返回列表 回覆 發帖

我唔認我唔認我唔認

先前,俄曾耽心若然彼得被人點相多一次,咁基督預言咪唔啱數?
頭先行過雞竇同老闆打牙較,先發現原來完全唔駛担心這問題。
原來,想隻雞啼,至少有兩種方法。用大光燈照下佢又得,人扮雞叫畀佢听,引到佢應您又得。

https://animals.mom.me/mean-roosters-crow-middle-night-6686.html

所以,雞啼之前三次唔認主嘅辦法係:

彼得入去該阿發公館,特登同熟口熟面嘅人企埋一齊打邊爐,争取被點相機會。

到啱啱夠三次,其餘十使徒分兩组,分别用大光燈同扮雞叫整到雞啼。
到啱啱夠三次,其餘十使徒分兩组,分别用大光燈同扮雞叫整到雞啼
沙文 發表於 2019/1/24 05:32

又係時候老師可以教你新野勒。

事發地方是大司祭官邸, 大司祭庭院幾時會變咗養雞埸, 有雞啼既?
大司祭要自己養雞, 慳番個錢咩?
你去參觀禮賓府, 睇下會唔會見到有豬欄, 雞欄既呢?

況且, 猶太人經書《米書拿之Bava Kamma篇 7:7》清楚寫明耶路撒冷居民不准養家禽, 雞, 豬

何來雞啼?

你條盲毛又係以為經文講雞啼。。。局谷侷估。。。?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
又喺我面前扮專家。

摩西又夠唔准猶太佬食豬, 咁阿稣又何來咁多豬畀佢表演驅邪治鬼?

住邪佬晒冷嘅不止猶太佬,新约時代咩人獲准在邪佬晒冷罝業, 已非猶太佬話事, 而聖殿都設有非猶太區

http://gospelsmuseum.div.ed.ac.u ... les/temple-overview

而猶太經書對非猶太佬冇约束力喎, 所以您去邪佬晒冷想食油雞飯都一樣有, 仲有一味餸叫邪佬晒冷雞潻

邪佬晒冷雞材料如下
  • 2 Cups Cremini Mushrooms, sliced
  • 1 Cup Sherry
  • 2 teaspoons Parsley, chopped
  • 5 Tablespoons Butter
  • 1/2 teaspoon Pepper
  • Flour

https://www.copymethat.com/r/a6tX8hc/chicken-jerusalem/

祭司御厨要食材新鲜, 故在府第隔離有外邦人開雞竇因應市場需求, 同時向街坊免費提供早晨鬧鐘morning call, 深受各界歡迎
Don't know where God is but the Devil is in the details
又喺我面前扮專家。

摩西又夠唔准猶太佬食豬, 咁阿稣又何來咁多豬畀佢表演驅邪治鬼?

住邪佬晒冷嘅不止猶 ...
沙文 發表於 2019/1/25 05:51

你唔識野又要死充
耶穌驅魔入豬既地方係 Gerasene, 係十城區, 住非猶太人㗎啵。
人地養豬關猶太人乜事
非猶太佬話事, 而聖殿都設有非猶太區

聖殿設非猶太區唔係等如俾外邦人係到養雞。

依家講既係大司祭既屋企, 又唔係聖殿。

狗不答八
住邪佬晒冷嘅不止猶太佬,新约時代咩人獲准在邪佬晒冷罝業, 已非猶太佬話事, 而聖殿都設有非猶太區
又喺我面前扮專家。

你呢幅唔知係乜屎料黎,
過個應該係 Court of Woman, 女界

聖殿係唔俾外邦人入既
門口寫住:外邦人不得入內。

https://www.timesofisrael.com/ancient-temple-mount-warning-stone-is-closest-thing-we-have-to-the-temple/
冇您充得咁死
充唔死, 聖城嘅雞骨都啃死您
https://www.bibleodyssey.org/en/ ... g-in-biblical-times
Don't know where God is but the Devil is in the details
等老師更正你,
Court of Gentile 要再出一層先係
有就得啦, 我唔介意移下玉步
冇您充得咁死
充唔死, 聖城嘅雞骨都啃死您
沙文 發表於 2019/1/25 06:18

唔准養雞唔等如唔俾食雞架喎
香港市區都唔係養雞養豬哩, 香港人無雞食, 無豬食咩?
小心叫雞喎,雞骨真係會哽死你。
過個應該係 Court of Woman, 女界

beebeechan 發表於 2019/1/24 14:13

就算係會叫做Court of Women
唔通每次只准1個女人入. 就算我屋企間睡房都唔係啦
有就得啦, 我唔介意移下玉步
沙文 發表於 2019/1/25 06:21

要移肉步, 不如:
回覆 10# beebeechan

邪佬晒冷大把羅馬佬住, 您下聖旨話羅馬佬在邪佬晒冷養雞即誅9族?
邪佬晒冷羅馬佬特登養埋雞畀猶太佬玩,叫畀猶太佬聽, 您吹得佢脹乎:

JERUSALEM - SEP 25 : An ultra Orthodox Jewish man prays with a chicken during the Kaparot ceremony held in Jerusalem Israel in September 25 2012

https://www.123rf.com/photo_15452940_jerusalem-sep-25-an-ultra-orthodox-jewish-man-prays-with-a-chicken-during-the-kaparot-ceremony-held-.html
回覆  beebeechan

邪佬晒冷大把羅馬佬住, 您下聖旨話羅馬佬在邪佬晒冷養雞即誅9族?
邪佬晒冷羅馬佬特登養 ...
沙文 發表於 2019/1/25 06:50

你又亂翕野哩
猶佬玩贖罪雞呢款野, 係公七世紀先興, 耶穌時代唔係咁玩既
贖罪雞亦唔係經上記述既儀式嚟
您又墮入思考的盲點
雞的用途, 除了用來食、用來贖罪、更重要的是用來叫

所以羅馬佬在邪佬晒冷養雞, 叫猶太佬起身返工
講起雞,我都有些感受同大家分享。
有一次我聽見我老婆教會牧師話,將聖經帶入生话,我深受感動。
我見聖經入面嘅世界,好似彼得咁,只要佢指下鼻哥話「我唔係彼得」,咁人地就一定信到十足,次次都甩到身。生活多容易,世界多美麗。
於是,我决定效法彼得。有一天,我叫雞時房門被老婆率太太團撞開。
我對她說「呢位太太妳搞錯啦,我唔係妳老公呀」

此後我一直好羡慕聖經人物的際遇。如果現實人生真係可以好似聖經咁運作就好了。
您又墮入思考的盲點

沙文 發表於 2019/1/25 07:14

用來『叫』的雞是有的。肯定有。
列王紀上14章
境內還有為神賣淫的男女,完全仿效了上主從以色列前所驅逐的異族,做了種種可憎惡的事。
肯定還是可以叫的公雞
您又墮入思考的盲點

所以羅馬佬在邪佬晒冷養雞, 叫猶 ...
沙文 發表於 2019/1/25 07:14

雞毑會叫㗎咩?
養雞佬話同隻雞戴個安全套就唔會谷谷叫
高級模式 | 發新話題
換一個