返回列表 回覆 發帖

看了新證據,你是增強了信心還是越來越大惑不解?

因為現今科技越来越進步,所以,關於聖體奇跡,可讓我們當面對話以求證真相的現代證人及證據將會越来越多。我相信,這個趨勢發展下去,展現在我們眼前的事實將會更深更廣更精確,但奥跡就是奥跡,不相信的人將會越來越大惑不解。
https://www.youtube.com/watch?v=d1oOk3-GbE0
糟了,無論我怎麼看,總是覺得這是騙局多於是奇跡,就好像年前香港的影音使團聲稱發現挪亞方舟一樣,我應該怎樣改變自己的偏見呢?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
糟了,無論我怎麼看,總是覺得這是騙局多於是奇跡,就好像年前香港的影音使團聲稱發現挪亞方舟一樣,我應該 ...
抽刀斷水 2020/4/29 18:26 提交

方舟遺址是假,証據多籮籮。
聖體神蹟怎樣假,只憑「覺得」,
的確是有點「糟」。

不如你又好似我說旁觀者「丹麥中醫奇蹟」是假咁,做少少 fact check,讓大家知道做假的蜘絲馬跡在那裡。
妖徒撒謊造假當食生菜,BB仔你就話妖徒有「三十三億」、「科普特語專家」、清末「官府有參與打教」,都唔知個恥字點寫。
    要證明「神蹟」,擺係面前,你就去摸武肺病人,有幾十億人睇住,那才有說服力。妖徒也講得可以移山倒海咁巴閉,叫你搬獅子山去填大嶼山海面,慳番香港人萬億儲備,你又縮個頭入龜殼。
    咁唔出奇,妖徒就同祖師爺一個鳥樣,最叻係吹牛。妖徒又話移鼠吃飽五千人,事實佢餓到發瘟都變唔出粒無花果。又吹信佢嘅都「得著百倍」,事實佢連個窮寡婦兩個斗零都呃,衰騾到冇影。
    總之,有基督妖徒,陀衰整個人類。
嗱,呢句的確係事實:

耶穌自己冇寫過一隻字嘅著作,福音書全部係耶穌死後幾十年先寫成,作者亦全部唔係耶穌自己嘅入室弟子,而係好後期嘅人,根本冇一個係見過耶穌本人和聽過佢教導嘅人。

耶穌只活在吹牛的賣國賊基督教徒口中!
妖徒撒謊造假當食生菜,BB仔你就話妖徒有「三十三億」、「科普特語專家」、清末「官府有參與打教」,都唔知 ...
旁觀者 發表於 2020/4/30 03:23

見呢到 #129

得閒轉貼多啲文等版友笑下,好過番炒吖
(一樣係唔使用你既腦)
嗱,呢句的確係事實:

耶穌自己冇寫過一隻字嘅著作,福音書全部係耶穌死後幾十年先寫成,作者亦全部唔係耶穌自己嘅入室弟子,而係好後期嘅人,根本冇一個係見過耶穌本人和聽過佢教導嘅人。

leefeng 發表於 2020/4/30 03:55

得過講字有銀用咩?
你拎得出瑪竇福音,若望福音。。唔係瑪竇,若望係作者既証據先哩

唔使理據,你話福音係火星人,土星人,本星人同金星人寫既都得哩
嗱,呢句的確係事實:

你呢句,係咪暗串旁觀者貼過篇「丹麥中醫神話」係「唔係事實」咁呢?
嗱,呢句的確係事實:

耶穌自己冇寫過一隻字嘅著作,福音書全部係耶穌死後幾十年先寫成,作者亦全部唔係 ...

孔子都係述而不著
咁你快啲把《論語》掉咗佢哩
我都唔明點解呢個壇,來來去去都係只得兩個白痴仔發帖反基
我都唔明點解呢個壇,來來去去都係只得兩個白痴仔發帖反基
beebeechan 發表於 2020/4/30 07:01

根據版主俾既數據,

Top Traffic Countries / Regions
Last 24 hours
Country / Region        Traffic
United States            19,713
China                        13,589
France                       8,940
Hong Kong                7,366
Canada                     3,412

本壇到訪者以內地人,海外華人居多,
佢地見到班港青講野咁屎,無腦,
真係掉哂香港人既面子囉
嗱,呢句的確係事實:

耶穌自己冇寫過一隻字嘅著作,福音書全部係耶穌死後幾十年先寫成,作者亦全部唔係 ...

你平時喺香討搬咁多貼文嘢過嚟轉載,呢度大家係可以分享下其他網嘅話題,但係對於嗰度嘅跟貼評論,我覺得你應該閱讀咗理解咗,然後用翻自己語言講出嚟好啲。https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&;tid=29010620&extra=page%3D1&page=4一字不漏咁搬字過紙就似乎……,起碼都要fact check睇下佢講得啱唔啱先抄啊。
文字搬運..............新興行業喔!
文字搬運..............新興行業喔!
beebeechan 發表於 2020/4/30 11:06

參考:  香港討論區>學術及文化交流>宗教異見辯論>信仰與中西醫的關係>#46
你平時喺香討搬咁多貼文嘢過嚟轉載,呢度大家係可以分享下其他網嘅話題,但係對於嗰度嘅跟貼評論,我覺得 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/30 10:16

耶穌都可以搬,點解別人又唔得呢?
學耶穌話齋,搬得唔好嘥吖馬!
嗱,我又搬,你吹咩?

信耶穌的真可憐,拜了二千年的所謂救世主,
耶稣鬼鬼祟祟寧願躲在一塊麵餅中,扮神秘,扮奇蹟?
(竟然衰到要躲在一塊麵餅中???)

下次可能又躲在猪中?馬桶中?垃圾中?
冇面見人?或根本冇能力出来見人呢?
一個幽靈永遠沒有能力大大方方地在全人類面現身一次?
所謂奇蹟講出來是否羞家到㭍出國際呢?
呢個教,不但夠面皮厚又夠無恥,真是無恥者無敵!

耶穌都可以搬,點解別人又唔得呢?
學耶穌話齋,搬得唔好嘥吖馬!
嗱,我又搬,你吹咩?

信耶穌的真可 ...
leefeng 發表於 2020/4/30 13:05

最弊係你在香討那邊, 都俾『反基貓』鬧到你一文不值, 恥與你為伍哩,
依家你又用佢既話, 舐佢口水沬,
你吹咩?

leefeng 發表於 2020/4/30 13:05

呢三個字, 通常都係面皮厚既人講既口頭禪

邪教都喜歡用人祭祀吃肉飲血儀式,
耶穌基督精神病教徒當然和邪神一樣天天吃肉飲血覺得滿足榮耀!
孔子都係述而不著
咁你快啲把《論語》掉咗佢哩
beebeechan 發表於 2020/4/30 06:37

有睜大你對孽畜眼睇清楚呢句冇?
【耶穌自己冇寫過一隻字嘅著作,福音書全部係耶穌死後幾十年先寫成,作者亦全部唔係耶穌自己嘅入室弟子,而係好後期嘅人,根本冇一個係見過耶穌本人和聽過佢教導嘅人。】

孔子都係述而不著?

信了精神病教變白痴係有跡可尋既!

孔子有三千弟子和七十二位精通六藝的弟子,三千弟子和七十二位精通六藝的弟子即時為孔子記述!
而且孔子的記述早過耶穌七百多年!七百多年啵,不是七百天!

耶穌呢?十二個完全無學識一腳牛屎的所謂弟子(其實係跟大騙子耶穌混的小流氓),亦冇人為耶穌記低乜叉野甚至一隻字!
本垃圾性經是幾十年後,有人覺得可以利用呢件死囚故事加埋猶太人果件垃圾耶和蛙來製作一個【教】出來呃d愚民。

本垃圾性經唔係耶穌自己嘅入室弟子寫,亦冇一個係見過耶穌本人和聽過佢教導嘅人寫的垃圾。

早過耶穌七百多年的孔子都留傳咁多弟子的記述?
甚至釋迦牟尼在耶穌之前五百年一樣有N多有學識的弟子為佢記述!

耶穌被基督教吹到點點學識智慧無雙,但乜屁或記述都冇寫低亦冇人記述?咁化學嘅?

耶穌要死鬼咗幾十年先至被人利用佢個名來寫一堆作者自己創造既經文!

你在此帖暴露你既白痴與無知,冇獨立思考冇分析能力,冇智慧,低智迷信兼妄想,
人云亦云,你只是一個低B冇腦的基督精神病教徒!
你一樣快啲把《性經》掉咗佢啦白痴仔!

.
最弊係你在香討那邊, 都俾『反基貓』鬧到你一文不值, 恥與你為伍哩,
依家你又用佢既話, 舐佢口水沬 ...
beebeechan 發表於 2020/4/30 13:20

『反基貓』反中共反埋中國,大家理念不同,冇所謂恥不恥與為伍既!
我唔認同佢某些錯誤觀點,
但反基佢有對的觀點時,我唔會介意去引用,有乜問題?
乜你以為你個精神病基督教呀?一唔啱就將人地滅教滅族咁衰格咩? !
高級模式 | 發新話題
換一個