返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆  beebeechan
被舉,都要舉的force足夠令移鼠體重質量達到此逃逸速度先可以升天。唔夠速度,就唔係被

...
沙文 發表於 2020/1/4 01:08

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=130058&ptid=6366][img]

[/img][/url]

普通人到北韓, 係咪要辦簽証, 到埗時又要經入境處, 海關, 安檢。
咁當日特郎普踏入北韓, 金仔去到北京落火車時,

你估又要唔要經入境, 海關, 安檢? 唔使哩卦!

世俗人要升天, 當然要計乜乜逃逸速度哩。。。
耶穌升天。。。唔使哩卦。。。

勿理物理喇
畀到佢盡都係夜光雲, 高85,000m,但這種雲好薄,唔知能否承托基督體重
https://en.wikipedia.org/wiki/Noctilucent_cloud

一落雨, 主耶稣就撻番落地

你又嚟死蠢
揀件厚身啲既雲咪得囉
但這種雲好薄,唔知能否承托基督體重

一落雨, 主耶稣就撻番落地

點解太空人, 唔使承, 又唔會「撻番落地」既?
Don't know where God is but the Devil is in the details
點解太空人, 唔使承, 又唔會「撻番落地」既?
beebeechan 發表於 2020/1/4 06:18

太空人已经歷第一宇宙速度(first cosmic velocity)
=7.9km/s

即是通常見到係咁:

而唔係咁:
    耶穌說完這些話,就在他們觀望中,被舉上升,有塊雲彩接了他去,離開他們的眼界。
你又嚟死蠢
揀件厚身啲既雲咪得囉
beebeechan 發表於 2020/1/4 06:17

厚厚身啲既雲得2,000m 高, 係就係撻落黎冇咁傷
https://books.google.ca/books?id ... 5%BA%A6&f=false
要馬仔代辦
沙文 發表於 2020/1/4 22:23

咁咪即係非一般的程序囉。
走程序嘅原理不變囉。當時佢升 天in person, 冇人代辦喎
若果有馬仔傍住都或者畀得您过骨
Don't know where God is but the Devil is in the details
太空人已经歷第一宇宙速度(first cosmic velocity)
=7.9km/s

即是通常見到係咁:

而唔係咁:
    耶穌 ...
沙文 發表於 2020/1/4 22:35

特郎普唔一般人
耶穌又唔係過碌火箭

咁你都 get 唔到,隨咗係蠢, 我唔知係乜勒
走程序嘅原理不變囉。
沙文 發表於 2020/1/4 22:42

你咪叫特郎普到入境櫃檯排隊呀?
特郎普有馬仔排隊, 基督冇馬仔升天。當時佢得1枝公
厚厚身啲既雲得2,000m 高, 係就係撻落黎冇咁傷
沙文 發表於 2020/1/4 22:39

一般人都曉得唔使撻落嚟方式哩

經上說, 瑪竇13章, 耶穌係彩雲去, 彩雲嚟, 有專雲接送
(唔知係咪叫聖子一號勒)
特郎普唔一般人
耶穌又唔係過碌火箭

beebeechan 發表於 2020/1/4 06:46

唔係過碌火箭, 升空速度16.7km/s都要達標,偷雞靠舊雲就出唔到地球
特郎普有馬仔排隊, 基督冇馬仔升天。當時佢得1枝公
沙文 發表於 2020/1/4 22:51

有圖有真相哩
特先生都係一支公踩過界,

唔通佢口袋內袋住包『馬仔』?
一般人都曉得唔使撻落嚟方式哩

經上說, 瑪竇13章, 耶穌係彩雲去, 彩雲嚟, 有專雲接送
...
beebeechan 發表於 2020/1/4 06:53

咁人子係升天定降落呀?您搞清楚形勢先
有圖有真相哩
特先生都係一支公踩過界,

唔通佢口袋內袋住包『馬仔』?
...
beebeechan 發表於 2020/1/4 06:57

左手便第2位味係馬仔咯, 啱啱辦好手續, 仲揸住文件 , 您唔crop咗佢先貼
唔係過碌火箭, 升空速度16.7km/s都要達標,偷雞靠舊雲就出唔到地球
沙文 發表於 2020/1/4 22:54

耶穌可以將水變酒, 改改個分子就掂哩。
佢升天時, 將身體既mass 變做 0, 
咁就勿理速度哩。

經上成日用光來比喻天主, 
光係無mass 㗎喎
左手便第2位味係馬仔咯, 啱啱辦好手續, 仲揸住文件 , 您唔crop咗佢先貼
沙文 發表於 2020/1/4 23:03

馬仔都未過界

你係入境櫃位前話俾個關員知: 我本拍時卜係老婆楂住, 係龍尾, 就上到嚟㗎勒。。。。咁呀?
左手便第2位味係馬仔咯, 啱啱辦好手續, 仲揸住文件 ,
沙文 發表於 2020/1/4 23:03

幾時北韓係南韓有一地兩檢,
未入境前便先辦好過關手續
咁宗徒更加冇可能見到一舊雲接咗光
光速 = 299 792 458 m / s
高級模式 | 發新話題
換一個