返回列表 回覆 發帖

講一下我嘅信主退教經歷

但係garage渣喎,冇理由萬呎屋得一個車房。我而家都住緊雙車房啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
但係garage渣喎,冇理由萬呎屋得一個車房。我而家都住緊雙車房啦
沙文 發表於 2022/2/21 01:39

比你老婆 back in 入車房, 就唔慌唔係傷車房喇
沙文 發表於 2022/2/21 01:39

嗰架係俾菲傭用既
出入多數坐真升機
回覆 122# beebeechan

no problem
https://www.youtube.com/watch?v=-Lhf15RYHiA
Don't know where God is but the Devil is in the details
經二千, 三千多年的累積, 還是這麼低的誤差,
實在是可喜可賀
beebeechan 發表於 2022/2/20 06:30

我都賀下貴教。累積嘅errors一定少過入冊神父
我都賀下貴教。累積嘅errors一定少過入冊神父
沙文 發表於 2022/2/21 04:56

得把口吹, 無數痔
唔好咁樣話佢啦

Jhn 21.25 耶穌所行的還有許多別的事;假使要一一寫出來,我想所要寫的書,連這世界也容不下。
回覆  beebeechan

no problem
沙文 發表於 2022/2/21 02:26

呢啲倒車攝像給人一個「很安全」假像,
瑩幕上睇唔野就以為好安全。
鏡頭影不到的盲點還多…
駕駛者卦住望實個芒, 反而更少用肉眼檢查周圍環境是否安全才倒車。
唔好信哂囉。

就好似話「因信稱義」有耶穌既救恩就唔怕犯罪咁, 萬事有耶穌罩住。
我就冇耶穌罩都唔怕犯罪。

不過我都好贊成你落車靠眼睇. 每次backing up都presume rear bumper下面有條靚仔踎喺度.

不過我都好贊成你落車靠眼睇. 每次backing up都presume rear bumper下面有條靚 ...
沙文 發表於 2022/2/21 06:25

你天生就係荀子既「人性惡」, 衰人一個, 又點會怕犯罪。

.

犯罪你唔怕, 犯法就怕你敢勒
不過我都好贊成你落車靠眼睇. 每次backing up都presume rear bumper下面有條靚 ...

呢啲野, 未坐上司機位前便要昅定架哩.....要上咗車再落車睇架咩?
每次開車前都圍住架車巡一次, 睇下有無問題先撻車架, 乜師傅無教咩?
未必上咗車就開車嘛。喺教堂parking lot等老婆20mins,佢出來上車,點知原來有個sunday school靚妹放學玩hide and seek…...上述scenario天主係唔會咁等閒特別通知您嘅。師傅無教咩?
犯罪你唔怕, 犯法就怕你敢勒
beebeechan 發表於 2022/2/20 15:40

我工餘嘅消遣係顛覆政府, 得閒無事就分裂下國家

未必上咗車就開車嘛。喺教堂parking lot等老婆20mins,佢出來上車,點知原來有個sunday school靚妹放學玩hid ...
沙文 發表於 2022/2/23 00:46

作野無厘common 聲
玩hide and seek, lay係車尾既梗係揀啲backin既車架哩, 開車時又使睇back cam...
係 front-in 泊車先要back out, 用 back cam ..
又邊鬼個白痴玩hide and seek 會躱係架 front in 車既車尾?
我工餘嘅消遣係顛覆政府, 得閒無事就分裂下國家
沙文 發表於 2022/2/23 00:48

屎太濃時就裂肛山
回覆 135# beebeechan
你細個少玩伏匿匿, parallel parking嘅車尾都可以匿埋㗎嘛
你細個少玩伏匿匿, parallel parking嘅車尾都可以匿埋㗎嘛
沙文 發表於 2022/2/23 01:03

你識鬼泊 parallel parking....有自唔在, 攞苦嚟辛。。。。就係你呢啲人
未必上咗車就開車嘛。喺教堂parking lot等老婆20mins,
沙文 發表於 2022/2/23 00:46

20 分鐘就完事?
個牧師都幾快手下囉
沙文 發表於 2022/2/23 01:03

你叫個靚妹lay上你架車嘛
高級模式 | 發新話題
換一個