返回列表 回覆 發帖

只有中國才做得到的工程

梗係唔會揀呢聽咁慢嘅transportation, 而家好得閒乎?所謂高鐵,其實technology甚落後。c919又搞不出名堂, ...
沙文 發表於 2021/1/17 17:41

乜有人以為個個都坐得起飛機?個個都坐得起hyperloop?難怪嘅,d人信耶穌信到懵L曬,
以為真是個個可以天天食魚翅撈飯,過河只要信本性經就可以水上飄咁容易囉喎!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2021/1/18 02:51

如果Hyperloop比高鐵便宜,的確是民生之一大福利,一於拭目以待。
目前我坐住350km先啦!不過你咪坐囉,你要等Hyperloop。對嗎?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高鐵唔抵搭嘛
https://ezone.ulifestyle.com.hk/ ... 9%E6%AF%94%E8%BC%83
投資起咗高鉄,遲尐hyperloop ready,咁就呻笨。又貴過人又慢過人
Don't know where God is but the Devil is in the details
高鐵唔抵搭嘛

投資起咗高鉄,遲尐hyperloop ready,咁就呻笨。又貴過人又慢過人 ...
沙文 發表於 2021/1/18 04:14

起到先至算啦! 咪到時食唔到無花果,又鬧人地hyperloop囉!

.
實快過共產主義實現
elon話要整嘅嘢,so far都未有一樣整唔到。唔同貴國嘅ic, 而家整到幾多nano話?
㗎仔60's已經有高鉄啦,您估係大6發明咩,只有中國做得到?60年前technology, 您out唔out尐?文革您都唔記得哩!
實快過共產主義實現
elon話要整嘅嘢,so far都未有一樣整唔到。唔同貴國嘅ic, 而家整到幾多nano話?
㗎仔60's已經有高鉄啦,您估係大6發明咩,只有中國做得到?60年前technology, 您out唔out尐?文革您都唔記得哩!
沙文 發表於 2021/1/18 05:31

鼠目當然只能得果尐尐寸光.
以前冇並不代表以後都冇.以前大不列顛所謂帝國夠幾威啦,依家呢,?又點呢?靠吹牛首相或耶穌出黎救國呢?

㗎仔子弾高鉄我一樣坐過, 都係350正d.
㗎仔60's已經有高鉄, 咁你有冇坐過呀?有冇比較過呀?如果兩樣都冇, 車,又學學埋埋性經齋噙?

以前叻有鬼用咩?至緊要將來叻,丫馬!

二千年前,夠吹耶穌可以救世啦,全球covid信耶穌的教徒死到屍堆如山囉,好叫耶穌出黎啦!

得閒睇下中三學生既高見,成日躲在井底自怨自艾有鬼用咩?
錯誤既文革並不代表永遠錯誤下去. 你老豆如果做錯一件事,你有打算同佢脫離父子關係咁呢?

耶禍華夠一樣
好多人啦,你又信佢?
你同尾國一樣,都是雙標的貨!!

.
跟人尾食人屁就有份啫,將來邊個叻,就睇下邊個多航母。
錯誤既文革並不代表永遠錯誤下去. 你老豆如果做錯一件事,你有冇打算同佢脫離父子關係咁呢?
leefeng 發表於 2021/1/17 16:45

already did.
沙文 發表於 2021/1/21 01:00

原來你咁鬼OUT架?乜冇讀過乜野叫做後來居上咩?估下以今日的國力,會唔會出產更多更大既航母吖嗱?

中国海军正以惊人的速度增加舰艇。2014-2018年,中国新下水潜艇、战舰、两栖舰艇和辅助舰船的数量超过了德国、印度、西班牙和英国海军的现役军舰总量。仅2016年度,中国新入列的战舰数就达到18艘,2017年又至少新增了14艘。相较之下,美国海军2016、2017年仅分别入列5艘、8艘新舰。若中国海军保持这一扩张速度,未来15年内,其舰队规模有可能达到430艘水面舰艇及100艘潜艇。

美国国防部称,中国海军的现代化建设强调升级,并“增强其沿海作战能力,特别是针对南中国海和东中国海域。”为此,中国加大了江岛级(056型)轻护卫舰的生产力度。自2013年首舰入列到2018年年中,投入服役的056型轻型护卫舰超过41艘。

大而少有L用
沙文 發表於 2021/1/21 01:00

得閒多d望下個井出面啦,井蛙!
一天到晚舔耶稣屁股的人终歸會屎得好惨嘅!

美國在亞洲的海軍統治地位的終結
The End of U.S. Naval Dominance in Asia

.
您唔識整 Electromagnetic Aircraft Launch System, 統碌L
already did.
沙文 發表於 2021/1/21 01:01

根據你既標準要求:你自己記得今日在【離教】發誓,你沙文呢一生人永不做錯事】!!!!

如果你already did任何一件錯事,
記得自動同你的子女脫離關係(因為你的already did),反正你的子女一定會話沙文already did,永遠要仇恨沙文,同佢脫離關係,再揾人打9沙文,沙文不再是佢地既老豆!且以你既標準要求你應該自發性切腹向你的子女們謝罪,
讓佢地解氣,你的already did錯係永不止息,所以你必须循環再循環切腹,佢地先至消恨解氣架!

.

.
您唔識整 Electromagnetic Aircraft Launch System, 統碌L
沙文 發表於 2021/1/21 02:35

咁低B既言詞講出黎已經粉碎咗你沙文在離教既聲譽啦!自己想下錯係邊度?

.
沙文 發表於 2021/1/21 02:35

何謂,
美國統碌L在亞洲的海軍統治地位的終結
The End of U.S. Naval Dominance in Asia

https://www.lawfareblog.com/end-us-naval-dominance-asia

.
因為全球都吾識Electromagnetic , 终於服晒全球臣服, 海軍就唔駛統治地位啦
因為全球都吾識Electromagnetic , 终於服晒全球臣服, 海軍就唔駛統治地位啦
沙文 發表於 2021/1/21 03:43

up乜春?

.
布拉格之春
回覆 27# leefeng

大啷裏坐下高鐵呢老爺嘢都v娃鬼叫
仲好意思丈幾厚面皮拎出黎show off.
高級模式 | 發新話題
換一個