返回列表 回覆 發帖

搵笨觀念大踢爆之 - Happy Mother's day

天主都有鋪同人改名癮,我搵尐世藝畀佢,咁佢唔駛咁悶嘛。
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 50# 抽刀斷水
有時,造物主又中意睇一些壞人做主角嘅戲,例如the god father,  breaking bad, dexter, bate’s motel之類。所以唔好太介意做壞人,可能得天國oscar, Emmy Award

未必係各宗教昆我地話做衰人就落地獄

回覆  抽刀斷水

又所以,您人生中有咩過癮事,其實係造物出糧畀人啫。人類為佢提供咁多entertainment, 若果佢唔畀番小小reward氹下您,到時個個都話自己係最後一代,咁造物主都冇戲睇。
因此真係唔L駛多謝佢讚美佢。係您應得嘅。
沙文 發表於 2022/5/19 03:28

如果造物主造人造物真係為咗解悶的話,咁教徒以為日日夜夜讚美主就係良好行為,點知咁就悶鬼死阿造物主喇。

我養隻狗,都想佢跑下接下飛碟接下波,我點都唔想佢郁都唔郁就咁响我面前不斷叩頭既。
回覆  抽刀斷水
有時,造物主又中意睇一些壞人做主角嘅戲,例如the god father,  breaking bad, dexter, b ...
沙文 發表於 2022/5/19 10:15

好似你睇netflix之嘛,你會揀亳無劇情咁時刻向你跪拜感謝,抑或揀有劇情、有好人壞蛋、鬥智、挑逗……咁呢?
好似你睇netflix之嘛,你會揀亳無劇情咁時刻向你跪拜感謝,抑或揀有劇情、有好人壞蛋、鬥智、挑逗… ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/19 10:57

無宗教信仰的人生 (不管是追求回到天父國, 或是脫苦海免輪迴...)又是不是「亳無劇情」的一生?
人生就只管吃, 喝, 拉, 屌......
如果造物主造人造物真係為咗解悶的話,咁教徒以為日日夜夜讚美主就係良好行為,點知咁就悶鬼死阿造 ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/19 10:54

恭喜你, 你養到呢隻狗, 一啲都唔會悶.

不妨養多幾隻
造物主全能架喇,相當於我係個好有錢既人有N個工人,打掃完咪再買個套新梳化囉,咁又有乜所謂?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
造物主全能架喇,相當於我係個好有錢既人有N個工人,打掃完咪再買個套新梳化囉,咁又有乜所謂? ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/19 21:21

你呢個思維, 就係大洪水思維。。。
鏟走篤眼篤鼻唔鍾意既野就算數, 而唔係去訓練好隻衰狗, 聽聽話話

呢個練狗師就係鍾意把有問題衰狗, 教番好, 變成服從的.
天主, 就係教緊你
呢個練狗師就係鍾意把有問題衰狗, 教番好, 變成服從的.
天主, 就係教緊你 ...
beebeechan 發表於 2022/5/19 21:35

你又返返去要啲叩頭讚美主既狗既邏輯了,你諗下如果造物主要解悶,係會鍾意叩頭狗定係活躍狗咁呢?
你又返返去要啲叩頭讚美主既狗既邏輯了,你諗下如果造物主要解悶,係會鍾意叩頭狗定係活躍狗咁呢? ...
抽刀斷水 2022/5/19 22:40 提交

服從既狗唔等如唔活躍架喎

「都想佢跑下接下飛碟接下波」時佢都聽你支笛吖

唔似沙文狗咁, 你要佢接飛碟時, 佢就卦住溝女
究竟我哋要唔要多謝父母養育之恩?
若果您老竇老母生您出來dump出街,咁群眾會屌鳩佢地,政府會拉佢地。可見,佢地養您係老馮嘅。咁,您做乜L嘢多謝佢地做一樣老馮嘅嘢?

不過,為了面口好睇尐,禮貌上講聲多謝亦都無乜所謂。

狗多謝master嘅理由就充足尐喎。狗主就真係唔係老馮要養狗!

所以,狗表演多些surprise等主人睇得開心,下下服從,太過predictable.主人就覺得冇癮。
Don't know where God is but the Devil is in the details
究竟我哋要唔要多謝父母養育之恩?
若果您老竇老母生您出來dump出街,咁群眾會屌鳩佢地,政府會拉佢地。可 ...
沙文 發表於 2022/5/20 00:30

當年孔融講呢番說話, 連奸雄曹操都頂佢唔順: (死仔, 亂膠翕! 大逆不道), 拉咗佢, 拎去斬
好采你生在呢個文明年代。不然, 不斬你也要..司馬遷
若果您老竇老母生您出來dump出街,咁群眾會屌鳩佢地,政府會拉佢地。可見,佢地養您係老馮嘅。咁,您做乜L嘢多謝佢地做一樣老馮嘅嘢?
沙文 發表於 2022/5/20 00:30

你真係經上猶太人, 去到客納罕地, 好既唔學, 就學哂佢地啲衰野。

你去到番邦, 學埋啲鬼佬衰野, 老荳老母仲生礙過friend

我地祖國好啲勒, 保持儒家孝道
子女要遵守《中华人民共和国老年人权益保障法》有瞻養義務, 不然就告你遺棄罪,
養老荳老母....係老馮嚟
唔似沙文狗咁, 你要佢接飛碟時, 佢就卦住溝女
beebeechan 發表於 2022/5/19 22:55

咁都幾得意架喎,起碼有助解悶。
咁都幾得意架喎,起碼有助解悶。
抽刀斷水 發表於 2022/5/20 10:37

而且沙文係趙完就鬆得 (頂多鎖住幾分鐘唶), 唔使做「老馮」
父子無親又無情
佢地養您係老馮嘅

狗仔他日大咗遇上老荳唔使報恩時仲可以狗咬狗骨
狗仔他日大咗遇上老荳唔使報恩時仲可以狗咬狗骨
beebeechan 發表於 2022/5/20 10:48

如果我係全能,怕咩你咬?咬咗忽肉仲立即可以生返,還原靚靚,又有悶可解。
如果我係全能,怕咩你咬?咬咗忽肉仲立即可以生返,還原靚靚,又有悶可解。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/20 11:21

咁又唔係咁講既
好比亞沙文, 雖然佢唔係全能, 但當佢架Telsa俾人劃花咗, 佢都有能力噴番靚佢既

之不過, 噴番後又俾人劃花, 整好又再劃, 又整又劃....
你估亞沙文仲會唔會話:「怕咩你劃花?」呢. ...佢實會*!&*!(@^*!)(@&!(調較里哩
假如開始感到煩厭,立即整個永遠唔會被劃花既塗層咪得囉,唔係做唔到下話?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
假如開始感到煩厭,立即整個永遠唔會被劃花既塗層咪得囉,唔係做唔到下話? ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/23 23:53

咁你一早講咗哩,
我, 人....唔係全能嘛
乜你一時一樣既哩
高級模式 | 發新話題
換一個