返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 禱告見效的 ... 是真的

移鼠叫班「靚」「賣衣服買刀」,
旁觀者 發表於 2019/7/9 03:45

你隻眼係 C  眼定勒, 
睇野咁屎既??

他們說:「主,看,這裡有兩把劍。」耶穌給他們說:「夠了!」
要打家劫舍, 去強搶。。。。。兩把刀就夠劈友哩咩?

耶穌叫班門徒買力既目的, 又寫得好清楚㗎啵, 跟住過句就係咁講:
我告訴你們:經上所載:『他被列於叛逆之中』的這句話,必須應驗在我身上,因為那有關我的事,快要終結。」

真係小學學人讀大學課本。
閣下不停說移鼠的殺戮行為為「比喻」,但事實是種過程,稍為有理解能力的人都清楚。移鼠叫班「靚」「 ...
旁觀者 發表於 2019/7/9 03:45

請看 <談 "教徒" 和 "反基者" 的邏輯> 一貼, 證實 "教徒不正確" 並不證實 "耶穌不正確" ...

但又不明白你在指什麼地方, 很多 "耶穌" 說話都是 "比喻". 他早說過是 "比喻".

例如你說 "果子" 的 "比喻", 就不只在一個地方用過一次, 所以有心看的人就會明白. 很多人 "解經" (包括神學家) 都只用中間一句來說自己正確, 所以 "正確解釋" 總不出來.

註: 請記得我不是 "教徒", 我來反基督宗教 ... 教徒行為不正確 ...
註: 請記得我不是 "教徒", 我來反基督宗教 ... 教徒行為不正確 ...

bigmonster 發表於 2019/7/9 10:04

你猛咁扮 friend 都無銀用哩。。。
佢地係盲㗎, 唔係點會叫盲反
你猛咁扮 friend 都無銀用哩。。。
佢地係盲㗎, 唔係點會叫盲反
beebeechan 發表於 2019/7/9 10:47

我沒扮 friend, 我耐心講道理. 我不會以牙還牙. 不知道 "主耶穌" 教什麼?

對妳也一樣, 不對我還是說不對 ... 別人怎做別人的事, 我來講道理.
我沒扮 friend, 我耐心講道理. 我不會以牙還牙. 不知道 "主耶穌" 教什麼?

..
bigmonster 發表於 2019/7/9 11:51

講道理時都要留意自己講既係咪理先喎
我不會以牙還牙. 不知道 "主耶穌" 教什麼?

..
bigmonster 發表於 2019/7/9 11:51

你又講錯野哩
「以牙還牙」唔係出自耶穌既
瑪竇福音中係咁講:
你們一向聽說過:『以眼還眼,以牙還牙。』
耶穌係引用早在經書上的記載之喎。
呢句係出自肋未紀既
耶穌在瑪竇福音講呢句時,亦唔止係教『以眼還眼,以牙還牙。』

唔好笠亂講些唔係耶穌教既野就話係耶穌既話!
你又講錯野哩 「以牙還牙」唔係出自耶穌既 瑪竇福音中係咁講:你們一向聽說過:『以眼還眼,以牙還牙。 ...
beebeechan 發表於 2019/7/9 21:06

妳話耶穌說了什麼 ... ?? 看不清楚 ......... 妳要不要左面 ..... ??
看不清楚 ......... 要不要左面 ..... ??
bigmonster 發表於 2019/7/9 21:42

你係過邊就識話人(亞旁邊)唔識耶穌講野係比喻。
呢邊你就話耶穌教俾人打右臉要俾佢打埋左臉。。。。(笑咗)
你這個四福音教徒, 當然唔知呢啲說話既出處哩
beebeechan 發表於 2019/7/9 21:46

要左面就來啦 ..........
要左面就來啦 ..........
bigmonster 發表於 2019/7/9 21:47

小完上邊個口, 就小埋下邊過個。。。。。呢樣就幾真
你係過邊就識話人(亞旁邊)唔識耶穌講野係比喻。呢邊你就話耶穌教俾人打右臉要俾佢打埋左臉。。。。( ...
beebeechan 發表於 2019/7/9 21:46

郁手啦 .... 左右任妳選擇 ...........
佢地追隨耶穌既教導

耶穌道理, 深人民間
佢地追隨耶穌既教導 耶穌道理, 深人民間
beebeechan 發表於 2019/7/9 21:59

我讀書少, 講解一下啦 ...
不過, 血壓高就送腎病, 呢樣就唔好勒
我讀書少, 講解一下啦 ...
bigmonster 發表於 2019/7/9 22:01

耶穌都讀既經書,
你就唔讀, 
仲話信耶穌???
我讀書少,
bigmonster 發表於 2019/7/9 22:01

呢樣我都睇得出
(不過, 都多過亞旁邊仔, 亞瘋瘋
不過, 血壓高就送腎病, 呢樣就唔好勒
beebeechan 發表於 2019/7/9 22:01

真係唔明 .... 我準備好 ... 妳郁手啦 .... 我唔會反抗 .... 我自願嫁 ....
真係唔明 .... 我準確好 ... 妳郁手啦 .... 我唔會反抗 .... 我自願嫁 ....
bigmonster 發表於 2019/7/9 22:04

有少少反抗,「 唔要。。。唔制。。。。。。不要。。。。」
(情趣都好啲, 能使對手根硬)

好似你咁, 一條死魚。。。。。無癮
有少少反抗,「 唔要。。。唔制。。。。。。不要。。。。」(情趣都好啲) ...
beebeechan 發表於 2019/7/9 22:06

做唔到, 要跟足指示 ... 妳郁手啦 ... 最好右面先 ......
高級模式 | 發新話題
換一個