返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

各位觀眾,説起來真係要多謝基督教制止基督再臨。
點解基督咁耐都冇影,就係因為佢一定要冇人料到嗰陣先至可以駕祥雲下凡。
自基督教成立以來,每一秒都有人預料下一秒就係基督再臨。
所以基督一直以來都gut 高屎窟,on your mark, get set, 但係冇得高
要等到基督教收皮,冇人咁様預料,佢至有得郁
Don't know where God is but the Devil is in the details
若嫌逐秒料一料太煩,小弟亦可提供較簡便的方法阻止基督再臨。
就係咁:我預料基督會在3019年前再臨。咁1000年內佢都唔可再臨。到期前再是但揾個阿茂阿壽預料4019年,……
咁作繭自綁嘅再臨,真係得阿稣咁白痴先諗得到
Don't know where God is but the Devil is in the details
就係咁:我預料基督會在3019年前再臨。咁1000 ...
沙文 發表於 2019/1/18 11:20

唔使講咁遠,3019, 4019年。。。
就算係2050年都未必關你事囉
沙文唔住伯利恆,入会把Q咩。!
沙文 發表於 2019/1/18 10:21

既然乜都把你Q事?
所以咪係你在打擾耶穌,唔係耶穌打擾你
#231 批得你無錯
我偉大, 我唔係為咗自己預料嘅
ask not what this web can predict for you吖嘛
唔係神愛世人,係神愛會員呀

沙文 發表於 2019/1/18 10:21

你咁講又唔啱哩
比如你話你愛你老婆, 係咪就等如唔會愛你老母咁呢?
我偉大, 我唔係為咗自己預料嘅
ask not what this web can predict for you吖嘛
沙文 發表於 2019/1/18 11:31

唔使過份偉大架...
又比如坐慣飛機既, 都知有事時, 係先救自己然後先去救無能力自救既人.

唔聽話, 卦住玩偉大無私, 就只係攬住一齊死㗎咋
就係咁:我預料基督會在3019年前再臨。咁1000 ...
沙文 發表於 2019/1/18 11:20

就算係我有生之年都見唔到耶穌再臨, 都要將呢個訊息傳俾下一代㗎嘛,
唔係點叫薪火相傳先?

支聯會班老野可能有生之年都見唔到六四平反, 係咪唔需要將呢件事既始末傳俾下一代?
年年搞64為乜? 又係把Q?
自基督教成立以來,每一秒都有人預料下一秒就係基督再臨。
.
沙文 發表於 2019/1/18 10:48

講耶穌會再來的教會..是堅的
講耶穌在下一秒, 係xxxx年就會黎過啲....先係流既.......入咗呢啲教會都走夾唔抖哩, 早走早著

哈...
好似妹妹仔教我點辨認真假 LV 袋咁
所以基督一直以來都gut 高屎窟

幾年黎, 見親你, 你都係gut 高咗屎窟喎

莫非你係臥底基督徒黎?
要等到基督教收皮
..

呢啲說話, 當年反基紅人亞伏爾泰都講過哩:
伏爾泰曾誇口:「自現在起百年之內,這世界將再也聽不到《聖經》的話了。」
依家亞伏先生就收皮咗好耐,
而聖經卻愈印愈多copies
咁就好啦。copies印得愈多,基督就愈返唔到黎。等到冇人預料,佢先有得郁。冇法嘞,呢條規矩係佢白痴仔自己定嘅
回覆 249# beebeechan
就係因為貴會每一秒都有人預料基督堅過石堅會再返黎,搞到佢起唔機
回覆 247# beebeechan

好啦好啦,若然天使係救唔到自己,所以唔得閒理伯利恒BB嘅,我就唔怪佢啦
咁就好啦。copies印得愈多,基督就愈返唔到黎。等到冇人預料,佢先有得郁。冇法嘞,呢條規矩係佢白痴仔自己定 ...
沙文 發表於 2019/1/18 13:47

唔明點解聖經印多咗 copies, 基督就返唔到嚟既因果關係。

撩到你語無倫次, 真係唔好意思。
你組織一下先回帖哩。。
回帖既野, 唔使急, 最緊要快唶。
回覆  beebeechan

好啦好啦,若然天使係救唔到自己,所以唔得閒理伯利恒BB嘅,我就唔怪佢啦 ...
沙文 發表於 2019/1/18 14:03

你係時辰到時, 天使無理由阻住你上天堂, 仲要你係世上捱㗎嘛。
好比亞曾生, 夠鐘就離開苦難之地, 掃走憤怒及怨恨,返去過好日子, 可以日日望彌撒。

回覆  beebeechan

好啦好啦,若然天使係救唔到自己,所以唔得閒理伯利恒BB嘅,我就唔怪佢啦 ...
沙文 發表於 2019/1/18 14:03

天使唔係一定黎救你㗎, 有時係殺手嚟。
例如:一晚

刴低埃及長子

劈低185000亞述軍
回覆 255# beebeechan
愈多人預料基督anytime会返黎,根據番佢條白痴仔自己批准嘅條例「料不到嘅時候先會返」,咁佢就愈係anytime都冇得返黎
所以我同伏尔泰唔同,基督教嘅存在制止基督再臨,其實係好事黎嘅
回覆 257# beebeechan
個個tyrant都係咁咖啦
回覆 256# beebeechan

曾生就有命喺死前日日望彌撒,伯利恆B就有頭畀人殺
大家都得到天主嘅眷顧。真係横又係死掂又係死,皆大歡喜
高級模式 | 發新話題
換一個