出現
應該俾邊個坐?
要不要特首出來做評判?
心水清既人, 一樣可以睇到同樣問題都會發生在地鐵內:
beebeechan 發表於 2017/3/18 16:02

特首唔得閒, 請天主教徒前特首啦, 佢家下就好得閒。

特首唔得閒, 請天主教徒前特首啦, 佢家下就好得閒。
沙文 發表於 2017/3/19 16:00

呢d 問題, 應由人大釋法
人大一睇, 教會就喎呵啦。
地鉄都識關愛大肚婆同伤健人士, 教會連升降機嘅 priority 都唔畀佢地。

一定釋法永遠唔准煩蒂肛 appoint主教
Don't know where God is but the Devil is in the details
人大一睇,.定釋法永遠唔准煩蒂肛 appoint主教
沙文 2017/3/20 05:03 提交

人地一早達成共識哩,
就好似選特首咁
中央睇過哂候選人。話呢班人都可以參選勒。
你地咪民主選舉囉,
反正選出邊個,亞爺都唔反對。

梵蒂岡俾份合適人選名單與北京,
你咪任命囉
反正任命邊個,梵蒂岡都會同意。

雙嬴。
名單講邊個, 邊個就永不錄用

仲招呼包食宿廿年
http://cn.nytimes.com/china/20140318/c18bishop/

仲招呼包食宿廿年
沙文 2017/3/21 20:47 提交

白名單瞬間變黑。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

仲招呼包食宿廿年
沙文 發表於 2017/3/21 20:47

你勾唔勾 d 哩,
仲拎廿,三十年前既事黎講。
年年年尾, 聖教會都拎主前 6年, 即係 2,023年前嘅嘢講。 勾过我 67倍。
年年年尾, 聖教會都拎主前 6年, 即係 2,023年前嘅嘢講。 勾过我 67倍。
沙文 發表於 2017/3/21 22:10

有新野出左黎,
你仲講舊屎既野,
咁先叫勾。
例如, 經文改左三皇來朝時, 是用 GPS 帶路架哩,
你仲講睇大衛之星來引路, 咁就係勾。

今年年尾, 明年年尾, 十年後既年尾,
你瓜老襯那年的年尾, 都係講三皇來朝星星引路,
千年未變, 
呢d唔係叫勾。

梵蒂崗同北京 friend 左, 雖然仲未夾 band
你仲講廿幾年前交惡既野,
咁就係勾
千年未變, 就係叫做勾啦
都未夾band, 就死唔切認親認戚,

所謂的達成共識, 其實係北漏洞拉模式, 同您想嘅啱啱調鳩轉, 係由党中央擬定名單擲下畀妖酋 , 妖酋跪喺地下執黎睇, 鍾唔鍾意都要係當中揀一個, 然後仲要焗住烚熟狗頭話雙嬴。
http://military.china.com/news/568/20160807/23234308_all.html
千年未變, 就係叫做勾啦
都未夾band, 就死唔切認親認戚,

所謂的達成共識, 其實係北漏洞拉模式, 同您想嘅 ...
沙文 發表於 2017/3/22 03:05

係囉。。。
當年你都未同你老婆搞上床
就死唔切拖手仔
...
所謂的達成共識, 其實係北漏洞拉模式, 同您想嘅啱啱調鳩轉,

有乜『同您想嘅啱啱調鳩轉』, 唔係鳩調轉既証明先?
同您想嘅啱啱調鳩轉, 係由党中央擬定名單擲下畀妖酋 , 妖酋跪喺地下執黎睇, 鍾唔鍾意都要係當中揀一個

『調鳩轉』又即係『最終話事權』在梵蒂崗架哩啵。。。。
所以, 條交點樣擺放, 都係雙嬴既
可以打band
『最終話事權』在梵蒂崗, 但係唔做得偏離人大框架。
『最終話事權』在梵蒂崗, 但係唔做得偏離人大框架。
沙文 發表於 2017/3/22 19:12

乜叫雙贏,你曉唔曉架
乜叫自以為雙贏,你曉唔曉架
陳版友同阿媽講:阿娘, 我好似夠年齡開枝散葉囉可?

陳大嬸: 難得乖仔您咁生性, 爲娘諗到一個雙贏方案, 嗱, 您喺呢幾位如花似玉之中揀一個啦。 您揀边個,  爲娘都係一樣咁鐘意。

陳版友同阿媽講:阿娘, 我好似夠年齡開枝散葉囉可?

陳大嬸: 難得乖仔您咁生性, 爲娘諗到一個雙贏方案, 嗱,  ...
沙文 發表於 2017/3/22 19:41

我睇慣d靚野
是旦一件都唔錯架哩

你就差d, 見親都係沙頭角村長個女既級數
高級模式 | 發新話題
換一個