返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

天主咁講我就驚啫。
但好彩我知您講嘢不嬲都好難得以成就。
沙文 發表於 2020/1/13 05:10

上主答應100歲既亞巴郎明年會得子時,
Sarah 㩒住咀笑。 (想:呢條老野都仲堅?)
唔知亞羅莎連睇到你呢帖時,又會唔會揞住咀笑呢
唔係喎,天主話亞伯拉罕子孫number =天上繁星數都數唔到,您就當佢求求其其冇料到,我就好認真看待。 ...
沙文 發表於 2020/1/13 04:34

包唔包埋亞巴郎和他後人男丁,肚臍對下既子孫儲備,蓄勢待發。
真係億億億億聲咁計囉
上主講嘅就靈,您講就好難成。
所以亞伯拉子孫一定會多如繁星然後先會末期。period.
Don't know where God is but the Devil is in the details
行動係最誠實嘅。又唔好見佢叫基督投胎去希律度?
沙文 發表於 2020/1/13 05:08

希律都唔係以色列人嚟既
回覆 1664# beebeechan

歸化猶太教就係猶太人

According to Jewish law, a child born to a Jewish mother or an adult who has converted to Judaism is considered a Jew
https://www.jewishvirtuallibrary.org/who-is-a-jew

回覆 1662# beebeechan
您老豆話分身家都照呢條數除
btw唔記得提,根據阿巴郎子孫計人口傳統,凈計男丁。但全宇宙10嘅23次方粒繁星,係冇分男女嘅。
以有涯隨無涯,殆矣大概就係咁解
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan

歸化猶太教就係猶太人

According to Jewish law, a child born to a Jewish mother or ...
沙文 發表於 2020/1/13 05:39

黑洛德王冇 一個猶太老母,,佢老母係亞拉伯裔。
也没有文獻顯示黑洛德歸順了猶太教。
相反,佢在凱撒勒雅就建造了一所供拜希臘羊神的神廟,咁算唔算歸皈猶太教?
btw唔記得提,根據阿巴郎子孫計人口傳統,凈計男丁。但全宇宙10嘅23次方粒繁星,係冇分男女嘅。
以有涯隨無 ...
沙文 發表於 2020/1/13 08:15

宇宙星既有分陰星,陽星的? 你有病?

「明星」就有分男女
回覆 1669# beebeechan
我就係話星冇分陰陽咯,冇錯喎
回覆  beebeechan
沙文 2020/1/13 14:12 提交

修建聖殿就係為討好猶太人,一大訴求,缺一不可。

建神廟就係為自己過癮。

咁你都唔明!

我有IQ,你就只有iQ,短咗一截咁。
耶穌話福音傳遍天下,無話天下都會聽從福音喎。
有話: 天國有窄門,得救的人少,
那日子來臨時,好 ...
beebeechan 發表於 2020/1/12 13:22

此處嘅人好多听唔到福音, 因為傳教佬一開檔即刻殺頭。如您去呢度福音傳遍天下, 我幫您祈禱,真心嘅。
https://www1.cbn.com/ChurchWatch ... -with-no-christians
此處嘅人好多听唔到福音, 因為傳教佬一開檔即刻殺頭。如您去呢度福音傳遍天下, 我幫您祈禱,真心嘅。:南 ...
沙文 發表於 2020/1/13 16:26

當年傳教士在中國都會被斬頭哩

今日中國基民都唔少,多到北京要打壓,好似經上法魯王擔心以色列人人數太多,要接生婆浸瓜啲男嬰。

傳遍天下地極,又無話要今日,明日完成
你咁心急又托咩, 你明天要返上去交數似的。
此處嘅人好多听唔到福音, 因為傳教佬一開檔即刻殺頭。如您去呢度福音傳遍天下, 我幫您祈禱,真心嘅。:南 ...

當年耶穌自己傳都俾猶太人私了哩,徒弟叻過師傅?

你又講錯野
呢到既人唔係未聽過福音,亦唔係無人去過

天主教就去過哩,連主教座堂都起埋

新政權要反基,打壓唶

話唔埋第日有個索瑪里君士旦丁上台, 基督教變咗係國教都得.
世事難料
呢啲情況唔可以話係基督傳教士吞卜, 怕死, 無去過到傳。
面對宗教獨裁既政權,相信佛教徒, 甚至什葉派既回教兄弟去到都無運行。
係呀,佛教徒同什葉派唔夠神心怕死,您地都係咁,冇乜特別。埃及教徒現今為10-15%,都算好過架仔小小。
祠堂畀人拆L咗,即係傳教失敗嘅證據啦,您仲好意拎出泥Show
各位不妨再對照主耶穌出世同升天兩個排場。
佢出世時慌死冇人知,派天使歌舞表現畀39唔識7牧羊佬睇。
但升天時場面冷清,我揮一揮衣袖,不帶走一片雲彩;而係一片雲彩帶走我。

顯然佢就係冇完成老豆交畀佢嘅任務,叫你條衰仔去做黙西亞,你就畀人拉去釘十字架。

原來,猶太佬嘅expectation真係啱嘅,基督徒畀佢搵咗笨7。
大家再回想一下,當初佢老表同佢衝沖涼,佢老豆都有表下態:這是我的愛子,我所喜悅的。之後,見佢其實根本唔係做默西亞嘅料,就冇再出聲了。
到10架7言,都係阿穌自言自語,佢老豆一句都費L事睬佢。咁就足見我嘅分析係有道理嘅!
有啲人買咗成世六合彩都未中過, 佢地都唔會話六合彩係無人會中,
佢地仲死心塌地咁期期奉獻金錢,,,,...... ...
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:32

你自己咪係果個死心塌地咁期期奉獻金錢買六合彩的笨柒囉!
原来到頭来冇你份喎?可憐
高級模式 | 發新話題
換一個