返回列表 回覆 發帖

財色酒氣是好東西嗎?

是叫當基督徒的不要做「淫亂、不潔、邪情、惡慾、貪婪、忿怒、暴戾、惡意、詬罵、」
beebeechan 發表於 2021/4/19 08:33

叫基督徒?你自己睇清楚先再講啦。
可憐的一神教徒,需要為挑選一個「對」的神而苦惱,多神論就做到在多間銀行開戶口,分散投資風險啦 ...
抽刀斷水 發表於 2021/4/20 00:48

如我係為咗要在各處ATM都撳到錢, 匯豐開個戶口, 中銀開戶口,  星展又開個戶口,  荷蘭銀行又開....咁呢啲先叫係多神論。

不過, 我始終都係得一個戶口係匯豐啵
叫基督徒?你自己睇清楚先再講啦。
抽刀斷水 發表於 2021/4/20 00:50

你睇得好清楚哩咩?

你未睇就講
就做到在多間銀行開戶口,分散投資風險啦。
抽刀斷水 發表於 2021/4/20 00:48

除非你大把銀,
今日啲銀行, 戶口無最低存款都要收月費既
你開咁多戶口, 收收埋埋雞碎利息都唔夠俾月費

你唔識計成本, 你做生意蝕死你....你都係打番份工哩
無人可以完全戒哂既
beebeechan 發表於 2021/4/19 08:35

字都未識就學人講投資,難怪你投資落個邪教!
一旦「以為唔會係真既」係事實時,
都唔使total loss 卦。
beebeechan 發表於 2021/4/19 08:35

邪教就教出你個粗言穢語、滿嘴謊言嘅鬼徒,做人真係total loss 咯!
又打個比喻, 今日銀行提款咭, 到世界各地ATM都可用。
當然,要你在銀行肯開個戶口, 有放錢就撳到錢。
...
唔使驚, 耶華係大廳。
beebeechan 發表於 2021/4/19 08:36
唔使驚, 你耶稣老豆係大廳【等你屌7《宠幸》佢】。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
除非你大把銀,

...
beebeechan 發表於 2021/4/20 01:28

咁即係信教都有成本啦,鬼拍後尾枕了。
不過, 我始終都係得一個戶口係匯豐啵
beebeechan 發表於 2021/4/20 00:57

如果最後發現匯豐只係一間假銀行的話……

呢鑊就唔荒唔total loss了。
除非你大把銀,
...
唔識計成本, 你做生意蝕死你....你都係打番份工哩
beebeechan 發表於 2021/4/20 01:28
to 抽刀断水兄

基督教徒摆明明明白白当众

小你
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
to 抽刀断水兄

基督教徒摆明明明白白当众

小你
上流寄生族 發表於 2021/4/20 16:45

佢用開銀行戶口比喻歸信一些宗教,咁我無信教,自然係無開戶口既打工仔啦。
咁即係信教都有成本啦,鬼拍後尾枕了。
抽刀斷水 發表於 2021/4/20 12:07

當然要成本哩,
是不要做「淫亂、不潔、邪情、惡慾、貪婪、忿怒、暴戾、惡意、詬罵、」

自己不做上邊的還不止.....仲要幫手「背起耶穌的十字架,」(瑪竇福音16:24)
當然要成本哩,
是不要做「淫亂、不潔、邪情、惡慾、貪婪、忿怒、暴戾、惡意、詬罵、」
beebeechan 發表於 2021/4/20 21:07

以上鬼徒樣樣齊。

谢谢 - 资深天主教徒 - 逃出魔幻紀先生 - 赐经
以前我曾經拒絕過天主耶穌基督,原因是不明白祂的道理,那時的我只是不信和偶爾提出不信的理由而已。成為基
...
「凱撒的,就應歸還凱撒;天主的,就應歸還天主。」(瑪22:21(马太福音))
逃出魔幻紀 發表於 2021/4/17 14:40
基督教,尤其其传销商【传教士】,常常以此口蜜腹剑甜言蜜语来 ‘’冧‘’ 各国掌权人
(例如 :::满清(结果满清被基督教徒领导之反政府集团消灭了))

凱撒的,其实,根据圣经,
仍是天主//////上帝【tag,太平天国'S 拜上帝会】//////基督的

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13668&extra=&page=1
(基督/天主      教道\吩咐于圣经 Isaiah 66:1-5)
上主這樣說:「:
「上天是我的寶座,下地是我的腳凳,你們還能在那裡給我造殿宇,建我休息的地方呢﹖
一切都是的,
一切【故包括:凱撒的,例如:中国所有的金山\油田\铀矿\稀土\美金金银珠宝宝宝石\房地产\\\\\\\\\\\\\\\\\\军队都是我的
上主的斷語

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13819&extra=page%3D1
(萬物都出於他,依賴他,而歸於他。

基督/天主      教道\吩咐于圣经 聖保祿宗徒致羅馬人書 11:33-36:
『啊, 天主的富裕、智慧和知識,是多麼高深!他的判斷,是多麼不可測量!他的道路,是多麼不可探察!有誰曾知道上主的心意?或者,有誰曾當過他的顧問?或者,有誰曾先施恩於他,而希望他還報呢?
因為
萬物都出於他,依賴他,而於他
願光榮歸於他,至於永世!阿們。』
──上主的話。

英文版本 - Romans 11:36
All【全//////萬物things come from him.
All【全【包括:武器】】 things are directed by him. 《全{包括:军队}由祂指挥》
All【全】 things are for his praise.
May God be given the glory forever! Amen.

另一些英文版本 - Romans 11:36
All things come from God, through God, and return归还 to于 God神. Praise him for ever! Yes, it is so!

>>>>>>>>> return归还

return = 归还
证据 -
cambridge剑桥 dictionary字典
https://dictionary.cambridge.org/zht/%E8%A9%9E%E5%85%B8/%E8%8B%B1%E8%AA%9E-%E6%BC%A2%E8%AA%9E-%E7%B9%81%E9%AB%94/return
to send, take, give, put, etc. something back to where it came from

放回;歸還;帶回

(基督/天主      教道\吩咐于圣经 Isaiah 66:1-5)
上天是我的寶座,下地是我的腳凳,你們還能在那裡給我造殿宇,建我休息的地方呢﹖
一切都是的,
一切【故包括:凱撒的,例如:中国所有的金山\油田\铀矿\稀土\美金金银珠宝宝宝石\房地产\\\\\\\\\\\\\\\\\\军队都是我的
上主的斷語
上流寄生族 發表於 2021/4/22 16:18
呂振中譯本 -
永恆主發神諭說:
一切都是我手造的,
一切都是我的
但以下這種人我倒要垂看:我要垂看卑遜謙虛、心靈傷痛,一聽見我的話、就戰戰兢兢的人。

施約瑟淺文理新舊約聖經 -
主曰
、此諸物皆我手所造
、此諸物皆我使有
、凡困苦者、心憂傷者、敬畏我名者、我必眷顧、

上天是我的寶座,下地是我的腳凳,你們還能在那裡給我造殿宇,建我休息的地方呢﹖
一切都是的,……
上流寄生族 發表於 2021/4/22 16:18
有关;;;;;;;;;
基督/天主      教道\吩咐于圣经 詩篇 89:11

圣经当代译本修订版 -
天地都属于你《虫蛀 = 基督\上帝\天主》,
世界和其中的一切【虫蛀 _ 因此,包括▶▶▶主席/书记/总理/诸如此类的      都是你造的。

文理委辦譯本 -
天地寰宇萬物、咸爾所定兮。

基督天主教版 -
圣咏集:Chapter 89
Yours are the heavens and the earth; you founded the world and everything一切 in it.
https://www.ccreadbible.org/Chinese%20Bible/znccb/Psalms_bible_Ch_89_.html

外文版 -
The LORD owns the earth and all一切 it contains, the world and all who live in it.
高級模式 | 發新話題
換一個