返回列表 回覆 發帖

沒有人升過天?

3:13        除了從天降下仍舊在天的人子、沒有人升過天。
其實,係有嘅, 人子冇留心聽書啫:
2Ki 2:1  耶和華將要用旋風接以利亞往天上去的時候,以利亞和以利沙一起離開吉甲。

Heb 11:5 以諾因著信被接去、不至於見死.人也找不著他、因為 神已經把他接去了.
今日每一分鐘都有好多人在升天
人子不但唔知過去,
亦都唔知未來

所以抵畀人拆招牌

Don't know where God is but the Devil is in the details
有被折的, 也有建新,宏偉的
呢個問題以前已有講過,先於移鼠升天者無數咁多,移鼠乜都唔知,就自吹自擂為「先知」。唔識嘅俾佢嚇親,識嘅俾佢笑死。
    《史記.封禪書》:「黃帝采首山銅,鑄鼎于荊山下。鼎既成,有龍垂鬍髯下迎黃帝。黃帝上騎,群臣後宮從上者七十餘人,龍乃上去。餘小臣不得上,乃悉持龍髯,龍髯拔,墮,墮黃帝之弓。百姓仰望黃帝既上天,乃抱其弓與鬍髯號,故後世因名其處曰鼎湖,其弓曰烏號。」(此為沙文兄以前提供者)
    「華山青水之東,有山名曰『肇山』。有人名曰『柏高』,柏高上下于此,至于天。」《山海經・海內經》
    「有互人之國。炎帝之孫名曰『靈恝』生百互人,是能上下于天。」《山海經・大荒西經》
(此為沙文兄以前提供者)
旁觀者 發表於 2019/4/5 07:40

中文書,佢唔識睇,也就罷了
佢自己嗰個教嘅經書講過乜嘢佢都唔L知, 咁就可見其低能
中文書,佢唔識睇
沙文 發表於 2019/4/7 08:36

移鼠話:
    「信的人必有神蹟隨著他們。就是奉我的名趕鬼、說新方言、手能拿蛇、若喝了甚麼毒物也必不受害。手按病人,病人就必好了。」《馬可》16:17
    信佢嘅都可以講萬國方言,「上帝兒子」豈非更巴閉﹖點會唔識中文呢﹖
講同聽就得,讀同寫就唔識。
好多ABC都係咁,犬子都係其中之一
Don't know where God is but the Devil is in the details
移鼠話:
    「信的人必有神蹟隨著他們。就是奉我的名趕鬼、說新方言、手能拿蛇、若喝了甚麼毒物也必 ...
旁觀者 發表於 2019/4/7 07:54

唔止。呢位牧師嘅教友仲識食草,駛L5餅2魚
高級模式 | 發新話題
換一個