返回列表 回覆 發帖

9分鐘了解宗教有什麼樣的貢獻

太複雜!異端原來是天主教及基督教的超級禁區!踩中地雷者,無一倖免,會死於千刀萬鍋之下!

難怪旁觀者及亞瘋之流會這麼積極反對天主教及基督教。我就寧願專門研究佛學好過。
哈佛專家 發表於 2020/5/19 00:10

阿育王經毘多輸柯因緣品記載。
佛教最大的支持者阿育王上台後, 將佛教定為官方信仰。 迫害境內的異教徒。僅在一個小國就屠殺了十萬多名非佛教徒。甚至將異教徒全家活活燒死屋中。
在阿育王暴虐的統治下,異教徒奮起反抗,殺死了信奉佛教出家的阿育王弟弟毘多輸柯。最終導致迫害的停止

你知道佛教中也有這些血腥, 又會唔會信番耶穌咁呢?

你既信仰立埸, 不嘍都係海鮮價, 日日唔同
我話耶穌係觀音既化身就係十年唔變既價錢,唔係日日海鮮價。
你呢帖真係仲衰過「丹麥中醫神話」。
小學雞學人講微積分三角幾何咁,唔識既以為你好醒,
有識之仕一睇:
根本唔係去 fact check ,一眼就睇到你係「講膠所」主席。
beebeechan 發表於 2020/5/18 04:29

唔够人講就生安白造個「丹麥神醫」出來。
    BB仔,你可有Fact check過,你哋鬼徒能摸好武肺病人、跳入個熔爐可以「永遠不見死」?
「歷史上那裡有因為爭三位一體就打起來的史實先?」
    BB仔,你爺爺嘅貼,係賞你一支擂漿棍,提送你屁眼:講明妖教唔單只打起來,而且見血。
異端原來是天主教及基督教的超級禁區!踩中地雷者,無一倖免,會死於千刀萬鍋之下!
哈佛專家 發表於 2020/5/19 00:10

一神教包括基督教(新、舊教)及伊斯蘭教,這兩躝癱不容異物,凡與它們意見不同者均要殺死,是人類文明嘅恥辱。
唔够人講就生安白造個「丹麥神醫」出來。

旁觀者 發表於 2020/5/19 03:50

你竟然話我生安白造?
有啲不要臉啵!

你搏人唔記得係邊個拎個丹麥神話出嚟咩

(呢個丹麥神話狗翕, 係你壇上既污點嚟, 當然你唔想人提)
一神教包括基督教(新、舊教)及伊斯蘭教,這兩躝癱不容異物,凡與它們意見不同者均要殺死,
旁觀者 發表於 2020/5/19 03:58

你鬧耶穌咁多年都仲未見你死
已經証明咗你講既係廢
你爺爺有講「丹麥神話」咩,攞出來睇下!
    冇嘢講就唔好講東講西,轉移視線嘞。
    冇嘢講就唔好講東講西,轉移視線嘞。 ...
旁觀者 發表於 2020/5/19 04:05

唔難喎, 仲新鮮熱辣, 未滿月

信仰與中西醫的關係...之帖 #109
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13689&extra=&page=6

#111 就係你俾我插到菊花都爆哂既回應
(至今你連一句都駁不了)
    冇嘢講就唔好講東講西,轉移視線嘞。 ...
旁觀者 發表於 2020/5/19 04:05

為防你呢啲唔要臉既小人毀屍滅蹟, 死無對証,
我截咗個圖存檔先
9唔9拎出嚟哂下太陽
既然有基督徒認為Barbara G. Walker唔係名人,冇份量?咁,以下呢啲有份量啦!

既然有基督徒認為Barbara G. Walker唔係名人,冇份量?咁,以下呢啲有份量啦!

原来耶稣不存在,呃人的垃圾基督教!中文清楚些

「歷史上那裡有因為爭三位一體就打起來的史實先?」
    BB仔,你爺爺嘅貼,係賞你一支擂漿棍,提送你屁眼 ...
旁觀者 發表於 2020/5/19 03:53

見你咁鍾意擂漿棍插屁眼, 
送俾你勒:

等你可以日插夜插

leefeng 發表於 2020/5/19 04:24

你都唔知呢到講緊乜
你彈番去香討扮超人哩

原来外國的無神論已經多到吖!
香港有些儍瓜還以為自己去信耶稣好先進?

「轉載」

其中一個無神論網頁。

https://www.atheistrepublic.com/gallery

.
見你咁鍾意擂漿棍插屁眼, 
送俾你勒:

等你可以日插夜插
beebeechan 發表於 2020/5/19 04:24

哎哟,你又日插夜插性母馬利亜囉?

信仰與中西醫的關係...之帖 #109
https://exchristian.hk/forum/vie ... p;extra=&page=6
111 就係你俾我插到菊花都爆哂既回應
https://exchristian.hk/forum/viewth ...
beebeechan 發表於 2020/5/19 04:11

冇嘢睇,你當孌童,係俾「神父」插到爆菊,唔好將自己感受,當係人哋。
高級模式 | 發新話題
換一個