返回列表 回覆 發帖

[轉載] 想重現耶穌神蹟!牧師秀「水上行走」 慘遭鱷魚分食果腹

但猶太佬又唔buy佢, 真嘥氣 ...
沙文 發表於 2019/3/12 11:38

猶太佬肯拜, 
劇情就唔係咁發展哩。
有懷咗孕既身形, 安息日走難都唔拘。
...
沙文 發表於 2019/3/12 11:38

走難時, 不設關愛坐㗎喎
係呀, 猶太佬唔肯拜, 即係寫經負責人唔endorse佢。只有對經書唔識先會落踏
Don't know where God is but the Devil is in the details
係呀, 猶太佬唔肯拜, 即係寫經負責人唔endorse佢。只有對經書唔識先會落踏
沙文 發表於 2019/3/12 11:56

福音唔係固執猶太佬寫㗎喎
您監硬話人固執啫, 其實係虔誠
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2019/3/12 12:03

猶太佬被拉落馬,
外邦人上位坐正
一早就係舊約, 耶穌前2000幾年預告咗㗎哩
係唔識經書既人先唔知有咁既安排
沙文 發表於 2019/3/12 12:03

虔誠到安息日唔俾人治病
但自己隻牛跌咗落井就嗱嗱聲仆去救
虔誠到安息人唔俾人治病
但自己隻牛跌咗落井就嗱嗱聲仆去救
beebeechan 發表於 2019/3/11 20:21

所以阿稣焗住要話安息日乜都得, 企圖拉票
但猶太佬識穿佢嘅用心,都係唔buy
所以阿稣焗住要話安息日乜都得, 企圖拉票
但猶太佬識穿佢嘅用心,都係唔buy ...
沙文 發表於 2019/3/12 13:03

路加福音係咁講耶穌:
他來到了納匝肋,自己曾受教養的地方;按他的習慣,就在安息日那天進了會堂

無特別情況, 『去會堂』仲係耶穌在安息日做既事嚟
咁都要扮下虔誠/固執, 兩邊兼顧嘅
咁都要扮下虔誠/固執, 兩邊兼顧嘅
沙文 發表於 2019/3/12 22:26

好似你有時又會聽吓我教,
有時又要扮下仇基。。。。兩邊兼顧嘅
貴教都係兩邊兼顧, 有時做下彌撒, 有時含完L就聖水漱口
貴教都係兩邊兼顧, 有時做下彌撒, 有時含完L就聖水漱口
沙文 發表於 2019/3/12 22:52

你食完呢樣要唔要漱口?
聖水洗眼
沙文 發表於 2019/3/13 00:25

傻佬先會用碧麗珠來噴曱甴
傻佬又夠用水濕下就話受咗了洗禮
沙文 發表於 2019/3/13 00:55

有乜問題?
節約用水喎
沙文 發表於 2019/3/13 00:55

咁你又唔好一部通書睇到老。

人少少既教區, 用浸還可以,
有得一, 二百人領洗, 『淋』就省時, 衛生得囉
浸、淋, 都係用水濕下啫。
成個潛落去, 用trimix玩3粒鐘先較乾净

浸、淋, 都係用水濕下啫。
成個潛落去, 用trimix玩3粒鐘先較乾净
沙文 發表於 2019/3/13 17:50

係喎, 仲可以用『三氣一樽』作比喻三位一體。
高級模式 | 發新話題
換一個