返回列表 回覆 發帖

主教任命爆大冷 香港教區免分裂

香港互片同實彈都有,我就唔知你所謂教宗開聲既程度要去到邊,但你個「程度論」就好似話就咁斬人就由佢唔出聲,但斬人斬到見骨先開聲咁囉。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
香港互片同實彈都有,我就唔知你所謂教宗開聲既程度要去到邊,但你個「程度論」就好似話就咁斬人就由佢唔出 ...
抽刀斷水 發表於 2021/5/27 20:23

亞媽打仔, 你當係虐兒
亞媽打仔, 你當係虐兒
beebeechan 發表於 2021/5/28 03:02
上帝杀人, 你當係闲事

DELAY JESUS!!!
亞媽打仔, 你當係虐兒
beebeechan 發表於 2021/5/28 03:02

所以你非常support石鏡泉,佢之後龜縮實在不需要。
所以你非常support石鏡泉,佢之後龜縮實在不需要。
抽刀斷水 發表於 2021/5/29 23:28

激進煽情言論, 藍黃都有。

証明藍絲比黃絲理性....不易為人煽動。

而黃絲就俾啲假爆眼, 假強姦, 拋落樓煽情了, 一個二個傻仔傻女上街, 同人裝修
咁又係,成棚亞媽唔知係被煽情定係收咗錢打完仔,拉唔到兩三個就收工。
咁又係,成棚亞媽唔知係被煽情定係收咗錢打完仔,拉唔到兩三個就收工。
抽刀斷水 發表於 2021/5/31 20:01

楂藤條啲「亞媽」就要拉清光
成班「裝修佬」就要徹回控罪, 警務處長, 保安局長還要賠罪下台?
楂藤條啲「亞媽」就要拉清光
成班「裝修佬」就要徹回控罪, 警務處長, 保安局長還要賠罪下台? ...
beebeechan 發表於 2021/5/31 21:53

真係get唔到你個程度論,究竟傷害人還是傷害死物嚴重啲?

我想表達既係,你話藍營無咁易被煽情,但又煽到咁多阿媽打仔?定還是你都同意係收錢做野?

至於拉乜人,判乜人,留返畀執法同司法機關判斷啦,總之你都係覺得石鏡泉收錯皮咁啦係咪?
真係get唔到你個程度論,究竟傷害人還是傷害死物嚴重啲?

抽刀斷水 發表於 2021/6/1 11:52

呢啲係當時典型的曱甴思維...
今日你仲未退燒
國安法.........
屋企本來是無狼的,
就是有人引狼入了室
呢啲係當時典型的曱甴思維...
今日你仲未退燒
beebeechan 發表於 2021/6/1 20:04

你竟然覺得有權將我的思想定性?難怪大家都認為教徒成日都覺得自己係大判官,可惜連一向敢言既天主教會對藍黃都沉默不語,唔該你都跟下阿頭既「審慎」作風啦。
你竟然覺得有權將我的思想定性?
抽刀斷水 發表於 2021/6/2 09:55

不需要我定你性
是你曱甴性盡露: 交通燈, 地鐵售票機, 商埸玻璃....死物嚟唶!
你又話要教宗開聲要互片實彈到某程度,咁教宗會唔會因為有人「裝修」但無傷人而開聲?

自己調理下自己既邏輯先啦,淨係識話人曱甴曱甴拗唔贏人就無用啦。叫你學教會沉默,你半成都未學到。
你又話要教宗開聲要互片實彈到某程度,咁教宗會唔會因為有人「裝修」但無傷人而開聲?

自己調理下自己既邏 ...
叫你學教會沉默,你半成都未學到。

抽刀斷水 發表於 2021/6/2 11:28

一時要「開聲」
二時要「沉默」
邊個要調理邏輯呢?
簡單地說, 咪就係支持我既要開聲, 大聲嗌
反對我的要沉默囉!
一時要「開聲」
二時要「沉默」
邊個要調理邏輯呢?
beebeechan 發表於 2021/6/2 20:29

開聲係你提出既教宗開聲既條件,沉默係我觀察到教會面對香港社會情況時所採取既立場,跟到唔跟到呀?
高級模式 | 發新話題
換一個