返回列表 回覆 發帖

不熟不做, 唔識收數就唔好放數

其實, 欠租在社會上日日有, 係就係煩但係唔會搞到咁大擰樂,收數佬畀人打殺,報官就得啦,冇人叫您咁笨7派自己仔去咖嘛

21:33你們再聽一個比喻.有個家主、栽了一個葡萄園、周圍圈上籬笆、裡面挖了一個壓酒池、蓋了一座樓、租給園戶、就往外國去了。
21:34收果子的時候近了、就打發僕人、到園戶那裡去收果子。
21:35園戶拿住僕人。打了一個、殺了一個、用石頭打死一個。
21:36主人又打發別的僕人去、比先前更多.園戶還是照樣待他們。
21:37後來打發他的兒子到他們那裡去、意思說、他們必尊敬我的兒子。
21:38不料、園戶看見他兒子、就彼此說、這是承受產業的.來罷、我們殺他、佔他的產業。
21:39他們就拿住他、推出葡萄園外、殺了。
21:40園主來的時候、要怎樣處治這些園戶呢。
21:41他們說、要下毒手除滅那些惡人、將葡萄園另租給那按著時候交果子的園戶。
法庭執達吏出去收村, 成日都俾村民潑屎哩
所以明知係咁都叫個仔去, 就只能做笨7園主
Don't know where God is but the Devil is in the details
所以明知係咁都叫個仔去, 就只能做笨7園主
沙文 發表於 2019/3/11 23:25

咁英國皇室都要威廉王子, 哈利王子當兵服役喎
笨實英女皇?
事頭婆連個仔離婚都冇得air啦。冇權話事啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
事頭婆連個仔離婚都冇得air啦。冇權話事啦
沙文 發表於 2019/3/12 00:44

無權話事就一早俾個仔bell開, 坐咗個位哩
個仔話無權話事位咁早坐都無謂, 遲尐先
個仔話無權話事位咁早坐都無謂, 遲尐先
沙文 發表於 2019/3/12 01:02

有黑鑊就由文翠珊揹
人工就照支,
筍位嚟喎
佢而家都係咁啫
佢而家都係咁啫
沙文 發表於 2019/3/12 01:10

既然依家都咁筍, 更加唔需要爭個位嚟坐
園主又夠唔需要派條2世祖去收數. 結果都係收唔到
園主明顯無力handle, 以為派太子爺去就得, 佢實無這方面工種track record,並非勝任人選
就算另租給那按著時候交果子的園戶都收唔番先前的爛賑, 。
園主又夠唔需要派條2世祖去收數. 結果都係收唔到
園主明顯無力handle, 以為派太子爺去就得, 佢實無這方面工 ...
沙文 發表於 2019/3/12 08:32

因為無帶12營既家丁一齊去唶
所以兩仔爺做嘢都係一律唔掂
所以兩仔爺做嘢都係一律唔掂
沙文 發表於 2019/3/12 11:32

個太子爺本來係黎俾個大拆頭, 係咁依收一成就算
點知個園主未搞清楚就懟冧咗太子爺
拆頭無咗, 仲要被執達吏清埸:
將葡萄園另租給那按著時候交果子的園戶。
點知個園主未搞清楚就懟冧咗太子爺

beebeechan 發表於 2019/3/11 20:26

畀埋第2次您嘞
我都同意個園主真係老懵董
高級模式 | 發新話題
換一個