返回列表 回覆 發帖

諗唔到

由一個女人取卵,
殖入另一個女人子宮做代母, 懷胎十月,
生出嚟交俾領養的女人.....

咁邊個先係老母? ...
beebeechan 發表於 2020/12/3 22:20

呢個問題同耶穌個老豆係邊個有異曲同工之妙。
回覆 639# beebeechan

睇番634樓就得啦. 個膠盒係老母?
呢個問題同耶穌個老豆係邊個有異曲同工之妙。
抽刀斷水 發表於 2020/12/4 20:07

異曲不過唔同調

科學做到的,仍是需要一個麻甩佬既精。

耶穌由瑪利亞生,唔使用「精」。 只用一粒卵。
實在點搞出嚟,就唔知勒。
如果佢索性唔用女人,用其他處嘅動物,而且唔係哺乳類,又唔係乸,咁咪重更加能夠顯出祂的大能?
Don't know where God is but the Devil is in the details
如果佢索性唔用女人,用其他處嘅動物,而且唔係哺乳類,又唔係乸,咁咪重更加能夠顯出祂的大能? ...
沙文 發表於 2020/12/5 22:59

印度梵天大神哩,
佢係由隻蛋生,正一係卵生。
異曲不過唔同調

科學做到的,仍是需要一個麻甩佬既精。

耶穌由瑪利亞生,唔使用「精」。 只用一粒卵。
...
beebeechan 發表於 2020/12/5 22:29

呢啲叫單性繁殖,蚜蟲同科莫多巨蜥都做到:

https://kknews.cc/zh-hk/news/8vxjgv4.html
貴國都係起源於單性繁殖
《竹書紀年•卷上》
黃帝,軒轅氏 ,母曰附寶 。見大電繞北鬥樞星,光照郊野,感而孕,二十五月而生帝。
Don't know where God is but the Devil is in the details
男人基因正處劣勢, 460萬年後冇L晒男人, 人類就会向無需Y染色体生殖演化

https://theconversation.com/the- ... happen-to-men-90125
回覆 648# 沙文

咁第時啲人咪當聖靈感孕係普通料?
妖, 佢捱到多2、3百年先算。到時冇人識呢個term
p.s.既然Y染色體有先天性缺陷,咁上帝造男人先實屬搵笨概念,本thread亦應踢爆之
呢啲叫單性繁殖,蚜蟲同科莫多巨蜥都做到:
抽刀斷水 發表於 2020/12/6 09:05

單性繁殖,  只可以生出毑,無公的。

耶穌是公。 所以,又不屬「單性繁殖」科。
單性繁殖,  只可以生出毑,無公的。

耶穌是公。 所以,又不屬「單性繁殖」科。 ...
beebeechan 發表於 2020/12/6 11:17

耶穌也可能是「蟻」:

雄性小火蟻是唯一不須與雌性基因結合,可以繁殖自身後代的雄性物種。

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E ... 7%E7%94%9F%E6%AE%96
好多sports都有女人嘅參與, 但係唔知點解我從來未見過鍾意釣魚嘅女人?
好多sports都有女人嘅參與, 但係唔知點解我從來未見過鍾意釣魚嘅女人?
沙文 發表於 2023/12/29 21:58

你無見過應該有一定既理由,但我search "fishing woman" 就彈咗好多出黎,係咪為咗滿足好似你呢種未見過既人?

係咪擺拍㗎? 我見人哋係用Rod belt頂住條魚桿, 唔係搵個格甩底夾住㗎喎

唔好意思,蛙島無機會釣咁大條魚,無呢方面既覺悟。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
凍飲常會加冰,例如果汁、汽水、ice tea, cocktails, Cognac,champagne….

點解我從冇見過人飲啤酒加冰?
凍飲常會加冰,例如果汁、汽水、ice tea, cocktails, Cognac,champagne….

點解我從冇見過人飲啤酒加冰 ...
沙文 發表於 2024/1/10 16:09

越南人懟啤就鍾意加冰架喎

https://ama-vietnam.com/why-do-vietnamese-people-put-ice-in-their-beer/
點解我從冇見過人飲啤酒加冰?
沙文 發表於 2024/1/10 16:09

飲酒既人通常都怕被人笑唔識飲,於是定埋啲無聊規矩,一旦唔跟就大家一齊恥笑。

除咗啤酒加冰外,仲有紅酒唔可以雪凍黎飲,tequila 唔會就咁溝七喜做long drinks而要做pop一啖飲哂,諸如此類。

我就專門突破呢啲規矩,啤酒係可以加冰,紅酒係可以雪凍飲,menu無都特登叫tequila seven,無人恥笑到我。
高級模式 | 發新話題
換一個