返回列表 回覆 發帖

驚堂木的擊案聲

頭先恰一恰,得臥龍先生報夢,終於畀我得到圓滿方案。即使全人類都有Richard Dawkins嘅自私基因,都不成問題。

夢中我見到5個女仔問我借火,我一拎cartier火機出來,佢地就除曬底褲,點火燒著佢。

我嚇到驚醒,稍一諗就明白了。就算五個童女連買油錢都冇,只要除底褲燒著佢,就可作為新姑爺的指路明燈!
根本就唔駛出街,就有十枝燈照明。
Don't know where God is but the Devil is in the details

「聖/性/牲」經:「神」要揀選愚拙的
五個糊塗的童女夠愚拙啦卦,又『砰』一聲關門唔比人地入?
「聖/性/牲」經又衰到天天被信徒拎出黎摑到七彩? !

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

所謂「明智的」,「添滿自己的油壺內的燈油」究竟係指乜野呢?
指忠誠?
糊塗的童女一樣忠誠啵,一樣耐心等到睡著了啵?

指祈禱?相信任何一個信耶穌的,天天踎塔/廁也在祈禱中吧?

樣樣都做足了,還有什麼未「添滿自己的油壺內的燈油」來取悅耶穌,取悅基​​督教呢?

只是欠一樣:就是奉獻你全部的「油壺內的燈油」/【身家財產】!

到時話之你糊塗又好,唔記得買油又好,或學沙文兄發夢,5個女仔唔記得除曬底褲又好,都一樣是耶穌所喜歡和願意見到的!

〖 耶穌爛門八字開,有信無錢莫進來!〗才是燈油比喻的真實定義!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
最後總結一下,仲有一點可以指出。

睇埋這一點,我100%斷定retarded穌係未娶過老婆嘅。因為佢完全唔了解新郎哥嘅心態。

春宵一刻值千金,佢已經夜咗返來,仲唔趕住入去洞房咩?邊L度會得閒理有人襟鍾睇下邊個,識唔識得咖?
咁嘅情節簡直nonsense到冇譜。
Don't know where God is but the Devil is in the details
因此,最震撼嘅一定唔會係砰一聲閂門或什麽驚堂木擊案聲,張床嘅headboard因撞埋牆所造成的連續不斷而富節奏感的砰砰聲較為近似,但都不及新娘的叫床咁激動人心。
我100%斷定retarded穌係未娶過老婆嘅
沙文 發表於 2020/11/20 05:59

呢個要看「老婆」嘅定義點樣睇,移鼠身邊就經常有個「楊蓮亭」,又有幾個「特寵」,呢啲算唔算「老婆」呢(或者反過來講,佢係佢哋嘅「老婆」)。講下講下,我都有啲糊塗咯。
所謂「明智的」,「添滿自己的油壺內的燈」究竟係指乜野呢?
指忠誠?
糊塗的童女一樣忠誠啵,一樣耐心等 ...
leefeng 發表於 2020/11/20 05:48
可能亦是‘印度神油’
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
btw, almost forgot. 我還有一些小問題希望樓主幫手澄清。

據悉,新姑爺回門時,糊塗童女並不在場。
她們去買的時候,新郎到了;

但係佢地買完嘢歸家,卻叫少爺開門:
後來,其餘的童女也來了,說:主啊!主啊!給我們開門吧!

請問,佢地點知少爺已經返咗黎呢?
"門於是關上了。後來,其餘的童女也來了,說:主啊!主啊!給我們開門吧!"

朋友當中的確有些人性格較多疑。但我真係唔識有邊個paranoid到唔畀屋企鎖匙姐姐。
咁姐姐出街買餸凑放學鎖唔鎖門呢?有病就睇醫生啦好心您!
其實,我都請咗兩個姐姐,Nina 同Lisa。
我注意到一個現象。當Lisa去完街返來,就算佢唔記得帶鎖匙或者門口落咗leech 佢都係叫Nina開門畀佢,從來唔敢驚動我沙三少
:「Sir, would you please get the door?」咁嘅。

點解比喻中的糊塗童女唔係搵精明童女開門,要叫事頭呢?

係咪慣晒這位少爺事必躬親,成日同下人爭做知客呢?
基督教的 ‘比喻’ 真是每 ‘比’ 必垃圾!
難為一隻二隻基督教徒還對這句「主必揀選愚拙的」廢up沾沾自喜? !

.
高級模式 | 發新話題
換一個