返回列表 回覆 發帖

N-1

我明白聞香係成個operation的較次要部份,冇好似您咁以為係重點喎。
沙文 發表於 2019/11/2 00:25

有問你搞你老婆時, (少男少女過陣喎, 唔係老夫老妻既現在)
你有無聞下香?
我明白聞香係成個operation的較次要部份,
沙文 發表於 2019/11/2 00:25

所以我#1224咪話, 點解要著重在「聞香」
不如連細節: 「用中指, 係妹妹內成 C 字咁撩。。。撩到佢想尿尿。。」都寫埋出嚟吖
呢條報導, 根本就係故意賣弄鹹濕!
所以我#1224咪話, 點解要著重在「聞香」
beebeechan 發表於 2019/11/1 08:55

因為您自己中意唶,報道原文就冇著重在「聞香」
因為您自己中意唶,報道原文就冇著重在「聞香」
沙文 發表於 2019/11/2 01:00

挑。。。
劈頭第一句就寫聞香哩
伸手入褲內, 唔夠賣點, 要加「聞香」
回覆 1238# beebeechan
有冇實名冇乜所謂。約伯記又夠冇實名,從來冇聽過您complain
回覆  beebeechan
有冇實名冇乜所謂。約伯記又夠冇實名,從來冇聽過您complain
沙文 發表於 2019/11/2 01:03

同約伯辯論過三個佬, 有名有姓架喎
Eliphaz, Bildad, and Zophar
唔係話乜乜「余姓長老」咁求其
(唔知係咪暗串睇,又信, 同引文過啲友係性「愚」呢?)
點有姓法呀?3條反都係姓陳咖?
Don't know where God is but the Devil is in the details
點有姓法呀?3條反都係姓陳咖?
沙文 發表於 2019/11/2 03:03

Eliphaz, 姓 沙 卦
回覆 1244# beebeechan
劈頭第一句係
教會長老手探女童私處後「聞香」

而第一句劈頭係「手探女童私處」,都係1國先於兩制
劈頭第一句係

而第一句劈頭係「手探女童私處」,都係1 ...
沙文 發表於 2019/11/2 05:54

劈頭係「教會長老」,
如果係「沙文」手探女童私處, 就無咁亮點
回覆 1248# beebeechan
咁都畀您考證到, 證明由您去査余姓長老嘅大名同年生8字都冇乜難度,所以記者都廢L事公佈
劈頭第一句係

沙文 發表於 2019/11/2 05:54

中文語法, 
「手探女童私處」只是助動詞。
主句是:
教會長老「聞香」
聞香, 係主動詞嚟
所以, 聞香係條友想講既主題嚟
證明由您去査余姓長老嘅大名同年生8字都冇乜難度,所以記者都廢L事公佈 ...
沙文 發表於 2019/11/2 06:10

查到, 係叫余沙聞
回覆 1252# beebeechan

我都1早睇穿您唔係真心擁護基本法咖啦
證明由您去査余姓長老嘅大名同年生8字都冇乜難度,所以記者都廢L事公佈 ...
沙文 發表於 2019/11/2 06:10

用咁既態度, 又搞乜L新聞網站呢
就係靠您呢種熱心揭發教會臭史嘅教友鞭策天天進步嘛。期望您在不久將來對貴教有更驚天報道
Don't know where God is but the Devil is in the details
就係靠您呢種熱心揭發教會臭史嘅教友鞭策天天進步嘛。期望您在不久將來對貴教有更驚天報道 ...
沙文 發表於 2019/11/2 07:18

咁要多多「聞」囉, 唔係一味靠「貼」
貼都係秉承聖經原則啫。
例如,話離教者之家陳姓版友,咁係人都知係您,因為離教者之家眾多版友係得一個姓陳。好似抹大拉的馬利亞,抹大拉得1個馬利亞,一定唔會搞錯。您一向都好滿意咁報道。
咁社子島福音中心係得一個長老姓余,所以咪好似聖经咁報道咯。
貼都係秉承聖經原則啫。
例如,話離教者之家陳姓版友,咁係人都知係您,因為離教者之家眾多版友係得一個姓 ...

社子島福音中心
沙文 發表於 2019/11/2 07:41

無喇喇彈個社子島福音中心出嚟?
你玩哂哩
唔係毛啦啦, 開咗檔10年咖啦https://www.ettoday.net/news/20191008/1552343.htm
高級模式 | 發新話題
換一個