返回列表 回覆 發帖

沉默耶穌會

沉默
Silence

導演 :馬田史高西斯
演員 :安德魯嘉菲、亞當載夫、里安納遜、淺野忠信
片長 :2小時41分級別 :IIB 級語言 :英語 (中英文字幕)
上映 : 16.3.2017 (公映)

故事簡介

金像大導演馬田史高西斯 (Martin Scorsese) 醞釀28年的心血結晶《沉默》(Silence),根據日本作家遠藤周作 (Shusaku Endo) 的1966年同名獲獎著作改編,《娛樂大亨》《華爾街狼人》金像幕後製作班底助陣,於台灣拍攝取景。由《鋼鋸嶺》《蜘蛛俠》系列金像影帝提名安德魯嘉菲(Andrew Garfield)、《星球大戰:原力覺醒》《幸福魔天倫》威尼斯影帝亞當載夫(Adam Driver)、《救參96小時》系列金像提名男星里安納遜 (Liam Neeson);聯同日本著名演員包括淺野忠信(Tadanobu Asano)、塚本晉也 (Shinya Tsukamoto)、尾形一生 (Issey Ogata)、窪塚洋介(Yosuke Kubozuka)、加瀨亮 (Ryo Kase)、小松菜奈 (Nana Komatsu)等主演。故事講述17世紀兩名葡萄牙耶穌會傳教士,遠赴當時嚴禁天主教的日本尋找失蹤了的恩師,在重重危難中面對信念與信仰的嚴峻考驗。
============

是當年那個無惡不作,跟鴉片掛鉤的耶穌會耶!

【沈默】Silence 精彩預告 ~ 2017/2/17 隆重獻映
https://www.youtube.com/watch?v=NsM6dA2xUMU

【沈默】Silence 導演專訪─故事篇 ~ 2017/2/17 隆重獻映
https://www.youtube.com/watch?v=miXItYUCY_k
無恥夾虛偽基督徒假神假教,一次唔偷鸡扮晒鄉正?
所谓危難中的信念與信仰就是不断将自己的【妄念】建筑在别人的屍骨上!
是當年那個無惡不作,跟鴉片掛鉤的耶穌會耶!
dior13dior13 發表於 2017/3/22 08:29

耶穌會是個恐怖分子組織,無論啥時候都無惡不作,不單只是「當年」囉。
蓄意拍一套「沉默」出来給那些冇腦的看了,冇腦的就很容易被誤導以為耶穌會好偉大!
它最老土就是 它的派名'j*****' 英文讀音 和國語'結束'讀音一樣, 以及翻版了那個立教者的名後面加個'會'字就為它的派名, 有時把立教者的名寫成'蘇'字咁老土.
其實日本仔乃是世上最少顛鼠教之國家之一, 得0.4%, 人數六萬有找 。

拍套戲來自我陶醉, 連Oscar都贏唔到 。
http://www.catholic-hierarchy.org/country/sc1.html
Don't know where God is but the Devil is in the details
香港港、九兩家華仁書院,新蒲崗伍華書院,現時均由耶穌會操弄,不動聲色地仍在毒害國人
咁又唔怕。 毒唔到嘅。 細佬我又夠係天主教學校出身啦, 您睇我大長成人之後人格幾偉大
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁又唔怕。 毒唔到嘅。 細佬我又夠係天主教學校出身啦, 您睇我大長成人之後人格幾偉大 ...
沙文 2017/3/24 03:11 提交

你咁快就擱旁觀者一巴:死無知。亂膠翕"

你應扮白痴。話:你睇我,就係天主教學校出黎架勒,咁嘛
佢都係憂心後生仔, 以至高估咗顛鼠教嘅影响力啫。
外人睇, 以為顛鼠教開咁多学學校一定好把炮, 我過來人就清楚其實顛鼠教唔係把炮, 係把撚
佢都係憂心後生仔, 以至高估咗顛鼠教嘅影响力啫。
外人睇, 以為顛鼠教開咁多学學校一定好把炮, 我過來人就 ...
沙文 2017/3/24 05:35 提交

你係暗串旁觀者是杞人,所以憂天,
定係庸人,所以自擾?
係志士仁人, 先天下之憂而憂
係志士仁人, 先天下之憂而憂
沙文 發表於 2017/3/24 06:19

咁係杞人囉
比天下人先擔心個天會塌下來
好彩您話明杞人憂嘅係天。
旁覌者憂嘅係毒, 所以唔杞
好彩您話明杞人憂嘅係天。
旁覌者憂嘅係毒, 所以唔杞
沙文 2017/3/24 07:51 提交

咁係旁觀者不清,經常自濁
旁觀者視野不清,  因為自從有 gay涿教環境就污濁。
======================================
日本乃爲天主教凋零國, 所以拍戲自濁。

而天主教肆虐國巴西, 就唔拍戲, 賣黑心肉:  http://finance.sina.com.cn/stock ... ycnpiu9408498.shtml

點解會咁呢?  
原來係哥哥話齋 「得了書經的指引
Deu14:21凡自死的、你們都不可喫、可以給你城裡寄居的喫、或賣與外人喫.
原來係哥哥話齋 「得了書經的指引」
Deu14:21凡自死的、你們都不可喫、可以給你城裡寄居的喫、或賣與外人喫.
沙文 發表於 2017/3/24 14:28

你呢回係只睇經文, 唔睇新聞
經文無叫人把貯藏過期, 腐爛, 含超標激素既肉賣俾人。
甚至把上水海鮮用正價賣
舉一反三先係好學生嘛
領略到「衰野自己唔食就賣畀人食 」嘅 philosophy, 並不止於跟 literally 照讀
舉一反三先係好學生嘛
領略到「衰野自己唔食就賣畀人食 」嘅 philosophy, 並不止於跟 literally 照讀 ...
沙文 發表於 2017/3/24 22:08

咁又係
深圳菜農都唔食自己種既菜
運哂去香港
所以人大同煩蒂肛一丘之貉, 雙贏在望
高級模式 | 發新話題
換一個