返回列表 回覆 發帖

信關帝信媽祖好過信耶穌

總而言之一句話,信關帝信媽祖好過信耶穌。關帝同媽祖都好包容,可以拜多個神。但係信耶穌只能拜一個神,而且不准拜觀音。信關帝信媽祖可以同時拜觀音,無問題。
信耶穌不准信觀音,所以我無法入教。
總而言之一句話,信關帝信媽祖好過信耶穌。關帝同媽祖都好包容,可以拜多個神。但係信耶穌只能拜一個神,而 ...
哈佛專家 發表於 2019/8/6 12:50

得閒你可以拜埋呢嗰:
信關帝同媽祖已經好足夠了
香港的最高精神領袖是觀世音菩薩。
香港的五大護法是三界伏魔大帝關公、六臂瑪哈嘎拉、油麻地城隍、耶穌基督與黃大仙。這五位護法同時也是觀世音菩薩的護法。

奉觀世音菩薩的聖諭

奉觀世音菩薩的聖諭,我們指定三界伏魔大帝關公(即關帝)為香港的第一大護法,地位在黃大仙及耶穌基督之上。

觀世音菩薩指定三界伏魔大帝關公與油麻地城隍為香港的左右大護法。

17-10-2014
香港的最高精神領袖是觀世音菩薩。
香港的五大護法是三界伏魔大帝關公、六臂瑪哈嘎拉、油麻地城隍、耶穌基 ...
哈佛專家 發表於 2019/8/6 21:51

點解天后榜上無名既?

車公都好猛料㗎喎
我們指定.......

哈佛專家 發表於 2019/8/6 21:51

你可唔可以代表香港人講野㗎
你可唔可以代表香港人講野㗎
beebeechan 發表於 2019/8/6 22:32

都話「奉觀世音菩薩的聖諭」咯,你有無聽書架?
抽刀斷水 發表於 2019/8/7 01:08

觀音官階只係四大菩薩之一, 
即係總警司, 未到處長級, 唔係一哥
說話。。。。未夠秤。
不能同特首一齊出席記者會。

所以, 聖乜鬼諭囉!
都話「奉觀世音菩薩的聖諭」咯,
抽刀斷水 發表於 2019/8/7 01:08

咁都要出示委任証㗎喎!
抽刀斷水 2019/8/7 01:08 提交

都唔係由真普選既。。。係內定,欽點。踐踏香港人既民主。
你只係信耶穌同天主,無權過問神明的座位的安排。即係唔關你事。
你只係信耶穌同天主,無權過問神明的座位的安排。即係唔關你事。
哈佛專家 2019/8/7 06:21 提交

#5 你編好哂位添哩
BB疹,教你念聖母瑪利亞心咒及瑪利亞觀音心咒。

瑪利亞觀音心咒 (The Mantra of Maria Kannon)
Om Mariya Tara Tara Soha/
Om Mariya Tare Tare Soha

聖母瑪利亞心咒 (The Mantra of Virgin Mary)
Om Mary Mary Maha-mariya Soha
BB疹,教你念聖母瑪利亞心咒及瑪利亞觀音心咒。

瑪利亞觀音心咒 (The Mantra of Maria Kannon)
Om Mariya  ...
哈佛專家 2019/8/18 07:14 提交

磁能線
真的有效喎,可以感到聖母瑪利亞的加持。
真的有效喎,可以感到聖母瑪利亞的加持。
哈佛專家 2019/8/18 12:53 提交

乜病情咁嚴重呀,
俾你排前優先見醫生哩
你都傻ge,念咒唔一定引起精神問題,亦和睇醫生無關。你唔信就算,何必上綱上線?
乜病情咁嚴重呀,
俾你排前優先見醫生哩
beebeechan 發表於 2019/8/20 03:22

聽到上帝聲音、祈禱得到回應,嗰尐病情嚴唔嚴重呀?
聽到上帝聲音、祈禱得到回應,嗰尐病情嚴唔嚴重呀?
抽刀斷水 2019/8/20 18:58 提交

有病既地方唔係「祈禱有回應 」,係「唸佛咒,瑪利亞會加持」。
即係話屎忽窿會唱歌,你話有無病?
高級模式 | 發新話題
換一個