返回列表 回覆 發帖

寶寶臉摔受洗盆尖叫大哭 白衣牧師瞬間尷尬在旁甩手手

美國一處教堂日前進行一場嬰兒洗禮儀式,卻發生寶寶直接掉入水裡的慘案。影片中可以看到,一位89歲的牧師將寶寶放入受洗盆內,利用右手撈水澆洗嬰兒頭部,接著準備將嬰兒轉身洗背面時,一瞬間手滑,寶寶的臉朝水面掉入水中,接著一陣嚎啕大哭。

綜合外媒報導,這部受洗影片可以看到,一家人開心地將嬰兒交給牧師,準備進行基督教「洗禮」儀式。一開始這位牧師先將寶寶輕輕放入水中,左手抱著脖子,利用右手撈水澆洗頭部,這時站在一旁的家人笑著看自己的寶貝進行洗禮儀式。
當牧師澆洗完頭部,準備將寶寶翻面時,因手滑導致嬰兒臉部直接掉入水中。在一旁的家人立刻收起笑容,驚恐地將寶寶撈起並抱入懷中,過程中可以聽到嬰兒歇斯底里地尖叫,而在一旁的牧師則尷尬地甩手,並關心嬰兒狀況。

報導指出,視頻上傳後,這名89歲的牧師已被迫辭職。而目前還不知道事發地點位於美國的何處。
https://www.ettoday.net/news/20181121/1312002.htm

Don't know where God is but the Devil is in the details
呢啲事, 唔想發生, 但有時又真係會出現
手機比寶寶生命可貴麼?洗禮盆又比馬桶骯髒嗎?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
手機比寶寶生命可貴麼?洗禮盆又比馬桶骯髒嗎?
抽刀斷水 發表於 2018/12/15 12:41

手機係無生命時,咁你係咪好樂意咁丟佢落馬桶既呢?
視頻上傳後,這名89歲的牧師已被迫辭職。
沙文 發表於 2018/11/28 21:34

89歲既牧師甩手唶。。。
你89歲時,唔知仲曉唔曉行, (或者仲努力嚟堅)
89歲既牧師甩手唶。。。
你89歲時,唔知仲曉唔曉行, (或者仲努力嚟堅) ...
beebeechan 發表於 2018/12/15 21:56

你估牧師晌做洗禮之前,有冇同上帝單聲呢河?
你估牧師晌做洗禮之前,有冇同上帝單聲呢河?
抽刀斷水 發表於 2018/12/16 11:06

上邊過個, 唔需要人「單聲」先知架喎
教會容許咁老既牧師做嬰兒洗禮,佢又知……

老牧師甩手,佢又知……

成個儀式搞到wor哂,佢又知……

肯定係個嬰兒有問題。
教會容許咁老既牧師做嬰兒洗禮,佢又知……

老牧師甩手,佢又知……

成個儀式搞到wor哂,佢又知……

肯 ...
抽刀斷水 發表於 2018/12/16 22:45

咁你睇人打麻雀, 知道亞甲打隻一筒出去就輸俾阿丙十三么, 你見到佢叫緊糊.
你係咪出聲叫亞甲...「喂, 因住喎, 唔好打.」
知。。。唔係等同要出手干擾

係旁邊亞支亞咗,,。。反而係你有問題
有道理!祈禱都咪鬼理。
有道理!祈禱都咪鬼理。
抽刀斷水 發表於 2018/12/22 17:56

祈禱者時不時都有啲損人利己既要求,例如打柒呢個, 打九過個, 懲罰那個....
當然咪鬼理
有道理!祈禱都咪鬼理。
抽刀斷水 發表於 2018/12/22 17:56

的確唔少祈禱請求是没有被理會,
你亦只聽進這些,
卻忽視了有不少被理會的禱告架喎:
https://yenra.com/catholic/prayers/answered-prayers/archive046.shtml
https://yenra.com/catholic/prayers/answered-prayers/archive013.shtml

將耳, 眼都放高一點。。。。。聽的看的都遠一些
的確唔少祈禱請求是没有被理會,
你亦只聽進這些,
卻忽視了有不少被理會的禱告架喎:
https://yenra.com ...
beebeechan 發表於 2018/12/22 23:43

又係你講:
咁你睇人打麻雀, 知道亞甲打隻一筒出去就輸俾阿丙十三么, 你見到佢叫緊糊.
你係咪出聲叫亞甲...「喂, 因住喎, 唔好打.」
知。。。唔係等同要出手干擾

究竟應唔應該理?
究竟應唔應該理?
抽刀斷水 發表於 2018/12/23 14:52

你即係問:
買六合彩, 係咪應該次次都中
係咪應該次次都唔會中。。。。

問得蠢, 唔曉答
哦,言下之意,即係祈禱好似買六合彩咁,中既機會好渺茫,明咗。
哦,言下之意,即係祈禱好似買六合彩咁,中既機會好渺茫,明咗。
抽刀斷水 發表於 2018/12/24 16:25

你話明, 實在一啲都未明

六合彩中哂六個字就難唶。。。。。中一兩個冧巴又唔係咁難架喎。

所以, 祈求, 要『有求必應』就係要求過高
中一兩個字我都得啦。原來佢嘅法力同我咁上謹
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個