返回列表 回覆 發帖

寬門與窄門 ---- 揭開“有智慧的神”的畫皮

咁你依加係咪知道點解要逃犯條例呢
beebeechan 2019/7/15 02:06 提交

慘在以陳先生案件啟動逃犯條例修訂,變相承認台灣政治實權,到時林鄭政府在移交陳先生前,要同蔡英文政府傾,定係同習近平政府傾好呢?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
點解喺度傾黃藍啲嘢呀?黃同藍係點都傾唔埋嘅喇,要打交嘅,唔通喺度打交咩?喺度嗌交傷和氣,打交又會打爛嘢兼入廠嘥醫藥費,無謂啦!仲係傾返bigmonster嗰個“智慧神明”係神定係鬼罷啦。
慘在以陳先生案件啟動逃犯條例修訂,變相承認台灣政治實權,到時林鄭政府在移交陳先生前,要同蔡英文政府傾,定係同習近平政府傾好呢?

抽刀斷水 發表於 2019/7/15 09:06

照你咁講, 咪應該北京亞爺更加比香港人唔「老嚟」逃犯條例囉?

針對『台獨』, 『承認台灣是政治實權』與『打壓一個二線城市既民主風』邊個對亞爺係緊要啲?
點解喺度傾黃藍啲嘢呀?黃同藍係點都傾唔埋嘅喇,要打交嘅,唔通喺度打交咩?喺度嗌交傷和氣,打交又會打爛 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/15 15:22

咁就說明樓主無能, 
無力主導論題焦點。
被新話題取代了。

那看樓主有乜渾身解數, 露一露甚麼來爭回版友的眼球囉。
點解喺度傾黃藍啲嘢呀?黃同藍係點都傾唔埋嘅喇,要打交嘅,唔通喺度打交咩?喺度嗌交傷和氣,打交又會打爛 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/15 15:22

我唔黃,亦唔係好藍。
(我唔話殖民統治係好野嚟,我亦唔係義和團。)
只係想客觀少少嚟睇野,
唔好偏埋一邊,
更唔想俾人煽情,牽住個鼻俾人拉住走過啲。

想我出嚟上街溱人頭,掟傘擲磚更加唔好預我。
咁就說明樓主無能, 
無力主導論題焦點。
被新話題取代了。

那看樓主有乜渾身解數, 露一露甚麼 ...
beebeechan 發表於 2019/7/15 19:16

呢啲話題,嘈三年都分唔到勝負架啦。
不過反正阿鬼徒潛咗水,走去玩新嘢發youtube,你咪繼續辯論囉,不過戥你哋辛苦嗻。唔同啲後生仔同警察,打個零鐘头就散band ,各自去駁手指同坐監咁乾淨俐落。
不過反正阿鬼徒潛咗水,走去玩新嘢發youtube,你咪繼續辯論囉,不過 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/15 20:09

咁信仰上既野,嘈咗二千幾年添。
不過反正阿鬼徒潛咗水,走去玩新嘢發youtube,你咪繼續辯論囉,不過 ...

都無人騷佢啲片。
唔叫座,收視低。冷板,凋零。

逃犯條例, 依家俾人扭曲成是亞爺攞人, 特衰政府就要交人咁惡。
但又睇唔到係亞爺要攞人時, 特區政府仲有權唔交人既部份。
有啲商人, 返上上邊做生意, 買通貪官發咗財
家下半夜無人叩門也心驚?

有啲人就係堅持要見到我勝你負, 壽終正寢都未夠,
仲要俾埋限期
唔係就豐兇升級
有啲人就係堅持要見到我勝你負, 壽終正寢都未夠,
仲要俾埋限期
唔係就豐兇升級 ...
beebeechan 發表於 2019/7/15 21:20

話時話,好奇想問下:你信唔信嗰啲陳美玲文章、袁詠儀錄音、毛文靜勸仔唔好衝擊立法會諗下媽媽youtube片、曹宏威另一角度看香港……呢啲資料?近排我個朋友圈成日收到呢啲嘢。
話時話,好奇想問下:你信唔信嗰啲陳美玲文章、袁詠儀錄音、毛文靜勸仔唔好衝擊立法會諗下媽媽youtube片、 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/15 21:51

你啲朋友圈都好藍色喎
仲未反檯咩?
你啲朋友圈都好藍色喎
仲未反檯咩?
beebeechan 發表於 2019/7/16 03:05

噉又冇反枱咁嚴重。自從有咗微信,身邊朋友嘅顏色就表露無遺。
上邊提到嘅資料,毛孟靜除外,全部都首先出現於大陸嘅朋友圈,然後蔓延落嚟。大陸嘅朋友差唔多100%藍色,一齊出去飯局佢哋會唱《歌唱祖國》之類嗰啲嘢,我有入錯門口嘅感覺,所以漸漸減少咗出席呢啲活動。
一齊出去飯局佢哋會唱《歌唱祖國》之類嗰啲嘢
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/16 15:45

下次你影條片嚟睇睇
証明你唔係生安白造

你話齋, 近排藍抺黑黃, 黃抺藍既資訊隨處傳
都係小心啲好
下次你影條片嚟睇睇
証明你唔係生安白造

你話齋, 近排藍抺黑黃, 黃抺藍既資訊隨處傳
都係小心啲好 ...
beebeechan 發表於 2019/7/16 22:28

我都話而家好少去呢啲大陸飯局咯,就算影畀你睇你都唔知邊個打邊個,或者擺咗出嚟你都未必信係我影嘅堅嘢。早幾個月d片我真係有架。
我都話而家好少去呢啲大陸飯局咯,就算影畀你睇你都唔知邊個打邊個,或者擺咗出嚟你都未必信係我影嘅堅嘢 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/16 22:40

咁咪好似 bigmonster 話佢有個智慧神照住佢咁?
咁咪好似 bigmonster 話佢有個智慧神照住佢咁?
beebeechan 發表於 2019/7/16 22:46

兩樣嘢嚟個喎。big話佢個“神”叫佢淨係信福音嘅耶穌,然後俾我證實咗佢同嘅佢個“神”嘅行為同福音耶穌完全相反。而我淨係話我大陸D朋友差唔多100%藍色,食飯會唱我的祖國之類嘅歌,噉要我證明啲乜嘢呢?就算你話你大陸的朋友100%黃色,食飯會唱Sing hallelujah to the Lord,噉都冇矛盾格,同阿big單野冇關係架。
兩樣嘢嚟個喎。big話佢個“神”叫佢淨係信福音嘅耶穌,然後俾我證實咗佢同嘅佢個“神”嘅行為同福音耶穌完 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/16 22:59

咁我撤回囉
而我淨係話我大陸D朋友差唔多100%藍色,食飯會唱我的祖國之類嘅歌,噉要我證明啲乜嘢呢?
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/16 22:59

我係想你証明在飯局中, 有『大陸D朋友食飯會唱我的祖國之類嘅歌』這回事

正如憤青話警察暴力打人, 都會剪輯警察揮警棍, 年青人被按在地上既片段放上 youtube
(當然唔會放掟磚, 暴青圍打警察既片哩)
高級模式 | 發新話題
換一個