返回列表 回覆 發帖

令人戰慄的聖經裡面

再講,「聖」經時代,妖徒只佔少數,到咗羅素(女麻)(女麻)同羅素時,情況大不相同,羅素周圍都係妖徒,羅素話唔怕做少數,同佢「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」睇法前後一致。
再講,「聖」經時代,妖徒只佔少數,到咗羅素(女麻)(女麻)同羅素時,情況大不相同,羅素周圍都係妖徒,羅素話唔怕做少數,同佢「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」睇法前後一致。
旁觀者 發表於 2020/12/18 01:12

「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」,無一例外。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」,無一例外。

leefeng 發表於 2020/12/17 19:53

你講嘢唔合羅汁又一例證
“大多都是” -- 即係並非全部
同“無一例外”明顯有矛盾

大哲學家嘅偉大人格,其實喺佢兒童時代被聖經金句塑造成。佢自己亦都心知肚明, 所以就唔敢講"無一例外", 而且話明" Her emphasis upon this text led me in later life to be not afraid of belonging to small minorities.  "
你講嘢唔合羅汁又一例證
“大多都是” -- 即係並非全部
同“無一例外”明顯有矛盾

大哲學家嘅偉大人格, ...
沙文 發表於 2020/12/21 01:28

大哲學家起初以為真是「聖經金句」,細細個被呃到陀陀擰,但當年紀大學識高之後就知道呢d所謂「聖經金句」全部都是BS!
好人自會是好人,出於「污泥/聖經」而不染。
至於壞人一接觸「聖/性經」就會原形畢露,狐狸尾巴越伸越長!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
No la, 大哲學家自己認金句指導其日後偉大人格"this text led me in later life to be not afraid of belonging to small minorities.  "
Don't know where God is but the Devil is in the details
No la, 大哲學家自己認金句指導其日後偉大人格"this text led me in later life to be not afraid of belon ...
沙文 發表於 2020/12/21 01:48

唉,咁都睇唔到個中之精要?
罗素睇見一本咁既「垃圾」,羅素嫲嫲都當宝?
證明呢個世界真係冇乜野系值得罗素afraid的囉!

.
個中之精要is "this text led me in later life."
Don't know where God is but the Devil is in the details
個中之精要is "this text led me in later life."
沙文 發表於 2020/12/21 03:37

已經寫得好清楚啦!咁都唔明?真水皮!
                                                      " this text led me 反基督教  in later life."

.
呢樣嘢就係聖經金句教大哲學家。所以證明聖經的確有益世道人心,將您仰慕嘅大哲學家教育成材。
人地神父有教會包食包住,梗係可以全身投入啦,我呢仲要四圍張羅五斗米架。

除非呢個網既網友養起我 ...
抽刀斷水 發表於 2020/12/13 16:04

本網都有募捐link,網友唔捐錢養起您,或者就係因为認為您未夠班呢?

不如頒行new 版規,留言要收費,可大大增加您的收入。
開一條thread的付費rate最貴。
然後每一條post都要付費,但rate比開thread平一些。
以上都係計算一個basic rate.仲要計字數,標點都計。頭10個字收費最貴,第11-99字平些,第100-199字又平些……
但注冊保持免費。齋睇係唔駛錢,因為要引咗人落踏先,佢睇到唔順超言論抵唔住頸就會駁嘴……
last but not least, propose這版規的人仕不但終生免費,仲有得抽commission.
P.S 唔記得提,傳教thread要免費。因為用來吸引抵唔住頸反基駁嘴。
即係好似disco要有ladies' night 吸引麻甩佬嘅原理。
若您等錢駛,仲可以注冊假教徒網名發傳/護教帖引反基群攻。
P.S 唔記得提,傳教thread要免費。因為用來吸引抵唔住頸反基駁嘴。
即係好似disco要有ladies' night 吸引麻 ...
沙文 發表於 2020/12/23 15:35

嘻!有意思。終於發現我同沙文嘅思維有交集。你呢句好正!每次你同你啲同學仔抵唔住頸喺我嘅thread度反基駁嘴時,我就多謝天主嘅安排兼求天主祝福駁嘴同學。因為你呢個觀點我以前曾經發帖講過以下幾句:
「原來你我他都與歷史上迫害基督徒的希特勒、史大林、波爾布特、金正恩、巴格達迪等歷史猛人均屬同事關係,大家都依照天主的安排,各司其職,為新天新地的早日到來而努力工作著……加油吧同事們!讓我們理智地選擇一份高薪厚職,在各自的崗位上高聲讚美天主!決不辜負Boss對我們的信任。」
多謝你建議免費發帖我都有份,最好我都有得分commission 啦。
回覆 132# 逃出魔幻紀
世界上唔會有兩個人對每件事的意見都相同。
但亦唔會有兩個人對每件事的意見都唔同。

leefeng版友反基,都係走唔出聖經的五指山,聖經都係一早話咗有人會反基咖啦
真係教仔都未必咁聽話。
「世界上唔會有兩個人對每件事的意見都相同。
但亦唔會有兩個人對每件事的意見都唔同。」

有冇人認為我講得唔啱?
如果有,就證明我講得啱
「世界上唔會有兩個人對每件事的意見都相同。
但亦唔會有兩個人對每件事的意見都唔同。」

有冇人認為我講 ...
沙文 發表於 2020/12/23 17:29

雖然係噉話啫,不過同你互相頂嘴咁耐,面阻阻,忽然間雙方意見bingo ,有D想啜啖你嘅衝動,不過大家麻甩佬唔啜得……
回覆 135# 逃出魔幻紀

咁就證明你根本唔係信聖經啦

"猶達斯一來到耶穌跟前,就說:「辣彼,你好!」就口親了他。"
回覆  逃出魔幻紀

咁就證明你根本唔係信聖經啦

"猶達斯一來到耶穌跟前,就說:「辣彼,你好!」就口親了 ...
沙文 發表於 2020/12/23 18:16

我一早諗到啦,你睇唔到嗰啲省略號咩?我係想講雖然中東人有呢個習慣,但係我哋係東亞人就……,如果兩個日本麻甩佬互啜就更加……
我一早諗到啦,你睇唔到嗰啲省略號咩?我係想講雖然中東人有呢個習慣,但係我哋係東亞人就……,如果兩個 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/23 19:15
人人生來平等………………因此,快快快啜啜沙老大大 & 他的小弟弟吧!
雖然係噉話啫,不過同你互相頂嘴咁耐,面阻阻,忽然間雙方意見bingo ,有D想啜啖你嘅衝動,不過大家麻甩佬唔啜得……
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
中東人有講亞孟呢個習慣,您東亞人有樣學樣,學得好到家喎, 学而時習之, 應該唔会有問題
人地神父有教會包食包住,梗係可以全身投入啦,我呢仲要四圍張羅五斗米架。

除非呢個網既網友養起我 ...
抽刀斷水 發表於 2020/12/14 08:04
Seriously: Concerned: ;;;;;;;;;
Should i be to donate 離教者之家, how can there be  guaranteedly none trace of my real identity leaked? THX.
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
高級模式 | 發新話題
換一個