返回列表 回覆 發帖

什麼叫邪教?

什麼叫邪教?基督教/天主教/法輪功就是!都是反中國來爭取自己個人和個教利益的貨色!

為什麼呢?因為中國不讓邪教在中國土地上用
「誰愛父親或母親,超過我,不配是我的人;誰愛兒子或女兒,超過我,不配是我的人。誰不背起自己的十字架,跟隨我,不配是我的人。誰要獲得自己的生命,必要喪失生命;誰為我的原故,喪失了自己的生命,必要獲得生命。」
來欺騙民眾去愚蠢地喪失生命,不好好的生活做一個對家庭對社會
負責和有用的人!

任何一個煽動人或人民去爭取
個教的利益的都可以判定為邪教!

基督教/天主教/法輪功 都属于邪教!

因為他們的【神】如果有神力係會保佑人安居樂業平安大吉,而不是叫教民去送死來為他們的教爭取存在的空間!
一個自己都冇辦法為自己爭取任何事物
和存在空間的叫做【神】?呃鬼咩!

.
什麼叫邪教?基督教/天主教/法輪功就是!都是反中國來爭取自己個人和個教利益的貨色!

為什麼呢?因為中國不讓邪教在中國土地上用「耶穌對宗徒
誰愛父親或母親,超過我,不配是我的人;
誰愛兒子或女兒,超過我,不配是我的人。
誰不背起自己的十字架,跟隨我,不配是我的人。
誰要獲得自己的生命,必要喪失生命;
誰為我的原故,喪失了自己的生命,必要獲得生命。」
leefeng 發表於 2020/6/29 01:31
首先敬谢兄。

天主教版本 - 聖瑪竇福音 10:37(马太福音10:39)。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

為什麼呢?因為中國 ...
leefeng 發表於 2020/6/29 01:31

有关的圣经里上帝【= 耶稣/耶和华】之吩咐:

马太福音10

24 「學生不能高過先生,僕人不能高過主人。

25 學生和先生一樣,僕人和主人一樣,也就罷了。人既罵家主是別西卜 a,何況他的家人呢? 26 所以不要怕他們,因為掩蓋的事沒有不露出來的,隱藏的事沒有不被人知道的。 27 我在暗中告訴你們的,你們要在明處說出來;你們耳中所聽的,要在房上宣揚出來。 28 那殺身體不能殺靈魂的,不要怕他們;唯有能把身體和靈魂都滅在地獄裡的,正要怕他。 29 兩個麻雀不是賣一分銀子嗎?若是你們的父不許,一個也不能掉在地上。 30 就是你們的頭髮,也都被數過了。 31 所以,不要懼怕,你們比許多麻雀還貴重。 32 凡在人面前認我的,我在我天上的父面前也必認他; 33 凡在人面前不認我的,我在我天上的父面前也必不認他。

「你們不要想我來是叫地上太平,我來並不是叫地上太平,乃是叫地上動刀兵。
因為我來是叫『人與父親生疏,女兒與母親生疏,媳婦與婆婆生疏;
人的仇敵就是自己家裡的人』。
愛父母過於愛我的,不配做我的門徒;
愛兒女過於愛我的,不配做我的門徒;
不背著他的十字架跟從我的,也不配做我的門徒。
      得著生命的,將要失喪生命;

為我失喪生命的,將要得著生命。

(煽动殉教【死】爭取此教的利益(标准邪教所为)))

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
[/url][/img]
    鲁迅話中國人有『想做奴隸而不得』同『暫時做穩了奴隸』兩個時期,你嘅幻想明顯超越咗 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/29 09:33

嗱,證據確鑿,成班妄想顛覆國家政權的基督教徒賣國賊,
基督教徒<逃出魔幻紀賤精>想卸責轉移視線?難囉!
信了耶穌必顛覆國家政權賣國,賣國的全是顛覆國家政權的基督教徒!

[/url][/img]
  不過,目前嘅中國人解放軍係冇三軍總司令嘅,解放軍最高領導人國家軍委主席習先生,所以如果你唔係朱德鬼魂上身,就肯定係幻想甚至係妄想,但呢個幻想好危險,係妄想顛覆國家政權。
逃出魔幻紀 發表於 2020/6/29 09:33

基督邪教徒<逃出魔幻紀賤精>妄想顛覆國家政權,
幻想自己是耶穌上身,每天在各論壇傳教向中國人洗腦,
幻想甚至係妄想學太平天國在時機成熟之時,為基督教不賣國誅殺中國人!

.
幻想甚至係妄想學太平天國在時機成熟之時,為基督教不惜賣國誅殺中國人!
leefeng 發表於 2020/6/29 11:46

本來唔想教你咁多歷史,
見你成日講住,今日益下你勒

說太平天國是基督教,
真係同話今日既法輪功係佛教一樣咁無知。

之不過,無知,又係你一向作風。

有日你正常地講野時才要去看醫生
說太平天國是基督教,
真係同話今日既法輪功係佛教一樣咁無知 ...
beebeechan 發表於 2020/6/29 22:23
基督教徒当然会尽力
基督教辩护
本來唔想教你咁多歷史,
見你成日講住,今日益下你勒

說太平天國是基督教,
真係同話今日既法輪功 ...
之不過,無知,又係你一向作風。

有日你正常地講野時才要去看醫生

beebeechan 發表於 2020/6/29 22:23

2. 「基督教」包括天主教、新教、東正教及其他信奉耶穌為救主的宗派

無知,亦係你吱吱chan一向作風,你天天咁唔正常,難怪你天天要去看醫生囉!

.

凡是打著基督教旗號的都是邪教。
說太平天國是基督教,
真係同話今日既法 ...(按:拜上帝会的太平天国,只不过是遵行上帝【= 主/耶稣/基督/耶和华/神】吩咐)
(例:“圣经” 约书亚记10:40 将凡有气息的尽行杀灭,正如耶和华以色列的神所吩咐的。

基督教1贯传销手法:
有功勋,就全归基督教!《例如,警察/消防员舍生忘死救他们时,他们多只说:‘感谢神!神的救恩!’》
出错乱,就绝非基督教!

最佳答案:
https://exchristian.hk/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=135713&ptid=13668

(谢谢龍井樹兄

林鄭就係天主教徒,教理有用嘅,你同佢講囉...

好人好事你就話教會教導有方,
出咗啲仆街冚家剷你就即刻割蓆話佢自己負責,
你個教梗無敵啦。

我都無謂多講,

你自己睇番你個奴才同主人嘅故事,睇睇自己有幾啱洗先啦。

.
基督教1贯传销手法:
有功勋,就全归基督教!《例如,警察/消防员舍生忘死救他们时,他们多只说:‘感谢神!神的救恩!’》
出错乱,就绝非基督教!
上流寄生族 發表於 2020/7/2 04:22

話太平天國係基督教,
咁係咪有日有個女人帶個細路嚟拍你門,
話個細路係你個仔,你經手既。。。。
你都照單全收既呢?

你黐哩條白痴友到,近黐者痴呀!
唉!唉!我又衰咗,又試對leefeng網友冇禮貌,嬉戲嘲諷又貼相又盛,衰上次一樣嘅嘢。唉!sorry sorry,leefeng先生,請你原諒!
估唔到我戒咗喺神學觀點討論時冒犯網友,今次就衰喺討論歷史話題上。
龍井樹先生,我就係一個人板俾你睇到乜嘢係我成日講嘅罪人嘅教會,因為我就係教會一份子,一而再喺唔同場合犯同樣嘅罪。leefeng真係一個好老師,將我內心隱藏嘅罪性挖咗出嚟,否則我都唔知道自己咁水皮,sorry sorry,多謝leefeng嘅指教。
如果我下次對任何網友冇禮貌,懇請leefeng先生或其他網友攞我呢幾句說話出嚟撻我掟我,多謝多謝!
我已經將所有得罪leefeng嘅圖片同埋說話剷曬,如果有邊度鏟漏咗,請leefeng先生通知我再刪除。唔該曬!
今次喺歷史問題上拗撬冒犯leefeng,我記得喺幾個月前亦都同沙文先生討論生物物種滅絕嘅問題時,亦都唔係幾禮貌,如果沙文覺得受到我冒犯,請你指出我覺得罪之處,我亦會刪除有關說話。sorry sorry!
話太平天國係基督教,
咁[那么] 係咪【末将翻译:是不是】有日有個女人帶個細路{小孩子}嚟(来)拍你門,
你都照單全收既呢?

你黐哩條白痴友到,近黐者痴呀! ...
beebeechan 發表於 2020/7/2 04:52

話基督教係善良教,。。。
咁係咪有日有個女人,玛利亚,帶個細路 - 耶稣 - 嚟拍你門,
話個細路係你個主,你【一定要】认头既。。。。
你都照單全收既呢?

你黐哩條耶稣白痴友到,近黐者痴呀!
話基督教係善良教,。。。
咁係咪有日有個女人,玛利亚,帶個細路 - 耶稣 - 嚟拍你門,
話個細路係你個主 ...
上流寄生族 發表於 2020/7/5 00:53

你都唔知劇情,亂咁翕

上主whatsapp 過俾若瑟,叫佢唔好休妻㗎啵。
(見瑪竇福音第一章)
話太平天國係基督教,
你都 ...
係咪有日有個女人帶個細路嚟拍你門,
你都照單全收既呢?

是!哪儿?咳咳咳快快快说说说!!!
話太平天國係基督教,
你都 ...

話太平天國不係基督教, =
話:天主教不係基督教,
話太平天國係基督教,
你都 ...
beebeechan【基督教徒】 發表於 2020/7/2 04:52
基督徒,忠心护主,失觉失敬!
基督教,矢志夺权,提防提醒!
基督徒,忠心护主,失觉失敬!
基督教,矢志夺权,提防提醒!
上流寄生族 發表於 2020/7/5 06:57

基督教你唔熟
天主教你唔曉
太平天國你唔懂

啪粒腦殘片......補補啲 IQ 哩
,提防提醒!
上流寄生族 發表於 2020/7/5 06:57

我唔需要叫人提防你, leefeng, 旁觀之流
因為人人一睇都知係硬能膠嚟
說話其實無乜殺傷力,