返回列表 回覆 發帖

期待網友或權威專家發表對聖體奇跡的新科學論證

神父唔可以屌人,
於是賤徒就創立基督教做牧師可以娶老婆,
牧師在後台先同老婆/二奶/小三/女教友大戰三 ...
leefeng 發表於 2020/1/31 06:46

你把口咁很臭
真係可以優先買盒N95口罩
你把口咁很臭
真係可以優先買盒N95口罩
beebeechan 發表於 2020/1/31 07:21

咦?扮咁很純情?
講個尸吊字就叫做口咁很臭?

咁你個天誅教的神苦同木屍真係尸+吊=屌/性侵千千萬萬無辜小孩子啵!
冇屈你地班猪狗不如的畜生吖!
你個耶穌教/天誅教/基督教/耶和華/馬利亜/耶穌/包括你呢件基督屌教徒在邊一度部位咁很臭呢吓?

答啦!
沙文先生話……,你咪搵返佢囉。

正如陳版友話神蹟無L用,唔通我又搵呢句要逃版友解釋咩。 ...
抽刀斷水 發表於 2020/1/31 01:36

佢話求其一個freshman 都得,噉我咪睇下有冇佢嘅求其一人freshman 朋友或者是但一個潛水嘅物理係人出黎答囉,後嚟發覺冇,我就降低咗門檻,要求任何讀過中學物理力學電學光學嘅frefreshman,如果有興趣同把握都可以講解下,但必須持公開、邏輯、嚴謹嘅科學態度,但係都冇人答,大家熱衷於情緒發洩嘅傾閑偈,咪變成而家噉囉。
BB疹同逃出魔幻紀都唔信有輪迴,都唔信有佛,所以信左天主教。但問題係聖經內容真係有好多漏洞,真係唔信聖經好過信聖經。
如果我信天主教,對下列三件事的態度是

1)都靈裹屍布
(可能相信,但不會深信不疑。)
2)瓜達盧佩聖母斗篷
(唔知道,不會相信。)
3)意大利蘭佳諾天主堂聖體聖血奇跡
(唔知道,不予置評。)

但我相信花地瑪的奇蹟。

總之,我相信耶穌有能力行神蹟。但上述所謂的神蹟,我不會深信不疑。我的信德比較淺。
其實陳版友幾時講過神蹟無L用既呢
beebeechan 2020/1/31 01:52 提交

呢句你包哂信與不信啦,即係所有人都冇用,簡稱無L用:

信既人係唔需要神蹟來信;
不信的人, 神蹟對佢地無作用既
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
呢句你包哂信與不信啦,即係所有人都冇用,簡稱無L用:

信既人係唔需要神蹟來信;
不信的人, 神蹟對佢地無作用既

抽刀斷水 2020/1/31 17:12 提交

咁對半信半疑過啲呢?
(令哈佛專家信多一日耶穌先信番觀音卦)

而且你又唔記得咗神蹟在#98提到既作用。
(在我看,花地瑪三個由牧童帶來既訊息,緊要過太陽跳舞。)
咁對半信半疑過啲呢?
(令哈佛專家信多一日耶穌先信番觀音卦)

而且你又唔記得咗神蹟在#98提到既作用。 ...
beebeechan 發表於 2020/1/31 20:01

有懷疑就唔係信啦,唔通半信半疑要上咗天堂來回地獄又折返咩?

#98傳達訊息喎,咁傳畀信既人定唔信既人啫?最終咪又係無L用。

抽刀斷水 發表於 2020/1/31 20:30

咁武漢肺炎都有潛伏期哩,
一惹到就發作咩

由唔信, 到好信.....都係有過渡期㗎嘛.
#98傳達訊息喎,咁傳畀信既人定唔信既人啫?最終咪又係無L用。

呢個世界咁多假先知, 邊個先係真, 係來自天上既呢?
訊息夾住個神蹟而來, 當然有把炮, 堅野咁囉
所以,教會唔止信, 仲依訊息指示做了.
所以, 好多神棍講耶穌時都會玩魔術, 弄蛇,
請臨記...萬佛朝宗

咁又唔使來回天堂地獄咁誇張
不過,現實中的確唔少人由信,變咗冷冷淡淡,仲會離教,老來哩,又返番教會。
咁神父又係咪即係牧師先, 睇你上邊既文意, 你依家都知兩個係唔同㗎勒。
喇嘛同和尚都係修同一佛法 ...
beebeechan 發表於 2020/1/31 01:19

「神父」、「牧師」名稱不同,實質一樣,都係講「神蹟」呃人搵食,在你爺爺眼中都係一幫社會人渣,並無不同。
哈。。。無花果樹與以色列民族, 唔係單一事件,
係統一事件。
beebeechan 發表於 2020/1/31 01:20

無花果樹故事只講無花果樹,與以色列民族無關。BB仔,你腦子仍處於BB仔階段,莫要同魔幻那樣講是「比喻」。
又有笑柄哩。。。
你在#172先話本書都無講要信先有效
beebeechan 發表於 2020/1/31 01:21

你爺爺話妖書冇話被摸嘅人要有「信德」先有效。
「神父」、「牧師」名稱不同,實質一樣,都係講「神蹟」呃人搵食,在你爺爺眼中都係一幫社會人渣,並 ...
旁觀者 發表於 2020/2/1 01:22

咁我話「你老婆」同「妓女」名稱不同,實質一樣,並無不同:下邊開放俾男人用,又得唔得呢?
你爺爺話妖書冇話被摸嘅人要有「信德」先有效。
旁觀者 發表於 2020/2/1 01:31

你唔留心老師講野
睇番#130老師教咗你乜
無花果樹故事只講無花果樹,與以色列民族無關。BB仔,你腦子仍處於BB仔階段,莫要同魔幻那樣講是「比 ...
旁觀者 發表於 2020/2/1 01:27

聖經本來就係充滿比喻既書
你唔識,
就好似大媽大叔去日本料理叫白灼刺身咁囉,
唔好同人講日本菜哩
聖經本來就係充滿比喻既書
你唔識,
就好似大媽大叔去日本料理叫白灼刺身咁囉,
唔好同人講日本菜哩 ...
beebeechan 發表於 2020/2/1 02:09

比喻???
謊言就認咗佢啦!
比喻???
謊言就認咗佢啦!
leefeng 2020/2/1 03:06 提交

有時真唔知隔離屋條狗做咩吠得咁嘈。
高級模式 | 發新話題
換一個