返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

基督教徒狡辯最叻! ! ! !

如此說來,難怪性經書內如果寫:
不可行淫:就一定要淫,性侵,強姦!
...
leefeng 發表於 2021/3/9 02:47

你點解又嚟再次示範bigmonster所講嘅「他有看過本人的內容嗎? 當然沒有, 他只想自己的話。這就是簡單的自我中心, 自以為是。看一下他不是在回應本人的內容, 而是斷章取義, 只找中間一句就不停說自己的話, 本人的內容他跟本沒看」嘅作為?
我同你哋講過好多次,首先要明白人哋講乜嘢,有唔明嘅地方就思考下揾資料了解下,如果下下個口快過個腦,或者淨係郁口唔郁腦,咁就證明咗係中意嗌交唔中意學習。
學上流寄生族話齋,治學有嚴謹有求其,如果你對我講嘅嘢有任何唔明嘅地方,建議起碼用最求其嘅方法了解下:google(我建議過好多次)!如果你對邊段經文嘅理解同基督徒嘅講法有唔同,或者唔明我講乜,就去google下,例如「《馬太》10:21查經」→搜尋/search、「《馬太》10:21是什麼意思?」→搜尋/search等,如此類推……除非你係擰開咗個嗌交掣刪埋咗思考掣嘅人,否則,任何一個正常人都會用呢個起碼嘅方法嚟認識世界。
唔明白二進制嗰三種學童,第一種出於好奇心同求真精神,會帶住問題問老師同家長;第二種係神童,自學就即刻搞掂;至於第三種,你仲可以話佢乜嘢呢?
見你好中意發YouTube圖,我就順便講下,我睇YouTube只睇第一同第二種「學童」嘅片,至於第三種,無論佢嘅光譜同我幾接近幾相似,我都唔會睇。
你點解又嚟再次示範bigmonster所講嘅「他有看過本人的內容嗎? 當然沒有, 他只想自己的話。這就是簡單的自 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/9 10:26

廢話一大堆!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
見你好中意發YouTube圖,我就順便講下,我睇YouTube只睇第一同第二種「學童」嘅片,至於第三種,無論佢嘅光譜同我幾接近幾相似,我都唔會睇。
補充下,對於第三種「學童」嘅YouTube,我都會睇少少,認識下世界上呢種人嘅存在狀況。
廢話一大堆!
leefeng 發表於 2021/3/9 11:38

係佢條野太長, 你無耐性去睇人講咗乜
你點解又嚟再次示範bigmonster所講嘅「他有看過本人的內容嗎? 當然沒有, 他只想自己的話。這就是簡單的自 ...

如果你對我話你嘅言論係【廢話一大堆! 】有任何唔明嘅地方,建議起碼用最求其嘅方法了解下:google(我建議過好多次)!
.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

如果你對我話你嘅言論係【廢話一大堆! 】邊一個字嘅理解同基督徒嘅講法有唔同,或者唔明我講乜,就去google下,例如「《廢話》123」→搜尋/search、「《一大堆》456是什麼意思? 」→搜尋/search等,如此類推……

除非你係擰開咗個嗌交掣刪埋咗思考掣嘅人,否則,任何一個正常人都會明白用呢個起碼嘅方法嚟認識【廢話一大堆! 】既真正意思係乜野。

唔明白二進制嗰三種學童,第一種出於好奇心同求真精神,會帶住問題【廢話一大堆! 】問老師同家長;第二種係神童,自學就即刻搞掂乜野係【廢話一大堆! 】;至於第三種,你仲可以話佢乜嘢呢?連【廢話一大堆! 】都扮唔明,還在囉囉唆唆沒完沒了!

見到我好中意發YouTube圖,你就順便講下你點樣老鼠上天秤給大家知道,勁吹你睇YouTube只睇第一同第二種「學童」嘅片,至於第三種,無論佢嘅光譜同你既【廢話一大堆! 】幾接近幾相似,我都唔會睇,因為實在太【廢】。
補充下,對於第三種「學童」嘅YouTube,我都會睇少少,認識下世界上呢種人嘅存在狀況。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/9 12:10

你的【廢話一大堆!】加多多是油醬醋去花言巧語,你「學多」「學少」都一样只能是說着【廢話】!懂不?
beebeechan 發表於 2021/3/9 13:13

佢條野太長,才可以發揮基督教徒之極致…性…侵…吖馬!令人煩厭
如果你對我話你嘅言論係【廢話一大堆! 】邊一個字嘅理解同基督徒嘅講法有唔同,或者唔明我講乜,就去goo ...
leefeng 發表於 2021/3/9 14:04

我明白「廢話一大堆」嘅意思係講好多冇意義嘅說話咁解,唔使google。俾你形容為「廢話一大堆」嘅我嘅以上言論同信仰問題毫無關係,係關乎人吸收知識嘅方法。你話係「廢話」,即係唔認同呢種學習方法,我本來打算進一步請教你,我邊忽講得唔啱?你唔認同呢種學習方法係基於乜嘢邏輯?等我知道你係點諗嘅,開下眼界。宜家你搶先說明咗,我大概知道喇。如果你有進一步補充,希望你就我所講嘅嘢逐點指出其錯誤之處。多謝!
beebeechan 發表於 2021/3/9 13:13

係你條野太短, 我冇興趣去睇做咗愛
你自己修到一陀屎咁, 就話出嚟平天下
beebeechan 發表於 2021/3/9 01:02

你爺爺有話出來平天下咩﹖
    睇下你自己先啦:
    「妖徒有三十三億」、「科普特語專家」。
不過你短短短短短短短短短短短短短短短短短短處與長處不平衡
beebeechan 發表於 2021/3/9 01:05

長不長,只有你奶奶先知。
無論佢嘅光譜同我幾接近幾相似,我都唔會睇。

「那沒有看到就信的人,是蒙福的。」《約翰》20:29
    你當然唔會睇,瞌埋對眼盲信就係「真理」了。
你唔認同呢種學習方法係基於乜嘢邏輯
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/9 14:20

我都經常同你講邏輯:
    「那沒有看到就信的人,是蒙福的。」《約翰》20:29
    「吃飽五千人」,自己卻變唔出一粒無花果。
    隨時可以調遣「十二營多天使」護衛,幾個公安,就將佢拉去釘死。
可以講「外邦語」,你講下寧波話、山西話俾我聽下﹖
……
    這些合不合輯﹖
    你總不敢回答。重學人講啥「邏輯」呀。
咁就證明咗係中意嗌交唔中意學習。

妖徒當然唔鍾意嗌交,若在中世紀,唔再多講,早將「離教者之家」嘅反邪教者統統拉去燒死!
    「學」咗幾十年,「學」來「學」去都是非不明、黑白顛倒,唔「學」好過「學」。
妖徒當然唔鍾意嗌交,若在中世紀,唔再多講,早將「離教者之家」嘅反邪教者統統拉去燒死!
    「學」 ...
旁觀者 發表於 2021/3/10 23:29

呢個....你又點睇?

使唔使多講
自古至今,基督教的陣型都是靠強權、煽動來建立自己勢力。對抗基督教的陣型,理應以理服人,在現今對等關係的條件下,一定可以勝過基督教的陣型。

以推動文明的角度來說,任何鼓吹或實行不寬容(Intolerance)的思想和行為,無論是何種宗教或理念,都應加以壓抑。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個