返回列表 回覆 發帖

[轉載]地球就已經有過五次大滅絕

【轉載自yupe226】
地球就已經有過五次大滅絕

基督教稱世界是那個耶和華創造於6000年前,在創世之後只有一次大洪水滅世云云…
故事書一開始造太陽月亮,就有人類,寫故事書的人是從来不知道世界上原来係有許許多多其他的物種曾經在地球存在過的!

所以大話謊舟的洪水滅世內的物種也只是作書人在那個時代所認識的,幼稚而無知,更當讀故事書的人係白痴!

于是跟着耶稣就出嚟救世,又話世界就来末日要等耶稣来大審判打救信徒?
真係講大話唔使打草稿!

其實在人類誕生以前地球就已經有過五次大滅絕,導致很多生物都已經滅絕了,像是恐龍,猛獁象等。
不管什麼原因,地球上曾經出現過巨大災難才會導致這些物種的滅絕。

歷史上曾經發生的滅絕事件是因為氣候,行星或彗星墜落地球等自然的因素,同基督教個故事中的神真是一點関係也没有!

當彗星墜落地球,或氣侯的轉變而有一天輪到人類物種要滅絶的時侯,我們就會成為第六次消失的物種,這是宇宙循環的道理!

不要騙人也不需要騙自己去信一本只有白痴才會被騙的天大謊言故事書!

【轉載】
第一次:奧陶紀 - 志留紀之交大滅絕
時間:4.4億年
前原因:全球氣候變冷
後果:約有100個科的生物滅絕

第二次:晚泥盆紀弗拉斯期 - 法門期之交大滅絕
時間:3.65億年前
原因:淺水中含氧量下降
後果:70%的物種消失,海洋中無脊椎動物損失慘重

第三次:二疊紀 - 三疊紀之交大滅絕
時間:2.5億年前
原因:氣候變化
後果:物種數減少90%以上

第四次:三疊紀 - 侏羅紀之交大滅絕
時間:2.08億年前
原因:起因不詳
後果:滅絕程度相對較小,恐龍崛起

第五次:白堊紀 - 第三紀之交大滅絕
時間:6500萬年前
原因:小行星或彗星墜落地球
後果:恐龍時代在此終結

http://baike.baidu.com/view/917285.htm
【轉載自yupe226】
地球就已經有過五次大滅絕

基督教稱世界是那個耶和華創造於6000年前,在創世之後只有 ...
leefeng 發表於 2016/9/29 10:58

感謝分享
你又知道有五次了
所以我也可以說你幼稚又無知囉
你又知道有五次了
所以我也可以說你幼稚又無知囉
Guest from 36.224.231.x 發表於 2018/4/16 01:45

你又知没有五次了?
不敢看資料,不敢看事實,不敢面對,不敢思考?
所以我也可以說你幼稚又無知囉!!!!!

http://baike.baidu.com/view/917285.htm
簽名被屏蔽
回覆 5# yuengor123

由主後1500年至今進行中
https://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_extinction
故事書一開始造太陽月亮,就有人類,寫故事書的人是從来不知道世界上原来係有許許多多其他的物種曾經在地球存在過的!

leefeng 發表於 2016/9/29 10:58

你讀清楚故事書先哩

故事書說第六日造人,
在造人之前, 地上早有各植物, 飛鳥, 爬虫, 走獸㗎哩
你讀清楚故事書先哩

故事書說第六日造人,
在造人之前, 地上早有各植物, 飛鳥, 爬虫, 走獸 ...
beebeechan 發表於 2019/11/1 22:10

你自己把口都識講係「故事書」啦,証明要够白痴先至會相信係件「故事書」第六日造人哩!
你自己把口都識講係「故事書」啦,証明要够白痴先至會相信係件「故事書」第六日造人哩! ...
leefeng 發表於 2019/11/2 01:31

對日本人講日文
對狗講狗話唶: 例如: sit, hand, turn....go!
對日本人講日文
對狗講狗話唶: 例如: sit, hand, turn....go!
beebeechan 發表於 2019/11/2 01:33

對beebeechan講beebeechan話:Hey, come eat shit, go eat shit, good dog, go eat your god, you will become a person, trust your boss, go !!!
對beebeechan講beebeechan話:Hey, come eat shit, go eat shit, good dog, go eat your god, you will  ...
leefeng 發表於 2019/11/2 01:41

我講中文㗎喎
我講中文㗎喎
beebeechan 發表於 2019/11/2 01:44

天主教狗基督教狗唔識聽中文㗎喎!
天主教狗基督教狗唔識聽中文㗎喎!
leefeng 發表於 2019/11/2 01:57

你依家同我講緊野
咁你係咪講緊狗話?
你依家同我講緊野
咁你係咪講緊狗話?
beebeechan 發表於 2019/11/2 01:59

係講緊同隻狗講的話!beebeechan good dog, hey, come!turn around!
真係狗話連篇
真係狗話連篇
beebeechan 發表於 2019/11/2 05:54

乖!bbchan dog dog,一陣你主人我會比塊狗餅給你食,先打個耶稣来睇睇!
乖!bbchan dog dog,一陣你主人我會比塊狗餅給你食,先打個耶稣来睇睇! ...
leefeng 2019/11/2 10:55 提交

呢啲係咪叫用文字來自慰?

潮吹了未有?
呢啲係咪叫用文字來自慰?

潮吹了未有?
beebeechan 發表於 2019/11/2 11:32

你隻bbchandog敢駁你主人我嘴?兜巴星你!Sit , 罸你今晚eat shit 自己懺悔!
下次再敢駁你主人我嘴,打你落地獄!
你隻bbchandog敢駁你主人我嘴?兜巴星你!Sit , 罸你今晚eat shit 自己懺悔!
下次再敢駁你主人我嘴,打 ...
leefeng 發表於 2019/11/3 11:02

雖然現實生活上你係反曱甴,
可是, 在反基網上, 你就有哂曱甴既所為: 盲,勇,粗口,暴力,挑釁,低智,硬膠
高級模式 | 發新話題
換一個