返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

岳飛係叫手下食人㗎?
你耍白 ...
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:08

岳飛:「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」只係表示對侵略者嘅痛恨,並非要軍士食人。
    BB仔,你智商只停留在 BB階段,怎會了解文章意思呀。
「凡有氣息的盡行殺滅」, 咁以色列人又有無跟住做咁呢?
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:28

以色列人冇跟住做係另一件事,你鬼主教妖徒食人,就絕非好東西!
    BB仔,你跟在後面「上主」、「上主」咁舔佢屎窟,就證明你黑白不明、是非不分,真係枉為人咯。
好似龍井樹網友咁樣,佢可能冇憎恨呢度嘅人,只不過頂唔順呢度嘅討論氣氛
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:21

龍井樹網友已講過你是非不分,一眼睇落去,見你寫嘅嘢囉哩囉嗦就覺厭煩,所以懶得再看。
我真係唔中意你瘋支持共產黨,而且你瘋反基也好像有點走火入魔。

我呢次比較支持BB疹。
我真係唔中意你瘋支持共產黨,而且你瘋反基也好像有點走火入魔。

我呢次比較支持BB疹。 ...
哈佛專家 發表於 2021/3/5 01:34
请问可不可解话多几句
谢谢谢发发发
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
岳飛:「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」只係表示對侵略者嘅痛恨,並非要軍士食人。
    BB仔,你智 ...    BB仔,你智商只停留在 BB階段,怎會了解文章意思呀。
旁觀者 發表於 2021/3/5 00:31
同意爷爷,beebeechan 不如轉名叫「低beebee//////bee」 哩, 呢個名襯佢多啲

谢谢爷爷启发
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
唔可以
    BB仔,你智 ...
旁觀者 發表於 2021/3/5 00:31

你認真啲對待抽刀的貼文好嗎??
回覆  逃出魔幻紀

[quote]鬧人你估好開心咩,都要打餐慒既,對方又未必願意睇

抽刀斷水 發表於 2021/3/3 21:09 [/quote]「鬧人你估好開心咩,都要打餐慒既,對方又未必願意睇」呢個觀點未必啱,你睇下你講完之後啲人鬧得幾熱烈?打得幾落力?
公園同茶樓有好多阿伯每日坐喺同一地方圍堆討論時事,鬧特朗普,佢地明知特朗普聽唔到佢哋嘅發言但係都要鬧,為乜?我都有啲咁嘅親戚,點勸佢都冇用,我擰轉背都未行遠就聽到佢又試鬧呢個鬧嗰個,宜家佢年老不良於行去唔到茶樓,喺屋企鬧林鄭,屋企人又唔搭佢,變成鬱鬱寡歡。由此可知「鬧人」係某啲人每日樂此不疲嘅過日晨方式同精神寄托,或者佢哋根本就需要鬧人,antifa班人鬧到特朗普走咗而家咪揾民主黨黎鬧啰。

除咗leefeng話中意「離教」可以自由鬧人之外,上流寄生族亦都建議過我多啲嗌交,佢話喺屋企
夫妻/親子要盡量避免嗌交,但喺呢度嗌交就「提神醒胃,延年益壽= 情趣」,可見嗌交會令佢哋開心。

我就算同你輕輕手講呢啲嘢,都難免散發咗啲負能量,同本帖宗旨有抵觸,更何況嗌交?你好似信佛教嘅,唔通佛教徒向往嘅極樂世界或者低級啲嘅神仙界嘅居民都以嗌交為樂?佛教理論六道中邊度嘅居民最中意嗌交?……呢啲心得就係我喺本網交流活動嘅收穫,相信你都睇到我嘅變化,我係真心多謝校長你嘅。

曾經有人問余光中:「李敖天天找你碴(挑剔),你從不回應,這是為甚麼?」余答:「天天罵我,說明他生活不能沒有我;而我不搭理,證明我的生活可以沒有他。」,李敖固然以鬧人為樂,但余光中唔睬佢嘅理由,同我唔同反基者公開討論嘅原因有分別,我覺得我嘅理由合理啲。我以前同佢哋討論過,係想了解同學習,宜家已經了解清楚,所以唔想再同反基公開討論引起爭執,並唔係「因人廢言」,而係唔想傳播負能量,更加避免自己離開世界之後要走去嗌交嘅區域生活,亦都奉勸大家避免去嗰度。

講起學習同了解情況,忽然間諗起bigmonster,雖然我會用我生命的一切去反對佢歪曲天主耶穌基督聖言真理嘅呢種異端行為,但我好中意佢嘅「為何不能……呢?」、「為何總是……呢?」、「不去想一下自己在做什麼事的嗎? 用眼看一下事情真的沒人會嗎?」呢種說話方式,呢種語句會提醒我去自省、去思考,令自己進步。所以,喺呢一個角度講,bigmonster喺我嘅生命中留低左好嘅影響,傳遞咗幸福俾我,我要多謝同紀念佢,並將呢種思考方式傳遞開去。另一方面,我誓死反對佢嘅異端理論,但今後同佢講嘢者會諗下佢講嘅句型,檢討下目的係為咗擊倒他人自己認叻定係乜野,唔再攻擊佢本人,而只糾正佢歪曲聖經嘅觀點。
基督教徒的陰濕出曬名架啦,表面唔聲唔聲,好謙虛好君子咁,只喜歡背後插刀,殺人於無形!
唔爭在你一個了!
基督教徒的樣板有二,一是夠low,必定污言穢語!一是夠偽,笑騎騎放毒蛇!
看見越陰聲細氣,越自認謙虛的基督教徒越毒,越要小心!
經驗之談黎既,好多人上過不少當啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你認真啲對待抽刀的貼文好嗎??
beebeechan 發表於 2021/3/5 03:42

有冇眼睇清楚架?
第一係屍體,不是夾生劏黎食!
第二岳家軍吃人肉是為了可以生存去保護幾十萬百姓的性命不得已而為之!
你估耶穌教咩?
人地岳家軍為保護人而食。
基督教為侵略而食,為不服從上帝去食自己的仔女,衰格,虎毒不食兒,基督教重衰過畜生,對不?

耶利米書
  19:9 我必使他們在圍困窘迫之中,就是仇敵和尋索其命的人窘迫他們的時候,各人吃自己兒女的肉和朋友的肉。

I will make them eat the flesh of their sons and daughters, and they will eat one another's flesh during the stress of the siege imposed on them by the enemies who seek their lives.'

不少基督徒說這節經文說的是人們在圍城的情況下自己吃兒女的肉的,不是耶和華“使”的。但是這樣的“解釋”不符合“聖經”:

中文:“我必使......各人吃自己兒女的肉和朋友的肉。”
英文:“I will make them eat the flesh of their sons and daughters”

一定要夾生劏啦,仔女和朋友重生勾勾 架陰公!
天主教個個禮拜都食一次架啦,訓練有素,基督教徒食人肉飲血,教堂牧屍個個熟手技工囉!
食啦!人肉呀!飲啦!人血呀!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
唔可以
哈佛專家 發表於 2021/3/5 01:56
y【why为什么】谢谢发发发启发
抽刀斷水 發表於 2021/3/3 21:09
「鬧人你估好開心咩,都要打餐慒既,對方又未必願意睇」呢個觀

...
唔想再同反基公開討論引起爭執,並唔係「因人廢言」,而係唔想傳播負能量,更加避免自己離開世界之後要走去嗌交嘅區域生活,亦都奉勸大家避免去嗰度。
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/5 10:56 [/quote]抱歉先生敬请原谅

先生只是逃鼻
【逃避【逃避所有抗基侠《例如旁观者爷爷n LEEFENG兄的》以基督教圣经之极端恐怖主义经文对先生之询问】】

全部不过借口
「鬧人你估好開心咩,都要打餐慒既,對方又未必願意睇」呢個觀

...
唔想再同反基公開討論引起爭執,並唔 ...
上流寄生族 發表於 2021/3/5 16:11

基督徒個個左避右避,從來冇正面答過反基問的性侵/殺戮/侵略/滅族…等等問題!

.
基督徒個個左避右避,從來冇正面答過反基問的性侵/殺戮/侵略/滅族…等等問題!

. ...
leefeng 發表於 2021/3/6 03:11

如有人貼幾幅內地人隨地大便相

於是便立論說中華民族是無教養, 無公德的民族.....
有意思嗎?

不如你又唔好左閃右避, 由你嚟答下:
中華民族是否愛隨地屙屎的民族?

你在本組內就真係「隨地屙屎」勒
好很臭啊!
下流寄生虫就會話:好香
旁觀者就鐘意拎碌擂漿棍嚟撩下堆屎
又企圖叉開話題?
有冇新聞報導隨地大小便的人害咗人地細路仔女仔一世呀?又或者有成千上萬單新聞話隨地大小便害死/殺死人呀?
有冇隨地大小便的人呃咗好多錢去環球旅遊,買豪宅豪車,又累人自殺呀?
乜原來隨地大小便可以滅人族?用大小便去侵略人架咩?

你的〖隨地大小便〗並不能等價比喻〖基督教的淫賤同殺戮,禍國殃民〗啵?
點呀?冇計嗱?

.
高級模式 | 發新話題
換一個