返回列表 回覆 發帖

全球2022新年快樂!

全球2022新年快樂!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
2022年, 新年願望

願醫學更倡明, 好讓我的智慧細胞能拿出百份之一, 移殖到 F9 腦內, 以替代他豬級腦細胞
2022年, 新年願望

願醫學更倡明, 好讓我的智慧細胞能拿出百份之一, 移殖到 F9 腦內, 以替代他 ...
beebeechan 發表於 2022/1/1 23:41

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
2022年, 新年願望

願醫學更倡明, 好讓我的智慧細胞能拿出百份之一, 移殖到 F9 腦內, 以替代他 ...
beebeechan 發表於 2022/1/1 23:41

我剛想講:你祈禱咪得囉,上帝全能架嘛。

但教徒們又說,上帝自有安排,不會全按祈禱要求,上帝不是黃大仙有求必應。

祈禱又唔係似佛道咁稟神,要話啲事畀個神聽,因為上帝係全知架。

今時今日我都唔明祈禱有乜用。
我剛想講:你祈禱咪得囉,上帝全能架嘛。

抽刀斷水 發表於 2022/1/2 22:41

你識唔識乜係相對論,
即係我叫上帝打條瘋狗一鑊金既, 上帝無依我旨意做, 咁對我來看, 上帝便不是全能。
但 上帝係咪無能力打佢一鑊甘既呢?
有能力而不用, 就不能說不是全能架喎.
今時今日我都唔明祈禱有乜用。
抽刀斷水 發表於 2022/1/2 22:41

咁又打個比喻

你有年老老豆老母,
你久唔久都返吓去, 帶佢去飲下茶, 唔得閒都打個電話返去問下....

唔通你會問:
我唔帶佢去飲茶, 佢地無得食咩? 佢地自已都識去飲茶哩.
打乜電話返去哩, 又唔係有乜特別事, 佢地又無病無痛...
(你話祈禱有乜用, 就係後者既表現嚟.......無錯, 人不祈禱, 神的日子也是這樣過)
你識唔識乜係相對論,
即係我叫上帝打條瘋狗一鑊金既, 上帝無依我旨意做, 咁對我來看, 上帝便不是全能。
...
beebeechan 發表於 2022/1/2 23:21

你個上帝/基督教更喜歡有不信的無神論者信佢。
所以我啱啱單聲比你個上帝打條丟佢面既beebeechan妖孽十鑊金既,
邊一日你上載你被你個上帝打咗十鑊金既自拍照片上來做證明,我就立即信佢!
你個上帝/基督教更喜歡有不信的無神論者信佢。
所以我啱啱單聲比你個上帝打條丟佢面既beebeechan妖孽十鑊 ...
leefeng 發表於 2022/1/3 01:53

四圍放火,打人十鑊甘。。。。。。 
所以話, 你同班黑曱甴有咩分別呢?
都是那一樣的邪惡,無腦, 蠢鈍, 被人牽著走的思想奴隷

四圍放火,打人十鑊甘。。。。。。 
所以話, 你同班黑曱甴有咩分別呢?
都是那一樣的邪惡,無腦, 蠢 ...
beebeechan 發表於 2022/1/3 02:12

我反黑暴,反四圍放火,反打人(除了鼓吹暴力的基督教徒,我用筆打,不會用暴力),
反基救迷途者於水火,讓他們不要再助耶為虐害己害人,係好事黎,何邪惡之有呢?

邪惡,無腦, 蠢鈍, 被人牽著走的思想奴隷不正是你們基督教徒嗎?天天主呀主,一副奴才相!

為了基督教的私利,不惜煽動教徒去打燒老人家,
國安法拉的黑暴全部都是基督教徒,基督教想卸責?扮無辜?難咯!

.
我反黑暴,反四圍放火,反打人(除了鼓吹暴力的基督教徒,我用筆打,不會用暴力),
反基救迷途者於水 ...
leefeng 發表於 2022/1/3 04:37

見你呢兩日都唔敢再貼乜野文出嚟,
只有破口大罵, 潑婦咁
唔通我個「泥膠屎料集」有啲功效?
反基救迷途者於水 ...
leefeng 發表於 2022/1/3 04:37

可惜你唔反縱火燒教堂(仲拍埋手叫好快樂), 仲夢想打人十鑊
只有破口大罵, 潑婦咁
唔通我個「泥膠屎料集」有啲功效? ...
beebeechan 發表於 2022/1/3 05:26
对狗要讲文章?
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
只有破口大罵, 潑婦咁
唔通我個「泥膠屎料集」有啲功效? ...
beebeechan 發表於 2022/1/3 05:26
讲多无谓
做爱实际

屌你基督老母LA
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
beebeechan 發表於 2022/1/3 05:30
捉fuk你同埋陈主教n朱牧师被基督屌到好快快乐乐好快快落落。
1开年就要同你“开年”。
1开年就要同你“开年”。
上流寄生族 發表於 2022/1/3 05:40

開字無門, 你开乜忍野

教堂係黑暴和妖孽巢穴,支持燒教堂平息民憤!連個天都睇唔過眼呢d假神騙世,燒 L馬利亞同耶穌的老巢!

SEO tag,对联

谢谢谢谢谢谢leefeng兄贡献。
https://exchristian.hk/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=136952&ptid=13820
开字無門, 你開乜忍野
beebeechan 發表於 2022/1/3 06:00
【示申】

神子無申《申救///申冤///等等》,

你神乜义气

申救- 教育雲線上字典http://pedia.cloud.edu.tw › Entry › Detail › title=申救
陳述他人的冤屈並加以營救。《晉書.卷六九.周顗傳》:「既見帝,言導忠誠,申救甚至,帝納其言。」

申救_百度百科https://baike.baidu.hk › item › 申救
申救,漢語詞彙,拼音shēn jiù,意思是替人申冤並予以救助。

基督      教于圣经
使徒行傳16:31
「當信主耶穌
,你和你一家都。」

唔通你會問:
我唔帶佢去飲茶, 佢地無得食咩? 佢地自已都識去飲茶哩.
打乜電話返去哩, 又唔係有乜特別事, 佢地又無病無痛...
(你話祈禱有乜用, 就係後者既表現嚟.......無錯, 人不祈禱, 神的日子也是這樣過)
beebeechan 發表於 2022/1/2 23:29

父母要收到call,同向神祈禱,分別在於父母並非全知,你唔打黎,佢地真係唔知你想講乜。

神就唔同,你唔祈禱,佢一樣乜都知。

呢個就係我唔明祈禱黎做乜既理由喇。
父母要收到call,同向神祈禱,分別在於父母並非全知,你唔打黎,佢地真係唔知你想講乜。

神就唔同,你唔 ...
抽刀斷水 2022/1/6 10:45 提交

咁我又好少見有老豆老母話知道啲仔女夠孝順勒,然後就叮囑佢地唔使返吓嚟,連打電話問吓好都唔使。
反而係多多都好。

你抽水第日老咗時記得叫 抽仔唔好向你問好咁多,你知㗎喇。
高級模式 | 發新話題
換一個