返回列表 回覆 發帖

臨記趕收工

2:11        我吩咐你起來、拿你的褥子回家去罷。
2:12        那人就起來、立刻拿著褥子、當眾人面前出去了.以致眾人都驚奇、歸榮耀與 神說、我們從來沒有見過這樣的事。

就算係BB陳咁嘅粗人, 被醫好頑疾又唔收錢, 就算唔叩頭都會講聲多謝夾唔該。
好似2:12嗰位咁急急腳冇鞋挽屐走, 就只會係新喜劇之玉入面的極低薪冇職業道德臨時演員。

阿稣真係咁孤寒得凄凉

就算係BB陳咁嘅粗人, 被醫好頑疾又唔收錢, 就算唔叩頭都會講聲多謝夾唔該。
好似2:12嗰位咁急急腳冇鞋挽屐走, 就只會係新喜劇之玉入面的極低薪冇職業道德臨時演員。

沙文 發表於 2019/3/12 06:52

仲有partners 留低收錢
表演唔合格, 有partners 留低都冇糧出啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2019/3/12 07:25

導演都無叫咳。。。。一take過
仲想點
2:11        我吩咐你起來、拿你的褥子回家去罷。
2:12        那人就起來、立刻拿著褥子、當眾人面前出去 ...
沙文 發表於 2019/3/12 06:52

就算係基督教用既 KJV, 英文都係
I say unto thee, Arise, and take up thy bed, and go thy way into thine house.
明明係 bed ,又會變咗雅蘭床褥咁豪既?

床褥軟奶奶, 點由屋頂吊落嚟?

都係天主教既中文經譯得準啲:
我給你說:起來,拿你的床,回家去罷!」
沙文 發表於 2019/3/12 07:25

或者唔係俾 cash 呢。。。。e-transfer, 支付寶之類
回覆 5# beebeechan
Bed, 吊落黎就梗連mattress
叫佢净拎褥走, 床就留低做診金咯
回覆 6# beebeechan

交唔足戲,呃唔到我,我就唔會畀咖嘞
您咁易呃就您畀佢啦
唔知大家有冇留意這埸戲仲有一個破綻, 不過唔關臨記事,係導演安排得唔好

2:2 就有許多人聚集、甚至連門前都沒有空地、耶穌就對他們講道。

既然咁迫人, 迫到入唔到屋, 點解條癱佬又咁易走出屋?
點解唔留低聴道? 佢本身道行已好高咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
點解唔留低聴道? 佢本身道行已好高咩?
...
沙文 發表於 2019/3/12 09:28

你買咗部新賓跑,都會嗱嗱聲楂去泵幾轉先哩,係嘛。
條友癱咗幾十年喎,有腳行番路,仲唔出去跑跑跳跳咩
點會仲坐係到,未坐夠咩

你條野俾老婆剪斷咗
大夫同你駁番,都會叫你去試下Q卦
.
沙文 發表於 2019/3/12 09:28

你未見過大媽打尖咩?
「唔該借借。。。借咩。。借咩。。。。」
幾迫人,條龍幾長都逼到去龍頭㗎喎
回覆 11# beebeechan

入去嗰陣識「唔該借借。。。借咩。。借咩。。。。」
幾迫人,條龍幾長都逼到去龍頭㗎喎   

咁就唔驶拆屋頂刑事毁壞
萬一冧咗5條友跌落黎責L死阿穌就冇糧出
回覆  beebeechan
咁就唔驶拆屋頂刑事毁壞
..
沙文 發表於 2019/3/12 10:17

癱佬無人肯借卦
俾耶穌醫番好就勁到似李三腳
一起脚, 即刻睇到腳板底污糟邋遢起晒怎,顯然行慣路
做完戲, 仲唔快散水, 就畀人識穿
一起脚, 即刻睇到腳板底污糟邋遢起晒怎,顯然行慣路
做完戲, 仲唔快散水, 就畀人識穿 ...
沙文 發表於 2019/3/12 10:30

或者眾人係俾新科技嚇親
個個都讓開
回覆  beebeechan
咁就唔驶拆屋頂刑事毁壞

沙文 發表於 2019/3/12 10:17

屋主容許係屋頂上邊做野, 就唔係刑事毁壞哩

你去報警丫笨
經文都冇話有問過業主, 顕然就係監硬黎

2:4 因為人多、不得近前、就把耶穌所在的房子、拆了房頂
經文都冇話有問過業主, 顕然就係監硬黎

2:4 因為人多、不得近前、就把耶穌所在的房子、拆了房頂 ...
沙文 發表於 2019/3/12 11:45

耶穌就係屋主, 仲係業主黎添,
有乜問題?
都冇問過阿稣啫
有咩?
都冇問過阿稣啫
有咩?
沙文 發表於 2019/3/12 11:58

你都識講喎
經文都無話耶穌反對折屋頂
高級模式 | 發新話題
換一個