返回列表 回覆 發帖

無啦啦,浸SPA

5:2        在耶路撒冷、靠近羊門有一個池子、希伯來話叫作畢士大、旁邊有五個廊子。
5:3        裡面躺著瞎眼的、瘸腿的、血氣枯乾的、許多病人。〔有古卷在此有等候水動〕
5:4        〔因為有天使按時下池子攪動那水水動之後誰先下去無論害甚麼病就痊愈了〕
5:5        在那裡有一個人、病了三十八年。
5:6        耶穌看見他躺著、知道他病了許久、就問他說、你要痊愈麼。
5:7        病人回答說、先生、水動的時候、沒有人把我放在池子裡.我正去的時候、就有別人比我先下去。
5:8        耶穌對他說、起來、拿你的褥子走罷

其實,真係有心求醫,在天使攪水之前浸定响水中, 好似浸SPA 都係有排浸啦。
等天使一攪水,就gut起身揈乾水走人,咁咪掂咯。有幾多人浸緊SPA都一齊醫好, 駛L鬥快咩。有咁多人,冇理由咁都諗唔到。净係作古仔嗰個諗唔到

真係有料嘅,何分先後,一律浸好,使乜要第一個先能飲頭啖湯呀。妖書比大話西游更大話!
其實,真係有心求醫,在天使攪水之前浸定响水中, 好似浸SPA 都係有排浸啦。
沙文 發表於 2019/3/24 19:12

點解善信要搶住在年三十晚子時上頭炷香,佢地信呢個時刻先插入香爐既香先至勁嘛
你叫佢地年廿八上定香先呀, 唔使爭?

真係善信聽你講既都屣膠氣
真係有料嘅,何分先後,一律浸好,使乜要第一個先能飲頭啖湯呀。妖書比大話西游便大話! ...
旁觀者 發表於 2019/3/24 20:50

耶穌咪仲有料。,。。

根本唔使浸。。。。都搞掂咗
真係有料,使俾人釘十字架﹖
當時用桃木釘釘佢就好咯。
真係有料,使俾人釘十字架﹖
當時用桃木釘釘佢就好咯。
旁觀者 發表於 2019/3/24 21:16

話你唔忍識野, 真係無錯
耶穌嚟, 就係為咗要俾人釘十字架

猶如你去扒房叫個和牛扒餐, 然後叫個伙記:個餐走牛扒。
白痴咩!
回覆 3# beebeechan

唔笨7就唔做善信, 無論乜教都係咁

幾早裝香都输畀纽西蘭、湯加、基里巴斯
耶穌嚟, 就係為咗要俾人釘十字架

beebeechan 發表於 2019/3/24 05:32

呢亭「出世就係為咗食屎」philosophy真係可以為losers提供鼓勵
譬如, 炒嘢燶咗破產,就咁諗「我嚟,就係為咗要失敗」。
又或者去厠所叉錯腳跌落屎坑, 驚呼時擘大口食咗一啖。
一般人會frustrated, 但教友就咁諗:「我嚟,就係為咗要食屎」。
咁就舒服晒啦, 仲好好味添
哈哈!講得好!
一嘢挺入BB仔屁眼!
移鼠為啥要來俾人釘呢﹖正笨七!
哈哈!講得好!
一嘢挺入BB仔屁眼!
移鼠為啥要來俾人釘呢﹖正笨七!
旁觀者 發表於 2019/3/25 23:55

送你一個筆刨, 
等你可以日插夜插
呢亭「出世就係為咗食屎」philosophy真係可以為losers提供鼓勵
譬如, 炒嘢燶咗破產,就咁諗「我嚟,就係為 ...
沙文 發表於 2019/3/25 00:41

咁你嚟呢世界又係為咗乜
為咗食, 同為咗屙屎?

耶穌把水變酒,
你把食物變屎。。。。行奇蹟矣!
呢個世界上冇一間酒庒唔識水變酒奇蹟,所以咁多人信CHETEAU PéTRUS
Don't know where God is but the Devil is in the details
釀紅酒時加水?
奸商嚟喎
Don't know where God is but the Devil is in the details
您唔識飲啫
沙文 發表於 2019/3/26 12:53

咁你去人屋企, 主人家開瓶粗粗地既柏圖斯俾你嘆下,
你溝啲水入去先飲丫
人地打7你都有份
送你一個筆刨, 
等你可以日插夜插
beebeechan 發表於 2019/3/26 05:32

BB仔,你去天誅教妖窟見「神父」,就有得插咯。
BB仔,你去天誅教妖窟見「神父」,就有得插咯。
旁觀者 發表於 2019/3/26 23:29

人地話: 久病成醫

你......被久插知窿路咁
正常人都不會靠近天誅教妖窟,成日同「神父」「行埋」(尤其是BB仔),大家都知會有啥結果,已是社會共識。
群埋「神父」,就會:
無啦啦,屎窟開花!
群埋「神父」,就會:
無啦啦,屎窟開花!
旁觀者 發表於 2019/3/28 00:37

就整盤屎窟花你嘆下:
高級模式 | 發新話題
換一個