返回列表 回覆 發帖

全球男性站起來反對性別歧視

土庫曼有禮 婦女節送每位女性國民十美元

前蘇聯共和國~土庫曼要送婦女節禮物給所有女性國民,今年的三八婦女節,土庫曼所有女性國民都可以拿到國家贈送、差不多相當於三百多塊台幣的禮金。

土庫曼總統今天簽發命令,宣佈今年婦女節要發送禮金給所有女性同胞,以示敬意,她們每個人可以拿到20萬(馬納特),20萬(馬納特),換算成美元差不多就是十塊錢。

土庫曼擁有豐富的天然氣,婦女節是國訂假日。

b:越諗越把幾火,點解做女人有錢分,我地又會無丫?

事出必有因,你咪咁啦好唔好?真係失禮。

毒品與妓女捲襲土庫曼斯坦

福建禁毒網  

隨著失業率的上升,貧困現象在土庫曼斯坦首都和農村地區蔓延。因為貧困,很多青少年女性步入賣淫行業,而進入賣淫行業後又沾染毒癮,使她們無法自拔。為了維持生計,越來越多的青年女性從事賣淫活動。城市中總會出現賣淫場所,但是土庫曼農村姑娘越來越多地從事賣淫行業,而且年齡越來越小。高失業率和奇怪的勞動法導致很多年青女性從事賣淫活動。

土庫曼斯坦的法律規定,年滿16週歲的高中畢業生首先要在工廠工作兩年,然後才能上大學。但是,在土庫曼斯坦,熟練工人都沒有足夠的工作機會,又怎能為高中畢業生提供合適的工作呢?在土庫曼斯坦,讓14歲的未成年少女從事賣淫活動不構成犯罪,除非當事人涉嫌暴力犯罪。因此,與賣淫相聯繫的毒品和性傳播疾病,包括艾滋病,都在蔓延。與賣淫相聯繫的吸食毒品現象也很嚴重,而且當地人缺乏預防傳染病的意識,特別是預防艾滋病傳播的意識。

在土庫曼斯坦,吸食毒品現象在妓女中普遍存在。毒品販子總會誘惑年青女性吸食毒品,而她們一旦成癮就會為此付出任何代價。很多吸食毒品的女性提供性服務的條件就是獲得毒品。從鄰國阿富汗販賣過來的毒品在土庫曼斯坦很容易買到,而且販毒與賣淫活動的關係越來越緊密。

土庫曼人的家庭通常人口較多,由於近幾年貧困的加劇,很多父母不得不讓他們年青的女兒流露街頭,以便賺錢養活家裡的弟弟妹妹。土庫曼是一個非常注重傳統價值觀的民族,但是近年來很多未成年女孩從事賣淫活動,因為她們要支付昂貴的毒品,而這只是土庫曼斯坦面臨的問題之一。(11月21日)

編輯:王雪(實習生)

http://www.bjjdzx.org/55/2007-11-23/9238.htm
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 1# 訪客得得b 的帖子

您唔可以怪總統喎。
因為世上只有女人節,冇男人節啫。您可以向聯合國要求定您生日為男人節,到時一樣有U$10.00蚊雞請我飲茶
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 訪客得得b 於 2008-3-4 20:54 發表
土庫曼有禮 婦女節送每位女性國民十美元

前蘇聯共和國~土庫曼要送婦女節禮物給所有女性國民,今年的三八婦女節,土庫曼所有女性國民都可以拿到國家贈送、差不多相當於三百多塊台幣的禮金。

土庫曼總統今天簽發命令,宣佈 ...

我又真係唔X明, 點解d 婦解大嬸成日要爭取在職女性每個月要有M假
但又冇人話男人一生人可以有七日假走去割包皮~
呢D唔係歧視係乜X 野
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 4# Step.King 的帖子

邊X度有人咁X大個先去割包皮咖?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-3-5 11:17 發表
邊X度有人咁X大個先去割包皮咖?

你鐘意的話,四十歲割都冇問題~
花開花落花無缺!

回復 6# Step.King 的帖子

咁樣,只不過係為女士們再争取多一樣假期:
http://www.dk101.com/Discuz/view ... 1819&extra=page%3D1

人地假期始終都係多過您
雖則我從未接到過冇高潮嘅complaint,但說不定割咗之後可享有更勁更頻密的高潮,一於叫佢告假啦
原帖由 沙文 於 2008-3-5 13:19 發表
咁樣,只不過係為女士們再争取多一樣假期:
http://www.dk101.com/Discuz/view ... 1819&extra=page%3D1

人地假期始終都係多過您
雖則我從未接到過冇高潮嘅complaint,但說不定割咗之後可享有更勁更頻密的高潮,一於叫佢告 ...

依家叫你鬥多假咩? 劈炮唔好撈丫笨七~
我只是為天下男兒爭取他們應有福利而已~
花開花落花無缺!

回復 8# Step.King 的帖子

蝦,您reasoning唔掂仲要駁為師咀喎。天下男兒非人人要割包皮,咁您點樣「天下」法呀?天下者,一賜樂業人之天下呀?令狐逆賊!
原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:18 發表
蝦,您reasoning唔掂仲要駁為師咀喎。天下男兒非人人要割包皮,咁您點樣「天下」法呀?天下者,一賜樂業人之天下呀?令狐逆賊!

我有講錯咩? 人人都有包皮, 人人都可以割, 只是非人人需要割而已~
老大你果然是離教君子劍, 沒辱了岳不群的英名! 徒兒拜服~
花開花落花無缺!

回復 10# Step.King 的帖子

您冇講錯,我冇話您錯喎。您係為需要割之人爭取丫嘛,我知喎。
咁,天下間咩人係一定需要割嘅呢?您做咩咁著緊一賜樂業人嘅休假福利呢?令狐逆賊!
原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:30 發表
您冇講錯,我冇話您錯喎。您係為需要割之人爭取丫嘛,我知喎。
咁,天下間咩人係一定需要割嘅呢?您做咩咁著緊一賜樂業人嘅休假福利呢?令狐逆賊! ...

岳不群!!! 你冇需要都可以去割架~ 你仲唔止割皮咁簡單wor~
就正如你咁恨邪教, 你都娶邪教妖女啦 ~
花開花落花無缺!

回復 12# Step.King 的帖子

我見您都心甘命抵猛咁慫恿人聽邪傻霞教,係咪都割短兩寸咯,
娶一個半個魔教妖女算得乜吖?
原帖由 沙文 於 2008-3-6 20:35 發表
我見您都心甘命抵猛咁慫恿人聽邪傻霞教,係咪都割短兩寸咯,
娶一個半個魔教妖女算得乜吖?

亂講!!! 本少爺力拖朱婷妹子出教, 令世上少一人受邪教侵害, 唔通好你咁只會和魔教妖女逞口舌之爭???
花開花落花無缺!

回復 14# Step.King 的帖子

係呀,您拖妹婷妹子出教然後起勢叫人有冇需要都割包皮。咁您叫咗佢割未?
原帖由 沙文 於 2008-3-6 21:46 發表
係呀,您拖妹婷妹子出教然後起勢叫人有冇需要都割包皮。咁您叫咗佢割未?

你個岳不群丫, 私下叫朱婷妹子重投邪教的脹我都仲未同你計, 我倆私事, 任我行都未出聲! 何需你這君子劍來管???
花開花落花無缺!

咁天下男兒割唔包皮都係佢地私事啫,唔通係公事?您又管茄?
原帖由 沙文 於 2008-3-6 21:52 發表
咁天下男兒割唔包皮都係佢地私事啫,唔通係公事?您又管茄?

幫佢地爭取有薪割包皮假係私事咩?
係男人都有機會受惠, 邊似你, 攬住魔教妖女, 交功課交到眼都濛~
花開花落花無缺!

回復 18# Step.King 的帖子

既然如此,天下女兒割包皮是否有假期都唔係私事啦,咁何解妹子割包皮又會係私事呢?
原帖由 沙文 於 2008-3-6 22:07 發表
既然如此,天下女兒割包皮是否有假期都唔係私事啦,咁何解妹子割包皮又會係私事呢?

老大, 你三番四次阻止天下男兒爭取有七日有薪假期, 居心何在?
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個