返回列表 回覆 發帖

寬門與窄門 ---- 揭開“有智慧的神”的畫皮

big話佢個“神”叫佢淨係信福音嘅耶穌,
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/16 22:59

其實呢個亞逼 係想話唔好信耶穌在福音無講過既野

不過, 耶穌在福音講過既野, 佢又唔信。
兩樣嘢嚟個喎。big話佢個“神”叫佢淨係信福音嘅耶穌,然後俾我證實咗佢同嘅佢個“神”嘅行為同福音耶穌完 ...

我忽然間想起呢段說話好似有啲唔妥,好似有啲教唆人做假見證噉嘅意思,我都撤回。

我見你哋好容易剪輯到人哋一句說話然後用引號引住,針對性回覆,我按照抽刀先生教嘅方法做,但係始終都做唔到,唔知邊度出錯。可否說明下個程序?
我見你哋好容易剪輯到人哋一句說話然後用引號引住,針對性回覆,我按照抽刀先生教嘅方法做,但係始終都做唔到,唔知邊度出錯。可否說明下個程序?
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/16 23:15

好易, 方法好多
我常用既就係加對tag
[quote] 呢到貼上你想針對既句子  [/quote]
兩樣嘢嚟個喎。big話佢個“神”叫佢淨係信福音嘅耶穌,然後俾我證實咗佢同嘅佢個“神”嘅行為同福音耶穌完 ...

忽然間醒起,我呢段說話有教唆他人作假見證嘅嫌疑,我都撤回。

我見你哋好簡單噉樣剪輯人哋段說話用引號引住,然後答覆,有時答答下又再引號,再答再引……。我根據抽刀先生嘅指導去做,但都做得好論盡,又要剪又要貼噉樣,你可唔可以教下我個程序呀?
然後俾我證實咗佢同嘅佢個“神”嘅行為同福音耶穌完全相反。...忽然間醒起,我呢段說話有教唆他人作假見證嘅嫌疑,我都撤回。我見你哋好簡單噉樣剪輯人哋段說話用引號 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/16 23:27

"教唆他人作假見證"? ... 還是你自己作假見證? 說話要有根有據, 你有證實過我的神行為同福音耶穌完全相反嗎?

又來把自己幻想變事實. 如果你有證明過, 歡迎指教. 但如果沒有, 你又犯十戒了 ...
"逃出魔幻紀" 說的又唔係『假』得哂, 最多你話佢係把3級半叫咗4級唶 點會係叫『陷害』呢? ...
beebeechan 發表於 2019/7/14 22:29

真好 ... 找到了 ... 要不要收回這話呢? ... 是否要做假見證呢?
"教唆他人作假見證"? ... 還是你自己作假見證? 說話要有根有據, 你有證實過我的神行為同福音耶穌完全相反 ...
bigmonster 發表於 2019/7/17 10:05

既然你來來去去都係同一話題開新貼,噉我都費事嘥咁多心機,一文兩答,一魚兩食算喇。

你嘅理解力真係渣到唔知點形容好,我三番四次同你解釋,教會中眾教徒嘅信望愛德千差萬別,因受魔鬼誘惑而跌倒、離開教會以及反基督的亦大有人在,幡然悔悟重返教會的亦不在少數,呢啲都係天主聖三與帶有原罪性嘅人類嘅互動狀態,對待教徒,我根據耶穌基督嘅登山寶訓,唔會隨便指出其眼中有木屑,因爲我眼中亦有大樑,呢個就是我唔評論bee教友嘅原因。但你話你唔係教徒(而且你嘅行為證實你實在唔係教徒),我喺《寬門與窄門……》一文已證明你喺一個鬼徒(撒旦魔鬼嘅爪牙),我嘅目標係攻擊你背後嘅惡魔,希望你醒悟回頭,免遭沒頂之災,我唔係“雙重標準”而係三重標準。就算係如你所講的雙重標準,請問你喺對待你家中有缺點嘅家人,及對待喺你家中害人索命嘅鬼魂惡魔嘅時候,係咪會有雙重標準的做法呢?噉都唔明白,仲花咁多心思去寫一篇顛三倒四嘅文章去證明自己真係唔明白,你噉樣唔係侮辱自己的智商咩?

你硬系死口咬住唔放噉要我道歉,衹能夠進一步證明你真係完全理解唔到福音中耶穌基督教導嘅意思,而且缺乏基本智商去反省自己,噉就請你唔好再講自己係信耶穌,咁樣唔單止影衰信耶穌嘅人,而且影衰曬有正常智商嘅任何人。

既然你話信福音中嘅耶穌教導,但係我俾曬資料俾曬軒史你,極力建議你唔好再向魔鬼祈禱,淨係睇福音中嘅耶穌點講,但係你仍然唔明白自己點樣淫邪法,噉我就開始懷疑你係文盲唔識字,你對福音嘅理解可能係透過你背後嘅魔鬼嘅錯誤教導,噉就棘手啦。唔怪得bee話你咪以為三級半未到四級就唔係淫邪啦。

既然你咁堅持,我再幫幫你,俾多啲提示你,等你明白你自己真係淫邪:

請你睇返你自己嘅貼文 “《魔鬼目擊者》的讀後感”#10,你勸leefeng話:“如果你有強烈性須要,可考慮以妓女為主的性服務作為解決。 但請留意安全性行為。”  如果呢段嘢唔係你嗰隻“智慧神明”魔鬼上你身玩神打噉寫出嚟(因爲我講過有啲懷疑你係文盲),而係你自己親自所寫,即係話你有自主意識噉寫出嚟,噉算唔算係淫邪呢?算唔算係教唆leefeng姦淫呢?如果你有能力睇得明福音嘅文字,噉樣請你解釋下福音中嘅耶穌點樣形容你呢個行為呢?

點呀?明白曬未呀?你嗰啖冤屈僵屍屍氣噴得出嚟未呀?如果噴咗出嚟,覺得舒服曬,噉你仲有得救。你嘅淫邪係行勻全世界都講唔甩架喇!要向你道歉嘅唔係我逃出魔幻紀,係你bigmonster自己本人(改個名都成隻妖怪噉,唔怪得你要做鬼徒),你對唔住自己,對唔住你嘅父母,對唔住你嘅祖先!你應該同佢哋道歉,然後及早回頭!

我同你無仇無怨,我雙重標準好戥你難過!我如果第日有機會參觀地獄嘅時候(絕對唔想參觀,唔想見的超核突恐怖嘢),見到你同你嗰隻“智慧神明”魔鬼,同埋其他大小惡魔成為一條繩上的蚱蜢,喺硫磺湖度被串燒嘅時候,我絕對唔會開心,唔會心涼。我真心希望同你喺天堂上做兄弟。

願天主興起,使衪的仇敵四散,願仇恨衪的人,由他面前逃竄!願惡人在天主面前,滅亡消散,就像煙被風吹,蠟被火化一般。
既然你來來去去都係同一話題開新貼,噉我都費事嘥咁多心機,一文兩答,一魚兩食算喇。你嘅理解力真係渣 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/17 20:53

看這裡回應 ...
bigmonster 發表於 2019/7/18 13:47

都係嗰句啦,你噉樣嘅智商我點同你討論呢?你嘥咁多心機寫咁大篇野,但係都係嚟嚟去去講返嗰三兩句說話三幅被,叫你解釋你教唆姦淫嘅行為符唔符合聖經耶穌嘅教導?結咗好果子定壞果子?你又扮盲扮聾扮啞,不停噉話我指責你淫邪係假見證,噉即係話我因為你喺SOGO門口屙咗篤屎而指責你係隨處便溺嘅人,係做咗假見證,我再提出你喺時代廣場周街屙尿嘅例子做佐證,叫你解釋,你又側側膊扮聽唔到,不停噉講:“我明明喺SOGO門口淨係屙咗篤乾爭爭嘅屎,邊處有溺過呀?你誣衊我嘅人格,你道歉!” 唉……,你嗰隻“有智慧”嘅保姆鬼真係弱到爆,結埋啲噉嘅果子。

其實如果你有能力,認真噉重溫下你喺每篇文章度指責他人嘅不是,全部都喺你自己身上邊搵到,包括你話beebeechan 問東答西嘅回覆方式, 佢係用有關聯嘅比喻嚟答覆,而你係用胡言亂語嘅方式嚟答,性質唔同。

你篇野都有啲唔係冷飯嘅內容嘅,你針對我講“三重標準”而作出嘅評論,睇得出你真係唔明我講緊乜嘢,我話你文盲可能係誇張咗,但係你真係連基本嘅理解能力、邏輯分析能力、文字組織能力、同表達能力都完全欠奉,篇篇文章都顛三倒四唔知講乜,令人好似睇緊九龍皇帝曾灶財嘅街頭書法塗鴉,聽緊阿曾生不停噉重複講“我係九龍皇帝”,見到佢去法院入稟控告香港政府侵佔佢祖先周朝皇族嘅領地噉。

唉……,點傾嗻?!我越同你傾就越瞭解你同埋你隻奶媽鬼,我就越氣餒,我點可以令你明白你唔係九龍皇帝嗟?!(噉樣講我覺得對唔住曾先生,但係目的係為咗令你明白你幾咁混亂)。回頭啦!唔好再去食鬼奶媽啲奶喇!除咗你自己冇人救到你架。
除咗你自己冇人救到你架。

逃出魔幻紀 2019/7/18 15:53 提交

唔救自己都算勒,
亂講野靠害人,呢樣先死!
都係嗰句啦,你噉樣嘅智商我點同你討論呢?你嘥咁多心機寫咁大篇野,但係都係嚟嚟去去講返嗰三兩句說話三 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/18 15:53

這裡看回應
回覆 131# bigmonster
個網可能又出咗問題,發唔到貼。
回覆 123# beebeechan
我諗個問題係因爲我用手機而唔係用電腦發帖。
回覆  beebeechan
我諗個問題係因爲我用手機而唔係用電腦發帖。
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/27 17:21

用手機, 要轉『桌面版』
手機版。。。。係唔多可靠
用手機, 要轉『桌面版』
手機版。。。。係唔多可靠
beebeechan 發表於 2019/7/27 20:39

轉咗桌面都唔得,算啦,可能我蠢。反正唔影響正常討論。
如用手機,誠意推薦 https://amp.exchristian.hk,我已研究改良,現況良好。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
如用手機,誠意推薦 ,我已研究改良,現況良好。
抽刀斷水 2019/8/6 20:07 提交

多謝網主,不過我 highlight + 引用,或者 highlight + copy + 引用,都做唔到想要嘅效果。蠢!
highlight (要回應的句子) + copy + 引用 + highlight (quote內不想要的句子) + paste + (quote外) 輸入回應文字
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

highlight 想引用字句,  copy

去回覆.../點擊「高級模式」, 在menu 內點擊「引用」,
在彈出的文字窗paste 早前highlight 字句.....
咁想引用的字句便給放入[quote]。。。。。[/quote]內㗎哩

其實, 索性自己打 [quote]paste你想引用既字句[/quote]就可以
[quote輸入回應文字
抽刀斷水 發表於 2019/8/7 01:06 [/quote]
高級模式 | 發新話題
換一個