返回列表 回覆 發帖

基督徒偉大發明

希特勒焗死猶太佬,就係人都識擺出義憤填膺架式。
但係咩人發明毒氣等佢咁便捷, 就唔多見佢畀人X

其實,發明毒氣的,正是猶太佬自己,不過佢有多一個身份: 同阿稣宗徒一樣, 都係猶太佬信咗耶稣,之後就製毒。

https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Haber
猶太人 + 基督徒 = 毒

咁中國人發明火藥,又係邊個將火藥變成殺人武器既呢?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
都係中國人:https://books.google.ca/books?id=3mFqDwAAQBAJ&pg=PT10&lpg=PT10&dq
但係當時大秦景教已流行於中國, 所以基督教功不可沒
Don't know where God is but the Devil is in the details
但係當時大秦景教已流行於中國, 所以基督教功不可沒
沙文 發表於 2019/6/19 00:00

都唔一定關基督教事既,除非搵到證據係教徒最先諗到火藥用於軍事用途囉。
聖書有云 3:16        約翰說、我是用水給你們施洗、但有一位能力比我更大的要來、我就是給他解鞋帶也不配.他要用聖靈與火給你們施洗。

所以,打仗後變成熔熔爛爛廢墟,就会畀人話「經過戰火洗禮」
Don't know where God is but the Devil is in the details
所以,打仗後變成熔熔爛爛廢墟,就会畀人話「經過戰火洗禮」
沙文 發表於 2019/6/19 00:13

咁慾火焚身又係施洗?
咁慾火焚身又係施洗?
beebeechan 發表於 2019/6/19 00:22

假如你相信的話……

這些神職人員將「信仰」作為武器,令受害者不敢反抗。在一個案例中,一名神父以聖母瑪莉亞在耶穌出生後親自把孩子舔乾淨的故事引誘孩童幫他口交。

這些小孩不覺得受到虐待,反而覺得是很正常且神聖的事情。

https://topick.hket.com/article/ ... 2%E6%8B%8D%E7%85%A7
假如你相信的話……

這些神職人員將「信仰」作為武器,令受害者不敢反抗。在一個案例中,一名神父以 ...

https://topick.hket.com/article/ ... 2%E6%8B%8D%E7%85%A7
抽刀斷水 發表於 2019/6/19 20:10

故事源自這份『調查』報告

這是在2018年便發表了,
若是有証有據的, 因何又未有人因這份『調查』被落案, 正式起訴?

說明, 所謂調查, 有別於警方的調查。
這種只有控訴人說的話, 完全没有被告來答辯, 根本不是『審』
回覆 8# beebeechan ,一樣米養百樣人,就算係事實都唔出奇。
回覆  beebeechan ,一樣米養百樣人,就算係事實都唔出奇。
逃出魔幻紀 發表於 2019/6/19 23:13

咁大個機構,有害群之馬係唔出奇,亦都係有真個案
不過,都唔可以指鹿為馬,想翕乜就翕
咁大個機構,有害群之馬係唔出奇,亦都係有真個案
不過,都唔可以指鹿為馬,想翕乜就翕 ...
beebeechan 發表於 2019/6/19 23:17

所以一日神父未閹割,一日都難以給予人們有信心。
這是在2018年便發表了,
若是有証有據的, 因何又未有人因這份『調查』被落案, 正式起訴?

beebeechan 發表於 2019/6/19 05:28

律政司檢控係由內部決定咖嘛
咁慾火焚身又係施洗?
beebeechan 發表於 2019/6/18 08:22

慾火焚身,就係上帝結合的人不可以分開

1Cor 7:9  倘若自己禁止不住、就可以嫁娶。與其慾火攻心、倒不如嫁娶為妙。
咁就真係妙嘞。基督教的婚姻觀原求來同我一L様:女人無非都係娶來洩慾
慾火焚身,就係上帝結合的人不可以分開 1Cor 7:9  倘若自己禁止不住、就可以嫁娶。與其慾火攻心、倒 ...
沙文 發表於 2019/7/15 00:03

"基督教" 當然有這樣教導. 但為何 "保羅" 說的變成 "教導"?

基督教 "拜偶像" 不是假的. 我的神沒有這樣教導. 如果有, 我想我會反我的神 ......
佢係話"教導"喎。您條氣唔順可collect世上所有聖經逐本white-out然後用筆改

Acts 20:20        你們也知道、凡與你們有益的、我沒有一樣避諱不說的.或在眾人面前、或在各人家裡、我都教導你們.
佢係話"教導"喎。您條氣唔順可collect世上所有聖經逐本white-out然後用筆改 Acts 20:20        你們也知道、凡與 ...
沙文 發表於 2019/7/15 03:06

不是 ... 我意思是 基督教 "拜偶像" ... "保羅" 不是 "神" ...
拜下偶像都好閒,您唔抵得咩
其實,您點知保羅唔係神呢?
或者上帝封咗佢做神冇話您知啫。
唔通上帝做每一様嘢都要知會您
唔通上帝做每一様嘢都要知會您 ...
沙文 發表於 2019/7/15 04:18

宗徒大事錄第14章記了保祿來到呂斯特辣,
施神蹟治好一些人
群眾看見保祿所行的,就大聲用呂考尼雅話說:「神取了人形,降到我們這裡了!」
在城關的則烏斯的司祭,就帶著公牛與花圈來到大門前,要同群眾一起獻祭。

保祿就自我剝衣, 
說道:「人哪!你們這是作甚麼?我們也是人啊!與你們有同樣的性情;我們只是給你們傳揚福音,為叫你們離開這些虛無之物,歸依生活的天主,是他創造了天地海洋和其中的一切。

佢自己講清楚佢唔係神
唔通上帝做每一様嘢都要知會您 ...
沙文 2019/7/15 04:18 提交

真係唔知,知道我會改口。
快離開教會. 地上所有 "教會" 正是 "主耶穌" 所說的 "假先知". 憑他們的果子 (所作所為) 便可以分辨. 所有 "教會" 都不是說 "主耶穌" 道理. "基督" 從來只有 "主耶穌" 本人, 不是教會. 教會並不是神. 也不代表神.
高級模式 | 發新話題
換一個